häät · kauneus

Medik8-happohoito kosmetologilla

Kävin kolme viikkoa sitten kasvojen happohoidossa häitämme varten. Useamman kuukauden ajan kasvojeni ihoa seuratessa ja hoitaessa en ollut saanut sen kummempia tuloksia. Niimpä päätin ryhtyä suurempiin toimenpiteisiin kasvojen saamiseksi täydelliseen kuntoon ja varasin ajan erikoiskasvohoidon konsultaatioon Kampissa sijaitsevaan Blue Lagooniin. Siellä kosmetologi suositteli minulle happohoitoa, joka korjaa ihon pieniä virheitä. Niimpä varasin ajan hoitoon ja nyt kerron teille miten siinä kävi.

Konsultaatiotapaamisessa kosmetologi suositteli jo kahta viikkoa ennen kasvohoitoa jättämään pois ihonhoitorutiinistani mekaanisen kuorinnan ja kasvonhoitoaineet, jotka sisältävät happoa tai ovat luonnonkosmetiikkaa. Lopetin siis kuorinta-aineiden sekä kasvoveteni käytön pariksi viikoksi. Tapaamisen yhteydessä olisi myös ollut mahdollista testata ihon reaktio aineeseen, jos olisin pelännyt allergiaa tai yliherkkyyttä. Olin kuitenkin itsevarma ja päätin jättää sen välistä.

Alkutilanne ennen hoitoa

Varsinaisena kasvohoitopäivänä tein vain puhdistuksen vedellä ja rasvasin kasvot. Koska en ollut menossa töihin tai muihin tapaamisiin samana päivänä, minulla ei ollut tarvetta meikata. Happohoidon vaiheet olivat seuraavat:

  1. alkupuhdistus vaahdolla sekä kasvovesi
  2. kasvot pyyhittiin aineella, joka vei kaiken rasvaisuuden kasvoilta
  3. silmänympärys, nenän pielet ja huulet suojattiin vaseliinilla
  4. happoa pyyhittiin kasvoille, annettiin vaikuttaa hetki
  5. kasvot neutralisoitiin
  6. laitettiin viileä pyyhe kasvoille
  7. laitettiin viileä kasvonaamio, joka rauhoitti ihoa
  8. lopuksi kasvot pyyhittiin puhtaaksi ja rasvattiin

Kasvojen pintapuhdistus oli miellyttävää. Tunne oli juuri niin yleellinen kuin aina kylpylässä ja sain rentoutua täysin rauhallisen musiikin soidessa taustalla. Rasvaisuuden poistamiseen tarkoitettu aine haisi kuin kynsilakanpoistoaineelta, mutta ei tuntunut missään. Kun herkimmät alueet oli suojattu vaseliinilla, itse happo levitetiin kasvoille ja annettiin vaikuttaa. Vaikutusajan pituus vaihtelee tapauskohtaisesti. Yleensä iholla kestää tottua aineeseen, jolloin ensimmäisellä käyntikerralla vaikutusaika saattaa olla lyhyempi. Myös hapon vahvuus vaikuttaa ajan pituuteen. En osaa sanoa tarkkaan, mutta arvioisin, että minulla happo oli kasvoilla 5-10 minuuttia.

Aluksi ei tuntunut missään, mutta sitten happo alkoi kirveltää vähitellen. Kosmetologi kyseli miltä tuntuu asteikolla 1-10 ja kirveltäminen ehti noin tasolle 5 tai 6, kun hän sanoi että ihon punoituksen perusteella on aika neutralisoida happo. Neutralisointi tarkoitti siis sitä, että kasvot pyyhittiin aineella, joka vähensi kirveltämistä, mutta jätti kasvoille kuumottavan tunteen hetkeksi. Eniten minulla oli tuntunut kirvelyä leuassa, joten sitä jouduttiin pyyhkimään pariin kertaan.

Kasvot heti hoidon jälkeen

Viileä kasvonaamio rauhoitti ihanasti kuumotusta ja pientä jälkipistelyä. Se sai vaikuttaa ainakin yli 10 minuuttia. Lopuksi kasvot vielä pyyhittiin puhtaaksi ja rasvattiin sekä lisättiin aurinkosuojaa. Kosmetologi suositteli, että jätän rasvat kasvoille koko loppupäiväksi ja seuraavaksi yöksi. Yhteensä kasvohoidossa meni vain noin 45 minuuttia. Hinta minun hoidolleni eli ”Light Peelille” oli 79€ ja sarjahoitona toteutettuna seuraavista happohoidoista saa pienen alennuksen. Kosmetologi suositteli, että jatkossa hoidan kasvojani erityisillä tuotteilla, jotta hoidon tulokset olisivat mahdollisimman hyvät. Aamuisin minun oli määrä käyttää C-vitamiinia sisältävää kasvovoidetta ja kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa, jonka suojakerroin on vähintään 30. Iltaisin suositeltiin käytettäväksi seerumia, joka sisältää retinolia. Kasvojen kuorintaa pitää välttää kokonaan ja myöskin happoja sisältäviä aineita.

Seuraavana päivänä hoidosta

Kaksi ensimmäistä päivää hoidon jälkeen sujui hyvin. Iho ei edes juurikaan punoittanut ja näytti todella tasaiselta ja kirkkaalta, minkä olin huomannut heti hoidon jälkeen. Kosmetologi oli sanonut, että ihoa saattaa kiristää ja se tuntuikin hieman kuivemmalta kuin tavallista. Kolmantena päivänä iho alkoi kuitenkin reagoida. Juurikin se sama leuan alue alkoi kirveltää ja se tuli todella punaiseksi. Iho meni epätasaiseksi kuin siinä olisi ollut ihottumaa. Soitin Blue Lagooniin kysyäkseni, että olivatko oireeni normaaleja ja he vakuuttivat oireiden laantuvan parin päivän kuluessa. Lauantaina eli viidentenä päivänä huomasin, että kirvely alkoi laantua, mutta iho oli alkanut kuoriutua. Olin pitänyt hoidon jälkeen meikkiä töissä, mutta hilseilevä iho teki siitä ihan kauhean näköisen. Meikki nimittäin vain korosti ihon kuivuutta ja hilseilyä. Hilseily näytti siltä, kuin iho olisi ollut todella todella kuiva. Hilseilyn huomasi erityisesti leuassa, nenän pielissä ja otsassa kulmien välissä.

Ihon pientä hilseilyä leuassa

Tasan viikon päästä hoidosta kasvot olivat jo lähes normaalit. Vaikka en kuvista huomannut suurtakaan muutosta, minusta tuntui että näin sen silti ihossani. Ihoni on paljon tasaisemman värinen ja ihohuokoset tuntuvat pienentyneen. Aion ehdottomasti jatkaa sarjahoitoa ja kosmetologin suositusten mukaisesti sopiva hoitoväli on 3-4 viikkoa. Varasin juuri seuraavan hoidon viikon päähän ja valitsin tällä kertaa astetta vahvemman happohoidon, koska kosmetologi sanoi että minulle voitaisiin kokeilla myös sitä seuraavaksi.

Omat ihonhoitotuotteeni tällä hetkellä ovat Ole Henriksenin C-vitamiini sarjaan kuuluva geelimäinen kasvovoide, jota käytän aamuisin; Clarinsin kasvoille tarkoitettu aurinkosuoja SPF50+ ja iltaisin käytän Pixin retinoliseerumia. Näiden lisäksi käytän silloin tällöin herkälle iholle tarkoitettua kasvovettä, jokapäiväiseen puhdistukseen Philosophyn Purity -kasvojenpuhdistusainetta ja iltaisin kasvorasvana Cliniquen Moisture Surge -geelivoidetta. Mitä pidempi aika ensimmäisestä hoidosta on kulunut, sitä vahvemmaksi iho on tullut. Alussa en juurikaan uskaltanut hieroa kasvoja turhaan tai käyttää mitään kasvonaamioita. Nyt olen kuitenkin käyttänyt niitäkin normaaliin tapaan pari kertaa viikossa.

Tässä vielä vertauksena kuvat päivältä 1. ja 10. Sen suurempaa eroa on vaikea huomata, mutta kuvat ja valotus vääristävät hieman. Päivitän teitä ihoni hyvinvoinnista taas seuraavan hoitokerran jälkeen.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s