häät

10 kuukautta häihin

Artikkelin kansikuva: Valo Films

Viime kuun to-do-listan suorittaminen onnistui hyvin ja saimme lähes kaiken tehtyä. Kun aikaa on jäljellä 10 kuukautta, tuntuu että kaikki isot asiat on tehty ja loppuja ei voi vielä edes tehdä. Yritän saada kaiken suunniteltua mahdollisimman hyvissä ajoin, joten lokakuulle ei ole jäänyt paljon kiireellistä tehtävää. Nyt on kuitenkin aika pohtia taas listaa yksi kuukausi eteenpäin ja listata seuraavaksi tärkeimmät asiat lokakuun to-do-listalle.

Ensimmäinen ja tärkein asia tässä kuussa olisi lopullisen päätöksen tekeminen häämekon kanssa, koska olen asettanut deadlinen mekon ostamiseen marraskuun ensimmäiselle päivälle, jolloin häihin on aikaa tasan 9 kuukautta. Tuntuu jo ikävältä listata tätä taas kerran to-do-listalle, koska en ole edennyt sen kanssa syyskuussa ollenkaan. Tällä hetkellä lopullisen päätöksen tekeminen kauhistuttaa, sillä en koe olevani siihen valmis. Yritän kuitenkin koittaa olla ottamatta paniikkia häämekosta ja annan itselleni armonaikaa marraskuun loppuun asti. Kunhan saan tietää seuraavat työvuorolistat voin alkaa varaamaan sovitusaikoja.

Seuraavaksi olen alkanut suunnittelemaan vuokrakalusteiden varaamista. Toiveissamme on siis suuret pyöreät ruokapöydät ja siihen sopivat tuolit. Hirvihaaran Kartanolla on omat pyöreät pöydät, mutta ne ovat pienemmät, joten meidän pitäisi vuokrata pöydät jostain muualta. Kartanon tuolit ovat käsinojalliset eivätkä sovi ulkonäkönsä puolesta häidemme tyyliin, joten vuokraamme samalla myös tuolit. En vielä tiedä pitääkö lopullinen vierasmäärä tietää kalusteita varatessa, mutta nyt olisi hyvä aika ottaa selville. Kalusteita vuokraavia yrityksiä on myös monia, joten meidän pitää kilpailuttaa vuokrakalusteet ja mahdollisuuksien mukaan vahvistaa varaus jo nyt lokakuussa.

10 kuukautta ennen häitä voisi olla myös sopiva aika alkaa suunnittelemaan graafikon varaamista kutsujen suunnittelua varten. Haluaisimme graafikon suunnittelemaan samalla myös teemaan sopivat paikkakortit ja muut painotarvikkeet häihin. Olemme harkinneet kutsujen lähettämistä jo noin puoli vuotta ennen häitä, koska lähes kaikki vieraamme tulevat Helsingin ulkopuolelta ja osa jopa ulkomailta. Yleensä kutsut lähetetään noin kolme kuukautta ennen hääpäivää, mutta haluamme antaa vieraille enemmän aikaa päätöksentekoon ja matkaan valmistautumiseen.

Tässä vaiheessa hääsuunnittelua olisi hyvä pohtia myös hotellien ja matkojen varaamista häämatkalle. Tämän myötä meidän pitää tehdä päätös myös siitä, haluammeko lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen vai vasta joskus myöhemmin. Samalla voisimme varata hääpäivää edeltävälle yölle suunnittelemani hotelliyön morsiusseurueelle. Näin pääsemme laittautumaan hääaamuna rauhassa hotellihuoneessa rentoutuen ilman koirankarvoja tai ruuhkaisaa ahdasta kylpyhuonetta.

Vielä yksi asia jonka haluan lisätä listaan, on kauneudenhoidon suunnitelman laatiminen. Kyselin vasta Instagramissani, kiinnostaisiko seuraajiani blogipostaus morsiamen ihonhoidosta ja suurin osa vastasi kyllä. Olen ostanut kokonaisen kokoelman uusia ihonhoitotuotteita, joista olen kuullut huippuarvosteluja sosiaalisessa mediassa ja internetissä. Arvostelujen mukaan niiden pitäisi sopia hyvin omalle ihotyypilleni, joten ajattelin lähteä kokeilemaan niitä. Olen suunnitellut myös ihonhoitokonsultaation varaamista, joten voisin ottaa niistä selvää ja aloittaa häiden kauneudenhoidon rutiinit lokakuussa.

Tässä kuussa olen päättänyt ottaa suunnittelun rennommin, koska kiireisimmät asiat on hoidettu. Häistä on niin helppo stressaantua, vaikka aikaa olisi jäljellä kuinka paljon. Asiaan vaikuttaa myös se, että yleensä hoidan kaiken viime tipassa enkä halua niin käyvän näiden häiden kanssa. Tällä viikolla pääsen pitkästä aikaa kunnon lomalle pohjoiseen, joten aion aloittaa lokakuun rennoissa merkeissä ja irtaantua tästä kiireisestä pääkaupunkiseudun elämästä. Ehkäpä saan siellä uutta intoa ja motivaatiota suunnitteluun.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s