häät

9 kuukautta häihin

Häät lähestyvät kauhistuttavaa vauhtia. Edellinen kuukausi on kulunut rennoissa merkeissä ja viime kuun to-do-listalta ei ole tehty yhtään mitään. Päätin tarkoituksella ottaa hieman rennommin, koska asioilla ei ole varsinaisesti kiire. Listalla on siis edelleen samat tehtävät kuin viime kuussa, joten pohdin nyt vähän yleistä tunnelmaa ja fiiliksiä häiden suunnittelusta. Toivottavasti tässä kuussa olisi motivoituneempi olo ja saisimme enemmän aikaan.

Häästressi on vaivannut minua kuluneen kuukauden aikana lähes päivittäin ja olen jakanut siitä tuntemuksia myös täällä blogin puolella. Eniten stressaa kaikki ulkonäköön liittyvä, sillä minulla on suuria odotuksia itselleni. Koitan koko ajan kuvitella mielessäni miltä haluaisin näyttää hääpäivänä, jotta se helpottaisi minua luomaan tarkemman mielikuvan mekosta, kampauksesta ja meikistä. Se on kuitenkin pahentanut tilannetta, koska pelkään itselleni asettamia tavoitteita. Tämä stressi on myös aiheuttanut ylimääräistä herkuttelua ja sen myötä painonnousua, mikä on lisännyt huonoa oloa entisestään. Uskon vahvasti että olo helpottuu kun mekko-ongelma ratkeaa, joten olen asettanut suuret odotukset ensi viikon mekkosovituksille. Tavoitteena on siis käydä kahdessa päivässä läpi kuusi eri hääpukuliikettä ja toivottavasti tällä kertaa nappaa.

Stressin ulkopuolella häiden suunnitteluun liittyvät ajatukset ovat pyörineet hääjuhlan teeman ja juhlatilan luomisen ympärillä. Kuinka saan kasaan kaikki nämä mielikuvat ja yksityiskohdat niin, että juhlasta tulee meidän näköisemme? Tämä on mielestäni häiden järjestämisen haastavin osuus. Ainahan riittää ideoita ja haaveita, mutta miten ne kootaan järkeväksi kokonaisuudeksi? Tätä osuutta odotan enemmän innolla, sillä haluan päästä luomaan näitä mielikuvia oikeaan juhlatilaan.

Muutama päivä sitten liityin LYYLI-hääyhteisön jäseneksi, koska haluan innolla olla mukana kaikessa häihin liittyvässä, saada inspiroivia vinkkejä ja tavata muita morsiamia. Uskon vahvasti että tämä on yksi tapa ottaa kaikki ilo irti meidän häävuodestamme. LYYLI on Lyreiliasta tuttujen Nellin ja Lauran perustama hääyhteisö, jossa on mukana myös muita mahtavia yrityksiä. Nämä kaksi naista edustavat siis myös hääpäivämme kauneustiimiä ja olen kertonut heistä tarkemmin aikaisemmassa postauksessani täällä.

Marraskuussa meillä on suunnitelmissa panostaa taas terveellisempiin elämäntapoihin paremman ruokavalion ja tehokkaamman treenin muodossa. Työ ja stressi ovat sotkeneet näitä rutiineja, joten tavoitteena on taas tehdä uusista tavoista nykyiseen elämäntapaan sopivia niin, että tekeminen on edelleen mieleistä. Ruokavaliossa jätämme ylimääräisen sokerin ja roskaruoan pois lähes kokonaan ja rajoitamme maito- sekä viljatuotteiden syömistä vähempään. Treenikertoja on tarkoitus lisätä 2-3 kertaan viikossa kuitenkin vaihdellen liikuntamuotoa lihaskuntotreenistä reippaisiin kävelylenkkeihin.

Lokakuussa järjestettiin todella paljon häämessuja ja muita häätapahtumia, joissa monet muut hääbloggaajat olivat innolla mukana. Työkiireiden vuoksi en päässyt osallistumaan, mikä harmitti enemmän kuin olin arvannutkaan. Sen sijaan olen käynyt pikaisella reissulla I Love Me -messuilla, Linnanmäen valokarnevaaleilla, Mall of Triplan avajaisissa sekä alkukuusta pohjoisessa perheen luona. Halloweenkin tänä vuonna tuli ja meni ilman että osallistuimme sen viettämiseen mitenkään. Jos olisi enemmän aikaa, olisin innoissani ollut järjestämässä halloween-juhlia.

Nyt lähden uudella innolla ja paremmalla asenteella tähän seuraavaan kuukauteen. Toivon mukaan tästä tulee vielä menestyksekäs kuukausi!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s