häät · kuulumiset

4 kuukautta häihin

Viime viikolla mietin, kannattaako tätä postausta kirjoittaa ollenkaan. Meillä ei ole juurikaan mitään tapahtunut hääsuunnittelurintamalla ja kaikki on laitettu jäihin k-viruksen vuoksi. Ajattelin kuitenkin, että olisi hyvä vielä purkaa vähän ajatuksia häihin liittyen ihan itseäni varten, jotta saisin hieman selvyyttä omaan oloon. Joka viikko tämä tilanne kehittyy eteenpäin ja saamme lisää tietoa. Nyt ei auta muu kuin elää päivä kerrallaan.

Maaliskuussa asiat etenivät vain hyvin pienin askelin. Saimme kuitenkin sovitettua ja varattua Samulle puvun häihin. Vuokraamme puvut siis Gasell GP:ltä sekä sulhaselle että hänen seurueelleen. Vuokraaminen oli meidän tilanteessamme fiksuinta, sillä Samu käyttää juhlapukujen sijaan enemmän arkipukuja töissä, joten hänellä ei ole vielä ollut tarvetta omistaa niin hienoa juhlapukua. Ennemmin sijoitamme rahaa hyviin arkipukuihin ja häiden suhteen johonkin muuhun. Koska minulle on tärkeää seurueemme yhtenäinen pukeutuminen, olemme valinneet puvut myös bestmanille ja sulhaspojille. Vuokraaminen tulee heidänkin tilanteessaan halvemmaksi ja autamme heitä tässä kulussa mahdollisimman paljon.

Myös oma pukuasiani on edennyt toistaiseksi aikataulussa, mutta kuten arvata saattaa, pukuompelijanikin on joutunut selvittelemään morsiantensa aikatauluja ja se vaikuttaa myös minun pukuni valmistumisaikatauluun. Toistaiseksi olemme siinä vaiheessa, että emme voi jatkaa helman työstämistä ennen kuin olen löytänyt lopulliset hääkengät. Kerron tästä oman pukuni etenemisestä tarkemmin omassa postauksessaan. Kenkiä olen koittanut kovasti metsästää, mutta en ole löytänyt mieleisiä tai sopivan hintaisia.

Kävimme maaliskuun alussa sovittamassa mittatilaussormustani Malmin Korupajalla. Jostain kumman syystä Samun sormusta ei ollut tilattu ollenkaan, joten jäimme odottamaan vielä sitä. Sain viikonloppuna tekstiviestin, että sekin on nyt valmis noudettavaksi, joten menemme varmaan ensi viikolla katsomaan sormuksia. Kun viimeksi sovitin sormustani, jokin siinä ei tuntunut olevan aivan oikein. Se ei tuntunut omalta. Jätin sormuksen sinne vielä harkintaan ja teen lopullisen päätöksen nyt kun menemme sinne seuraavalla kerralla. En halua ostaa kallista vihkisormusta, josta en pidä, joten tietysti olen todella tarkka tästä. Valitettavasti en vain ole hyvä tekemään mitään isoja päätöksiä.

Maaliskuussa saimme kutsuja hieman eteenpäin, mutta kuten edellisessä postauksessa mainitsin, olemme lykänneet kutsujen lähettämistä toistaiseksi reilusti eteenpäin. Kutsut ovat iso kulu hääbudejtissamme, emmekä halua niiden menevän ihan hukkaan, jos häät pitääkin perua. Saimme kuitenkin kutsuja merkittävästi eteenpäin menujen osalta. Viime viikolla teimme lopullisen päätöksen menusta, joka tarjoillaan hääjuhlassamme. Tämä menu on ollut pieni valopilkku hääsuunnittelussa, sillä odotan kyllä innolla että pääsemme maistamaan näitä herkkuja.

Huhtikuussa asiat eivät kuitenkaan tule etenemään. Seuraamme tilannetta ja sen mukaan lähetämme kutsut huhtikuun lopussa, jos mahdollista. Saatamme myös tilata morsiusneitojen mekot, jos tilanne vaikuttaa hyvältä. Nyt ei kuitenkaan auta muu kuin laittaa kädet ristiin ja rukoilla, että tämä pandemia katoaa maailmasta mahdollisimman nopeasti. Koitan olla ajattelematta liian kauas tulevaisuuteen vaan keskityn tekemään päätöksiä vasta sitten kun on aivan pakko.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s