muut

Asuntomessut Kouvolassa 2019

Viime viikonloppuna oli aika jokavuotiselle perinteelle vierailla kesän asuntomessuilla. Asuntomessut järjestettiin tosiaan tänä vuonna Kouvolassa, jonne oli vain parin tunnin matka Helsingistä bussilla ja vain hieman yli tunti junalla. Olen käynyt asuntomessuilla joka vuosi nuoresta asti, ainakin jo kymmenenä edellisenä vuonna. Voin kuitenkin ihan vapaasti tässä myöntää, että en ole millään tasoa arkkitehtuurin tai sisustussuunnittelun ammattilainen vaan tarkastelen messuja aina omasta näkökulmastani. Tässä siis pieni esittely tämän vuoden messuista ja omista suosikeistani.

Kohde 32 Jukkatalo Aina
Kohde 3 Talo Aito

Täytyy kyllä myöntää, että tänä vuonna messut olivat pienoinen pettymys. Nykyiset asumis- ja rakentamistrendit ovat muuttaneet myös asuntomessujen yleisilmettä niin, että uudet talot ovat vaatimattomampia ja kompaktimpia kuin aikaisempina vuosina. Itselleni asuntomessut ovat aina tarjonneet ihanaa arkkitehtuuria, sillä messuilla on usein kohteena myös erikoisempia taloja, joissa on leikitelty esimerkiksi talon muodolla tai erilaisilla pinnoilla. Tänä vuonna messutalot olivat omaan makuuni melko pliisuja ja kohteet tarjosivat jotain enemmän niille, jotka halusivat messuilta toimivia ratkaisuja oman kotinsa rakentamiseen tai remppaamiseen.

Kohde 30 Paja-aukio Kotikompakti

Messualueelle oli rakennettu seniorikortteli Virkkulankylä, joka esitteli vanhuksille suunnattua yhteisöasumista. Lisäksi osana messuja oli rivitalokortteli, jossa asunnot olivat pohjaltaan hyvin samanlaisia elleivät jopa identtisiä. Messukohteina olivat myös päiväkoti sekä muutama minitalo. Varsinaisia omakotitaloja messukohteista oli siis vain murto-osa.

Kohde 2 Designtalo Airon Neito
Kohde 2 Designtalo Airon Neito
Kohde 2 Designtalo Airon Neito

Suosikkejani tämän vuoden kohteista olivat numero 2 Designtalo Airon Neito ja numero 13 Talo Korea. Kohteessa 2 oli mielestäni eniten luonnetta, minkä huomasi kyllä heti punaisista seinistä, keittiön tiiliseinästä ja mustasta vessasta. Työhuone/kirjasto oli suosikkitilani tässä talossa, koska se houkutteli käymään sisään ja istumaan nojatuoliin lukemaan jännittävää kirjaa. Hauskoja yksityiskohtia olivat myös ruokailutilan seinällä roikkuva miekka ja makuuhuoneen katon kolmiulotteinen pinta.

Kohde 13 Talo Korea
Kohde 13 Talo Korea

Kohteessa 13 pidin eniten avarasta yläkerrasta, johon oli sijoitettu keittiö ja olohuone. Tilasta pääsi myös suurelle terassille, josta näki joelle ja valitettavasti myös naapurin takapihalle. Myös tässä asunnossa oli persoonallisesti sisustetut makuuhuoneet niin lapsilla kuin vanhemmillakin. Persoonallisella viittaan tässä siis siihen, ettei kaikki ollut valkoista, harmaata ja beigeä. Erityisesti pidin vanhempien huoneen suurista kattoikkunoista. Näiden kahden suosikkikohteen lisäksi vielä pieni erityismaininta kohteelle numero 22 Sievitalo Untolle, jonka sisustuksesta pidin paljon. Sisustus oli ajaton, mutta moderni ja hyvin skandinaavinen. Blogitekstin kansikuvassa on esittelyssä tämä kyseinen kohde.

Voisin siis loppuun todeta, että ellet ole asuntomessujen tosifani tai lähitulevaisuudessa rakentamassa omaa asuntoa, en voi suositella tämän vuoden asuntomessuja. Jos kuitenkin olet kiinnostunut, niin lippuja voit ostaa asuntomessujen sivuilta täältä. Jos haluat tutustua kohteisiin etukäteen, myös niiden esittely löytyy asuntomessujen nettisivuilta. Suosittelen myös ostamaan Deko-lehden heinäkuun numeron, josta löytyy asuntomessuluettelo (vaikkakin tänä vuonna se oli melko puuttellinen). Kivoja messupäiviä kaikille messuille osallistuville!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s