häät

6 kuukautta häihin

Puoli vuotta. Siis mitä? Väkisinkin alkaa todellinen häästressi puskea päälle. En olisi uskonut, että on mahdollista pelätä näin paljon ja yhtä aikaa odottaa innolla meidän hääpäiväämme. Olemme käyttäneet paljon aikaa hääsuunnitteluun ja yksityiskohtien hiomiseen ja sen vuoksi odotukseni ovat todella korkealla. Nyt alkaa tosiaan olemaan se aika, kun mielikuvat muuttuvat todeksi ja pitää tehdä pysyviä päätöksiä juhlan ilmeen luomiseksi. Mutta mitäs kuuluu meidän tämän kuukauden to-do-listalle?

Viime kuussa saimme paljon asioita aikaiseksi. Lähes kaikki viimeksi listatut asiat on vihdoin tehty. Tai ainakin niistä kiireellisimmät. Puolen vuoden kohdalla pitäisi alkaa ajattelemaan jo muitakin häihin liittyviä yksityiskohtia kuin palveluntarjoajien varaamista. On vielä hankalampaa koittaa hahmottaa 6 kuukauden aikaväli kuin koko hääsuunnitteluun käytettävä aika yhteensä. Vaikeaa siitä tekee se, että asioiden hoitamiselle pitäisi luoda aikajana, jotta kaikki tarvittavat asiat saataisiin tehtyä ajoissa. Nyt jo hoidettujen asioiden kohdalla aikajana on ollut enemmänkin luokkaa ”niin pian kuin mahdollista, mutta ei ole vielä kiirettä”. Puoli vuotta vaatii jo tätä tarkempia aikataulutuksia.

Koska meillä on nyt kutsujen tekijä, olisi hyvä aika alkaa tarkistamaan aikoja sitten laatimaamme vieraslistaa. Käymme siis vielä läpi kaikki, ketä haluamme kutsua häihimme ja laskemme lopullisen vieraiden yhteenlasketun lukumäärän. Samalla pitää aloittaa osoitteiden varmistaminen ja kysely kutsuja varten sekä laskea lähetettävien kutsukorttien määrä. Meillä on myös tulossa tarkempia palavereita kutsukorttien designin suhteen Havu ja Helmi:n kanssa. Minulle kutsukortit ovat tärkeä osa häiden visuaalista ilmettä, sillä haluan että kaikki sopii keskenään yhteen. Onneksi en joudu olemaan huolissani siitä, etteivätkö nämä taitavat naiset osaisi toteuttaa visioni.

Olen alkanut stressaamaan jo aikaisemmin valitsemiamme teemavärejä. Stressi sai alkunsa juurikin kutsujen suunnittelusta, sillä huomasin että niissä tulee ensimmäisen kerran vastaan lopullisten teemavärien valinta ja toteutus. Eli kun kutsut on kerran suunniteltu, myös teemaväreistä tulee pysyvät. Värisävyistä aiheutunut stressi jatkui, kun kävimme kolmen morsiusneitoni kanssa sovittelemassa mekkoja, jotta saisimme ensimmäisen konkreettisen kosketuksen mekkojen malleihin ja väreihin. Täydellistä mekkoa ei löytynyt, mutta tyylisuunta oli oikea. Tähän liittyy kuitenkin olennaisesti nyt tuo väristressi. On erittäin vaikeaa löytää sitä sävyä, jonka olin alunperin suunnitellut morsiusneidoilleni. Lisäksi on haastavaa löytää sävyä, joka sopisi ei ainoastaan vain kaikille näille kuudelle naiselle vaan myös minulle ja Samulle. Teemavärien arpomiseen on siis saatava jonkinlainen päätös, jotta voimme rauhassa jatkaa mekkojen etsimistä.

Olen varannut ajan kasvohoitoon, joten se on tulossa nyt helmikuussa. Olen seurannut ihonhoitoani kuvien avulla syksystä lähtien, mutta harmikseni millään aineilla ei ole tullut mitään suurempia tuloksia. Seuraava askel on siis mennä ammattilaiselle. Koska hoidon tyyppi riippuu ihon tarpeesta, olen alkuun varannut kasvohoidon konsultaatiotapaamisen. Siellä minun iholleni tehdään hoitosuunnitelma, jota lähdemme toteuttamaan tässä puolen vuoden ajan. Mahdollisesti hoitokertoja voi olla useita tai sitten käyn vain pari kertaa ja homma on sillä selvä. Odotukset ovat taas kerran melko korkealla, että naamani saataisiin siihen kuntoon, että se hehkuu terveyttä hääpäivänä.

Häämatkoja pitäisi myös alkaa tutkimaan. Olemme päättäneet lähteä kauemmaksi jonnekin tropiikkiin, joten häämatkalle ei voi lähteä heti häiden jälkeen. Tämä siis siksi, että siellä parasta matkustusaikaa on talvikausi. Häämatkan varaamisella ei siis varsinaisesti ole vielä kiire eikä sitä edes välttämättä voi vielä tehdä. Matkustamisesta ja erityisesti vielä häämatkasta on kuitenkin aina ihanaa haaveilla. Emme ole käyneet ulkomaanmatkalla Luxemburgista palattuamme kesällä 2018, joten matkakuume on jo melkoinen. Toistaiseksi tyydyn kuitenkin vain haaveilemaan ja vertailemaan eri matkakohteita.

Tammikuussa häämekkoasiakin eteni taas hieman, kun kävin mittojenotossa Heidin luona. Olin etukäteen murehtinut alati lisääntyvää painoani ja joka suuntaan levenevää kroppaani, mutta tämä yksi päivä muutti sen kokonaan. Yllättäen lopullisten mittojen ottaminen vapautti minut kokonaan siitä stressistä, että koko ajan pitäisi pystyä laihduttamaan häitä varten. Pystyin täysin tyytyväisenä toteamaan, että tämän kokoinen minä olen. En ole lihava enkä laiha vaan juuri oman kokoiseni. En usko että tulen valtavasti tästä lihomaan tällä elämäntyylillä, koska niin ei ole koskaan ennenkään käynyt. Enkä todennäköisesti laihdukaan jos jatkan elämääni tähän tyyliin. Se on minulle ihan okei. Mittojen ottamisen yhteydessä pääsin myös valitsemaan lopulliset kankaat mekkoni valmistamista varten. Seuraavan kerran päästään tässä kuussa sitten jo fiilistelemään tulevan mekon mallia.

Muutamien hotellien hintoja olen ehtinyt vertailla häitä edeltävää yötä varten. Vielä ei kuitenkaan ole löytynyt sitä oikeaa, jossa olisi kauniit huoneet, hyvä näköala, mainio sijainti ja erinomainen hinta. Ehkäpä juuri tämän vaatimusluettelon vuoksi. Kuten edellisessä postauksessakin jo mainitsin, tilaamamme mittatilaussormukset ovat tulossa Malmin Korupajalta. Tilausaika vaihtelee 4-5 viikkoon, joten saa nähdä ehtivätkö sormukset tulla vielä helmikuun aikana. Samoin odotamme tietoa vuokrakalusteista. Osa kalusteista on jo varattu, mutta emme ole vielä saaneet vahvistusta siihen, onko toivomiamme tuoleja riittävästi.

Näin koosteena tärkein tavoite helmikuulle olisi siis se, että luottaisin vaistooni ja tekisin lopullisia päätöksiä juhlan ilmeen suhteen. Toistaiseksi luvassa on myös jonkin verran odottelua päätöstenteon ohessa. Toiveessa olisi myös se, että stressi loppuisi, vaikkakin se on vain kaukainen haave. Joskus olisi vain ihanaa olla bride-chilla. Eli morsian, jolla ei ole huolenhäivää. Vähitellen kuitenkin se bridezilla-puoli alkaa ottaa vallan ja paljastaa olemassaolonsa koko maailmalle.

Anteeksi kaikille jo etukäteen.

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “6 kuukautta häihin

  1. ”Pystyin täysin tyytyväisenä toteamaan, että tämän kokoinen minä olen. En ole lihava enkä laiha vaan juuri oman kokoiseni.”

    Tästä tuli vähän itku. Aivan ihanasti sanottu. Oot täydellinen juuri tuollaisena. ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s