häät · kuulumiset

2 kuukautta häihin

Nyt se on vihdoin täällä. Meidän hääkesä 2020. Joka toinen päivä pysähdyn hetkeksi tajuamaan, että ne häät on ihan oikeasti aivan nurkan takana. Tunne on yhtä aikaa jännittynyt, riemastunut ja ahdistunut. Vaikka olemmekin hääsuunnittelun kanssa hyvässä vauhdissa, stressaan pieniä asioita ja tietysti sitä, miten korona tulee vaikuttamaan tähän kaikkeen. Haluaisin vain niin kovasti, että kaikki sujuu hyvin ja pääsemme onnellisena juhlistamaan avioliittoamme kaikkien rakkaiden kanssa. Välillä osaan olla todella luottavainen ja itsevarma, mutta välillä ahdistus kerääntyy rintaan niin, että on vaikea hengittää. Mutta nyt siis kesäkuun tehtävälistan kimppuun.

Toukokuun aikana saimme tehtyä lähes kaiken mitä piti. Tyttöjen mekot on vahvistettu, kutsut saatu ja laitettu postiin, lähes kaikki asusteet hankittu ja hotellikin melkein varattu. Pidimme myös hääseurueen kanssa erittäin hedelmällisen palaverin viime torstaina. Siitä oli hyötyä myös minulle ja Samulle, sillä saimme hyviä kysymyksiä seurueeltamme ja saimme itsekin omat ajatuksemme järjestykseen. Nyt on hyvä keskittyä rauhassa seuraaviin tehtäviin.

Kesäkuussa tärkein tapahtuma tulee olemaan hallituksen koronavirusinfo, joka annetaan joskus kesäkuun loppupuolella. Emme vielä tiedä, koskeeko se jo elokuun tapahtumia, mutta odotamme silti jännityksellä, että millaisia päätöksiä siellä tehdään koskien kokoontumisrajoituksia. Edellisen ohjeistuksen julkaisemisen jälkeen siihen tuli myöhemmin pieniä tarkennuksia koskien kokoontumisrajoitusta. Kävi ilmi, että 50 hengen rajoitus koskeekin vain julkisia tilaisuuksia, mutta ei yksityistilaisuuksia, joihin myös häät lukeutuvat. Suositus kuitenkin on, ettei yksityistilaisuuksiakaan järjestettäisi yli 50 hengelle. Lopputulema siis on, että häiden järjestämistä suuremmalla vierasmäärällä ei olekaan kielletty, niin kuin luulin. Esimerkiksi tästä iltalehden artikkelista löytyy tämä tieto tuolta kokoontumisrajoitukset-kohdasta.

Tänään hääkutsut ovat alkaneet saapua perille. Odotamme vastausta kutsuihimme viimeistään kesäkuun 15. päivä. En usko, että kaikki vieraat saavat vastattua vielä siihen mennessä, sillä on todella yleistä, että se unohtuu monilta. Sitten ei auta kuin lähteä kyselemään perään, että aiotaanko sieltä osallistua vai ei. Tästä saamme sitten tarkan osallistujamäärän, mikä vaikuttaa esimerkiksi vuokrakalusteiden vahvistukseen ja hääkakun suuruuteen. Siksi olisi hyvä saada tietoon lopullinen vierasmäärä mahdollisimman pian viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Nyt olisi hyvä aika ostaa ja tilata netistä kaikki sellaiset koristeet ja tuotteet, mitä tarvitsemme hääpäivänä. En halua jättää tätä liian viime tippaan, sillä sopivien tuotteiden metsästykseen menee oma aikansa ja netistä tilaaminenkaan ei aina hoidu parissa päivässä. Olen kovasti miettinyt jo hääpäivän koristeita ja ohjelmaa. Haluaisin, että juhla olisi mahdollisimman paljon meidän näköisemme, mutta toisaalta haluan että kaikki viihtyvät häissämme. Meillä on seuraavana edessämme hääpäivän aikataulun suunnittelu ja sitä varten kaikki ohjelmanumerot pitäisi olla päätetty. En vielä osaa sanoa mikä määrä ohjelmaa on liikaa ja mikä liian vähän.

Kirkkomusiikkia olemme miettineet jo jonkin aikaa, mutta tilannetta on hidastanut se, että esiintyjiä on niin monta ja toisaalta emme ole itsekään varmoja mitä haluaisimme. Olisi kuitenkin hyvä aika etsiä muusikkoja esiintymään kirkkoon, jotta hekin osaavat ajoissa varautua siihen. Pienesti tätä on hidastanut myös vihkiajan pituus. Seremonia-aikaa on vain puoli tuntia ja siihen pitäisi saada mahdutettua musiikkiesitys, raamatunteksti, varsinainen vihkikaava ja omat valat. Näiden kanssa aika jää melko lyhyeksi. Vaikka minusta tuntuu, että monet suomalaiset eivät nauti kirkossa istumisesta, haluaisin pidentää vihkiaikaamme, jos se vain on mahdollista. Normaalisti se ei varmasti onnistuisi, sillä sekä meitä ennen että meidän jälkeemme on varattu vihkiaika samaan kirkkoon, mutta koronaviruksen vuoksi vihkiaikoja saattaa olla peruttu.

Olen etsinyt itselleni nk. ”vaimomekkoa”, jota siis perinteisesti pidetään hääpäivää seuraavana päivänä. Minua tämä ajatus kiehtoi erityisesti siksi, että vietämme myös häitä seuraavan aamun vieraidemme seurassa, koska jäämme yöksi hääpaikalle. Olisi kiva olla päällä jotain erityistä, vaikka mitään juhlavaa mekkoa en aiokaan laittaa. Yleensä vaimomekko on siis valkoinen, joten tilasin huvikseni muutaman kivan kesämekon Zalandolta kokeiluun ja sieltä löytyi useampikin hyvä vaihtoehto. Voisin jakaa niistä kuvia täällä blogissa tai vaikka Instagramissa, jos teitä kiinnostaa.

Kesäkuussa käyn sovittamassa häämekkoani toistaiseksi viimeisen kerran. Ellei sen jälkeen mekkoon tarvitse tehdä enää muutoksia, mekko on vihdoin valmis. Kesäkuussa on myös ystävän häät pohjoisessa ja pääsemme nauttimaan taas juhlahumusta. Pian pääsemmekin jo juhlimaan omia häitämme!

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “2 kuukautta häihin

  1. Toivottavasti kuitenkin noudatatte suosituksia. Ei jää kovin kauniit muistot häistä, jos paljastuvat myöhemmin viruslingoksi, kuten John Hartwallin syntymäpäiväjuhlat.

    Tykkää

    1. Näinhän se on, että jokainen on itse vastuussa tekemistään päätöksistä ja sen seurauksista. Tottakai pyrimme ottamaan senhetkisen tilanteen ja suositukset huomioon.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s