häät

12 kuukautta häihin

Apua miten ihmeessä on jo tultu tähän?! Enää vuosi häihin! Valitettavasti tämä tieto aiheuttaa enemmän ahdistusta kuin innostusta… Tuntuu että emme ole saaneet riittävästi valmiiksi etuajassa ja aika loppuu kesken. Nyt viimeistään on pakko aloittaa reippaampi suunnittelutahti ja laittaa pyörät pyörimään. Tässäpä siis to-do-listaa tälle kuukaudelle.

Suurin syy siihen, miksi en yleensä saa mitään varattua on se, että en uskalla sitoutua mihinkään. Haluan kaiken olevan täydellistä ja 100% sitä mitä olen haaveillutkin ja pelkään katuvani päätöksiäni myöhemmin. Jossain vaiheessa on kuitenkin pakko tehdä sitovia päätöksiä ja osata olla tyytyväinen niihin. Tähän mennessä tehtyihin päätöksiin olen ollut täydellisen tyytyväinen enkä ole katunut niitä sekuntiakaan. Nyt kun häihin on aikaa enää vuosi, olemme saaneet varattua kirkon, hääpaikan, valokuvaajan, videokuvaajan ja konditorian. Jo näiden asioiden listaaminen helpottaa hieman, koska se tarkoittaa että niistä ei tarvitse enää huolehtia. Mutta seuraavaksi siis listaa asioista, jotka olisi hyvä hoitaa tässä kuussa.

Jo noin kuukausi sitten uhosin, että aion saada varattua kampaajan ja meikkaajan kesäkuun loppuun mennessä. En ole sitä vielä tehnyt. Eli ensimmäiseksi aion tässä hoitaa sen. Nämä asiat ovat itselleni todella merkittävässä roolissa, sillä ne vaikuttavat hyvin paljon lopulliseen häälookkiin. Näiden suhteen minun on kuitenkin tehtävä hyppy tuntemattomaan ja vain pystyä luottamaan ventovieraaseen ihmiseen.

Toinen tärkeä asia on bändin varaaminen. Meillä on jo pitkään ollut mielessä kaksi potentiaalista vaihtoehtoa, mutta toinen niistä pitäisi nyt valita. Minusta tuntuu, että meistä kahdesta minä olen epävarmempi bändin suhteen. Välillä pidän toisesta enemmän ja välillä taas toisesta. Joskus taas tuntuu siltä että pitäisi etsiä lisää vaihtoehtoja, sillä onhan (hää)bändejä Suomessa varmaan satoja. Olemme molemmat kyllä hyvin tarkkoja siitä, että musiikki häissämme olisi vieraille ja ennen kaikkea meille mieluista. Tässäkin minua hidastaa se, että haluan olla 100% varma, joten en uskalla sitoutua mihinkään.

Loput listalla olevat asiat ovat sellaisia, joihin haluan ryhtyä panostamaan tässä kuussa, mutta vielä ei ole kiirettä varata. Näitä ovat siis mieluisan floristin etsiminen sekä Töölön alueen pappeihin tutustuminen. Haluaisin myös tehdä yhdessä lopullisen päätöksen sulhasen ja koko hääseurueen tyylistä. Tarkoitan tällä siis sitä, että tahdon olla selvillä siitä, mitä me tarkalleen ottaen etsimme. On helpompaa rajata vaihtoehtoja, kun tietää mitä haluaa ja mitä ei. Ja uskokaa pois, aina ei itsekään osaa sanoa suoraan, mitä tarkalleen ottaen haluaa.

Uskon että tämä ahdistus muuttuu vähitellen jännitykseksi ja siitä taas innostukseksi kun lähestytään hääpäivää. Ja mitä enemmän koen olevani hallinnassa tästä kaikesta, sitä varmempi olo minulla on. Monet sanovat, että pitäisi osata nauttia hääsuunnittelusta, sillä se on ihanaa aikaa. On kuitenkin selvää että tällaiselle perfektionistille häiden suunnittelu on todella haastavaa. Onneksi on myös keinoja, joilla helpottaa suunnittelu-urakkaa. Esimerkiksi juurikin näiden to-do-listojen tekeminen auttaa pysymään kartalla suunnittelusta ja vähentää stressiä.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s