häät

7 kuukautta häihin

Nyt se on vihdoin täällä! Jo 21 kuukautta on kulunut näitä häitä suunnitellessa ja nyt meidän häävuotemme on alkanut. 2020 tulee olemaan todella suosittu häävuosi ja uskon, että lukijoissakin on paljon mukana tämän vuoden morsiamia. Monella on varmasti tulossa myös kesähäät, jolloin nyt saattaa olla enää puoli vuotta jäljellä häihin. Meilläkin se ajankohta alkaa lähestyä, joten on taas aika tarkastella mitä tehtäviä meidän tämän kuukauden to-do-listalle kuuluu.

Loppuvuosi 2019 kului todella hitaasti hääsuunnittelun saralla. Joka kuukausi sai listata tehtävälistalle samat asiat, mikä aiheutti jonkin verran stressiä. Onneksi asioilla ei ole ollut kiire, minkä vuoksi uskon että olemme yhä hyvin aikataulussa. Viime kuun merkittävin saavutus oli vierailu Tallinnan Dresshousessa. Dresshouse on suosittu juhlapukuliike suomalaisten keskuudessa erityisesti kaasojen mekkojen sekä muiden juhlapukujen hankintaan. Hinnat ovat todella alhaiset ja heillä on erityisen hyvä valikoima pitkiä mekkoja. Kävin reissun aikana vain pikaisesti katsastamassa liikkeen valikoiman ilman todellista aikomusta ostaa mekkoja sieltä tällä kertaa. Joulun aikaan liikkeessä oli paljon enemmän talvisesonkiin sopivia paljettimekkoja ja tummasävyisiä mekkoja. Aiomme ehdottomasti mennä käymään siellä morsiusneitojen kanssa uudestaan lähempänä häitä.

Tammikuuhan on häiden suunnittelun kulta-aikaa, koska silloin järjestetään myös useammat häämessut. Suurin osa messuista yleensäkin sijoittuu pääkaupunkiseudulle, joten nyt meillä on hyvä mahdollisuus hyödyntää helppoa sijaintia. Eniten odotan Wanhan Sataman Mennään naimisiin -häämessuja sekä Suomen suurimpia Love me do -häämessuja. Vaikka kumpikaan hääparista ei olisikaan innokkain messukävijä, näille messuille kannattaa suunnata hyvien tarjousten ja palveluntarjoajien perässä. Mekin odotamme innolla, että pääsemme solmimaan sopimuksia ja saamme vedettyä yli muutamia asioita listalta.

Olenkin aikaisemmin maininnut sulhasseurueen puvut, jotka meillä on suunnitelmissa vuokrata. Olemme löytäneet siihen jo muutaman hyvän vaihtoehdon, joita voimme messuilla vertailla. Kunhan oikea malli ja väri löytyy, voimme vihdoin varata miehille puvut hääjuhlaan. Samu onkin käynyt aikaisemmin syksyllä sovittelemassa muutamassa paikassa mahdollisia pukuvaihtoehtoja. Toivotaan että myös messuilla on laaja valikoima, jotta puvut pääsee näkemään livenä.

Toinen erinomainen ja aika yleinenkin hankinta häämessuilta ovat vihkisormukset. Minulla on nyt paljon selkeämpi mielikuva siitä, millaisen sormuksen haluaisin hankkia. Samukin on jo tehnyt tarkkoja päätöksiä asian suhteen, joten on hyvinkin mahdollista että messujen jälkeen meillä molemmilla olisi vihkisormus. Omaa valintaani on vaikeuttanut kihlasormukseni malli, joka on sen verran erikoisempi että siihen ei sovi kaikki vihkisormusmallit. Samun toiveissa on melko yksinkertainen titaaninen sormus. Valintaan vaikuttaa vielä sormuksen pinta ja paksuus, koska niiden avulla siitä saadaan juuri Samun tyyliin sopiva.

Joulukuun aikana aloin miettimään enemmän asusteiden hankintaa. Vaikka minulla ei ole mitään valmista kuvaa mekostani, koska se valmistuu vähitellen, minulla on jo mielikuva siitä, millaisia asusteita haluan. Niiden etsiminen ei kuitenkaan ole aivan yhtä helppoa. Toivon että messuilla niitä olisi enemmän myynnissä, jotta pääsisin sovittelemaan ja mahdollisesti hankkimaan mieleisiä. Tärkeimmät asusteet tulevat olemaan kengät ja huntu. Haaveissani on ollut sellainen huntu, joka on riittävän pitkä ja jossa olisi jotain pientä yksityiskohtaa. Olen harkinnut kaksien kenkien hankkimista, koska haluan vihkimiseen kauniit korkokengät, mutta en usko että jaksan seistä niillä koko päivää. Illaksi tarvitsen siis yksinkertaiset matalapohjaiset kengät, jotta jaksan myös tanssia.

Viime vuoden Love me do -messuilla tutustuimme Maison Helsinki -nimiseen yritykseen, joka vuokraa koriste-esineitä ja tuoleja. Ihastuin kovasti tuoleihin ja se antoi minulle inspiraation hankkia juhlatilaan erilaiset tuolit. Alkuperäisissä tuoleissa on käsinojat, joten ne hankaloittavat jo valmiiksi hieman ahtaan juhlatilan asettelua. En myöskään pidä niiden ruskehtavan keltaisesta verhoilusta. Tarkoituksena on myös vuokrata isommat ruokapöydät ja muutamia koriste-esineitä. Toivon siis että saisimme tämän vuokrakalusteiden asian nyt vihdoin hoidettua tammikuussa.

Olemme etsineet kirkossa esitettävää musiikkia ja onnekseni tunnen musiikkialan ihmisiä, joilta olen kysellyt hieman asiasta. En kuitenkaan halua, että omat vieraani joutuvat esiintymään häissämme, joten olenkin kysellyt suosituksia heidän musiikkialan tuttavistaan. Yleensä kirkossa esiintyvien soittajien/laulajien varaamisen kanssa ei ole niin kiire kuin bändin varaamisen kanssa. Aikaa on siis vielä hyvin.

Viimeinen asia, jonka listaan tammikuun listalle on kutsut. Meidän pitäisi siis vahvistaa varaus graafikolle, jonka haluamme suunnittelevan meidän kutsumme. Kutsut ovat minulle tärkeät, joten haluan panostaa niihin riittävästi. Vaikka lähetämme kutsut vasta maalis-huhtikuussa, varaus olisi hyvä tehdä ajoissa. Kutsujen kanssa tulee samalla suunniteltua myös muut häiden paperituotteet kuten pöytänumerot, istumajärjestys ja menukortit. Nämä vaikuttavat yllättävän paljon häiden kokonaisilmeeseen.

Tammikuun lista on siis todella kunnianhimoinen ja todennäköisesti saan listata osan asioista taas seuraavassa kuussa. Olen kuitenkin päättäväisempi tällä kertaa ja aion saada ainakin puolet näistä asioista tehtyä. Toivottavasti listalta lähtee kuin vahingossa asioita, joita en ole sinne edes listannut. Ikinä ei nimittäin arvaa, mitä kaikkea häämessuilta löytää!

Nähdään messuilla!

Rakkaudella, Venla

Mennään naimisiin -messut 11. – 12. tammikuuta 2020
Love me do -messut 18. – 19. tammikuuta 2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s