häät

1 kuukausi häihin

The Final Countdown. En vieläkään ole sisäistänyt sitä, että tämä on se viimeinen kuukausi. Eihän meillä aika voi riittää mitenkään loppujen asioiden hoitamiseen. Pakko se vain on jotain sählätä ja toivoa, että edes jonkinlaiset häät saadaan aikaan. Onkohan kaikki muutkin morsiamet näin epätoivoisia kun häihin on aikaa enää kuukausi?

Aloitan heti edelleen ajankohtaisimmasta eli koronaviruksesta. Siitä on nyt kokonaan huoli pois, kun kaikki rajoitukset on purettu 1. elokuuta, jolloin meidän on määrä viettää häitä. Silti kuin itsestään meidän vierasmäärämme pieneni noin 160 hengestä 100 henkeen. Monet vieraat pelkäävät edelleen koronavirusta, joten eivät uskalla osallistua noin suuriin juhliin. Kyllähän se harmittaa aika paljonkin, mutta olen koittanut niellä harmistuksen, koska teimme yhdessä tietoisen päätöksen viettää juhlat tänä vuonna koronaviruksesta huolimatta. Nautimme siis täysillä näiden 100 juhlavieraan kanssa ja arvostan todella paljon heidän läsnäoloaan.

Jälkikäteen ajateltuna huomaan, miten paljon asioita saimmekaan hoidettua kesäkuun aikana. Koska olen ollut niin kovin stressaantunut siitä, miten paljon tekemistä on vielä jäljellä, en ole huomannut pysähtyä miettimään sitä, miten paljon olemme saaneet aikaan. Saimme vastaukset viimeisiltä vierailta kutsuihimme noin viikon myöhässä viimeisestä ilmoittautumispäivästä. Sen jälkeen saimme tehtyä istumajärjestyksen, vahvistettua tuolien ja pöytien määrät sekä käytyä hääpalaverissakin Hirvihaaran Kartanolla.

Seuraavan viikon aikana toivon, että saisimme sovittua tapaamiset tai puhelinpalaverit muiden hääpäivän toimitsijoiden kanssa. Olemme jo ottaneet yhteyttä kirkkoon, pappiin, floristiin, bändiin ja videokuvaajaan. Jäljelle jää siis ainakin valokuvaaja ja konditoria. Perjantaina olemme menossa tapaamaan hääpäivän paperituotteiden valmistajaa Havu ja Helmi:n Millaa ja Siniä, koska viemme sinne pöytäkarttana käytettävän peilimme. Samalla käymme katsastamassa vuokratuotteita hääpäivää varten Lempäälässä sijaitsevasta Annen Party&Deco -liikkeestä.

Olen alkanut todenteolla valmistautumaan hääpäivää varten varaamalla aikoja kauneushoitoihin. Eilen kävin ensimmäistä kertaa testaamassa suihkurusketusta ja huomenna olen menossa laittamaan ensimmäistä kertaa ripsienpidennykset. Perjantaina taas menen käymään hammaskiven poistossa, jotta voin varata ajan hampaiden valkaisuun. Välillä tunnen itseni kauhean pinnalliseksi varatessani aikoja siihen sun tähän kauneushoitoon, mutta sitten lohduttaudun ajatuksella, että saan hemmotella itseäni hääpäivää varten juuri sen verran kuin tuntuu sopivalta.

Kirkkomusiikkia emme ole löytäneet vieläkään, joten toivon että saisimme siihen myös vahvistuksen ensi viikolla. Muita asioita joita haluaisin hoitaa seuraavan viikon kuluessa on puheiden ja valan kirjoittaminen, drinkkimenun laatiminen ja häätuoksun valitseminen. Käyn sovittamassa häämekkoani viimeisen kerran ensi maanantaina ja jos siinä ei ole mitään muokattavaa, voin ottaa sen mukaan. Maanantaihin mennessä minulla siis pitäisi olla kaikki tarvittavat asusteet hankittuna. Ainut mitä tällä hetkellä puuttuu, on korvakorut ja alushousut mekon alle. Kirjoitan hääasusteista sitten oman postauksensa joko jo ennen häitä tai sitten vasta sen jälkeen, riippuen siitä miten aika riittää.

Pitäkää kaikki peukut pystyssä, että tämä morsian ei joudu hullujen huoneelle ennen hääpäivää (tai sen jälkeenkään). Eiköhän tästä selvitä kun laitetaan kunnon tsemppivaihe päällä ja pusketaan vaan eteenpäin.

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “1 kuukausi häihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s