häät

8 kuukautta häihin

Ja taas ollaan kuukausi lähempänä häitä! Koska joulukuu on meille rauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa, olen päättänyt olla asettamatta suuria tavoitteita to-do-listan suhteen. Vaikka olemmekin joutuneet laittamaan hääsuunnittelun syrjään viime aikoina kiireiden vuoksi ja asiat eivät ole edenneet, joulu on meille tärkeää stressitöntä aikaa. Onneksi muutamia asioita on saatu viime kuussa eteenpäin. Tässäpä hieman listausta näistä asioista.

Marraskuun aikana etsin ahkerasti itselleni sopivia kauneushoitoloita, jotta saisin kasvohoidot aloitettua. En ole vielä varannut mitään, mutta suosikkeja on jo löytynyt. Toiveissani olisi siis, että saisin varattua samasta paikasta hääkynnet, kasvohoidot, kulmien värjäyksen, sokeroinnin ja rusketuksen. Homma ei ole ihan niin yksinkertaista miltä kuulostaa, joten internetissä selailuun on joutunut käyttämään todella paljon aikaa. Kävin myös hampaiden oikomishoidon konsultaatiossa marraskuussa, koska halusin tietää paljonko se maksaisi ja kuinka suuri operaatio olisi kyseessä. Hampaani ovat kyllä ihan hyvässä kunnossa, mutta ajattelin että mikäs sen parempi syy oikomiselle kuin häitä varten. Loppujen lopuksi hinta olisi ollut Oralilla 3500€ plus kolmen viisaudenhampaan poisto ennen oikomishoidon aloittamista. Hinta oli sen verran kallis, että päätin luopua ajatuksesta.

Olemme myös aloittaneet hääseurueen pukujen metsästyksen. Meillä on yksi todella hyvä vaihtoehto sulhasen ja sulhaspoikien pukujen vuokrausta varten, mutta suunnitelmissa on odottaa sen kanssa tammikuun häämessuille asti. Morsiusneitojen mekkojen etsiminen ei olekaan sujunut aivan ongelmitta. Minulla on todella tarkat toiveet pukujen suhteen ja juuri oikeanlaista pukua ei tunnu löytyvän yhtään mistään. Olen viettänyt mekkoasian kanssa netissä tuntikausia selaillen uudestaan ja uudestaan. Osa mekoista ei ole oikeanlaisia väriltään tai malliltaan ja osa menee aivan yli budjetin. Toistaiseksi olen päättänyt odottaa kevääseen uusien mallistojen saapumista, jos sieltä löytyisi jotain sopivampaa. Olen joulukuussa menossa käymään Tallinnassa ja ajattelin käydä myös siellä vilkaisemassa mekkotarjontaa.

Morsiusneidoista minulla on muitakin uutisia! Hääseurueessamme on tapahtunut muutos kokoonpanossa. Toinen kaasoistani joutui luopumaan roolistaan, joten morsiusseurueeseen jäi aukko paikattavaksi. Aluksi en aikonut kutsua ketään Sofian tilalle, mutta kun huomasin että tilaisuus oli juuri sopiva, halusin käyttää sen hyväksi. Uutena lisäyksenä porukkaan tulee työkaverini Julia ja olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, koska olemme tutustuneet vasta kesän alussa. On kiva saada porukkaan myös uudempia ystäviä ja olen todella otettu että Julia halusi ottaa tehtävän vastaan.

Black Fridayna yritimme hyödyntää mahdollisuuksien mukaan kaikkia alennuksia hääsuunnittelussa, joten otimme taas läppärit syliin ja sukelsimme internettiin. Valitettavasti kovin montaa tarjousta emme päässeet hyödyntämään, koska esimerkiksi lentojen ja hotellien tarjoushinnat piti käyttää helmi- tai maaliskuun loppuun mennessä. Meillä ei ollut myöskään mielessä mitään koristeita joita olisimme halunneet ostaa, vaikkakin Calligraphenilla, Lillamorella ja Sinellillä oli Black Friday -alennuksia. Alennukset ovat voimassa vielä tänään, joten kannattaa suunnata sinne, jos hääkoristeet vielä puuttuvat! Nettisivuilla on laaja valikoima bannereita, ilmapalloja, servettejä, kylttejä, kutsukortteja ja paljon muuta.

Saimme varattua perjantaina häitä varten tila-auton alennushinnalla. Sixtillä oli -15% vuokra-autoista, joten varasimme sen jo nyt. Autoa ei kuitenkaan tarvinnut vielä maksaa, joten se on varattu toistaiseksi ellei parempaa tarjousta löydy. Tila-autoa aiomme siis hyödyntää hääseurueen kuljetuksessa kirkolle sekä Helsingistä Mäntsälään. Yritin etsiä netistä alennuksella myös hääkenkiä sekä -laukkua. En löytänyt mistään mieleistä, joten toistaiseksi olen päättänyt odottaa asian kanssa. Ehkäpä nämäkin löytyvät sitten tammikuun häämessuilta.

Viimeisenä kerron teille suurimman uutisen. Minulla on vihdoin häämekko! Siis en itsekään voi uskoa tätä todeksi. Asia on aiheuttanut valtavaa ahdistusta joka päivä kunnes se ratkesi vihdoin tämän viikon torstaina. Olen niin onnellinen ja huojentunut. Kerron teille vielä tarkemmin tästä omassa postauksessa. Annan myös vinkkejä miten välttää joutumasta samaan tilanteeseen kuin minä ja kerron kaiken mitä opin tästä prosessista. Mutta nyt voin vihdoin juhlistaa ja huokaista helpotuksesta!

Rakkaudella, Venla

Yksi vastaus artikkeliiin “8 kuukautta häihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s