häät

Meidän hääpaikkamme

Nyt on koittanut aika julkistaa, mihin hääpaikkaan lopulta päädyimme. Vaikka kävimme katsomassa monia muita paikkoja, joista voit lukea täältä, tämä oli meillä mielessä alusta alkaen. Tämä hääpaikka oli ylitse muiden sen tunnelman, tilan koon ja yksinkertaisesti kauneuden vuoksi. Hääpaikka sopi täydellisesti teemaamme, joka on jotain suuntaan ”romanttisen-klassisen-vintagehenkinen-maalaishääteema”. Tarkemman kuvauksen teemastamme löydät tästä blogipostauksesta. Pointti on kuitenkin se, että molemmat rakastuimme tähän hääpaikkaan heti ensi silmäyksellä. Hääpaikkamme siis on…

Hirvihaaran kartano!

Vietämme häitämme Hirvihaaran kartanon Lasipaviljongissa Mäntsälässä 1.8.2020. Hirvihaaran kartano on vuonna 1918 valmistunut kartano, joka kuului varakkaalle tulitikkutehtailijalle. Sen jälkeen sen omistus on siirtynyt taholta toiselle ja samalla päärakennuksen tarkoitus on vaihdellut vuosien aikana lopulta päätyen hotelliksi. Kartanon aluetta on laajennettu vuosien mittaan Ruusutalolla, savusaunalla ja Lasipaviljongilla. Lasipaviljonki valmistui 2013 ja se on nykyisin erittäin suosittu häiden ja muiden juhlien pitopaikka.

Hirvihaaran Kartano sijaitsee Mäntsälässä eli noin 60 kilometriä Helsingistä ja 50 kilometriä Lahdesta. Kartano ei ole aivan Mäntsälän keskustassa vaan noin 10 minuutin ajomatkan päässä maaseudulla. Etäisyys pääkaupunkiseudulta Kartanolle oli toinen tämän hääpaikan kahdesta ainoasta miinuspuolesta, mutta ajattelimme että jos se ei vaivannut meitä, ei sen pitäisi vaivata ketään muutakaan. Koska emme itse joudu järjestämään juhlapaikalla kaikkea, välimatka ei ole ongelma. Ja loppujen lopuksi se on vain pieni miinus siihen nähden mitä saimme.

Hääpaikkana Lasipaviljonki oli meille täydellinen, sillä sen yleisilme kuvastaa kaikkea, mitä me hääpaikaltamme toivomme. Lasipaviljonki on nykyisin yhdistetty Kartanoon sekä maan alta että rakennusten välisellä lasitetulla terassilla. Lasipaviljonki on siis lasiseinistä koostuva tila, jossa on kauniit vaaleat lattiat ja katosta riippuu kristallikruunut. Lasipaviljonkiin on mahdollista mahduttaa suuri määrä ihmisiä. Maksimikapasiteetti riippuu pöytien asettelusta ja ruokailumuodosta, mutta esimerkiksi cocktail-tilaisuuteen on mahdollista mahduttaa jopa 300 henkeä. Myös meidän suunnittelemamme noin 170 vierasta on mahdollista mahduttaa tilaan pyöreisiin pöytiin.

Lasipaviljongin varausmaksu hääjuhlalle oli 5 500€ ja se maksettiin varauksen yhteydessä. Tähän pakettiin kuului mm. tilavuokra, henkilökunta, suorakulmaiset pöydät tuoleineen ja pöytäliinoineen, ruokailuvälineet, 8 kahden hengen huonetta vieraiden majoittamiseen sekä kartanon aamupala majoittujille. Ruoat ja juomat hääjuhlaan tulevat kartanolta joko buffet-muodossa tai pöytiin tarjoiltuna. Kartanolla on laaja ruoka- ja juomalista, joka on muokattavissa mielensä mukaiseksi. Tässä tulee ilmi kartanon toinen miinuspuoli, joka on siis evätty mahdollisuus omiin (alkoholi)juomiin. Alkoholi on tunnetusti melko kallista, jos sitä ei hae Virosta kuten monet hääparit tekevät. Kartanon omaan baariin on kuitenkin mahdollisuus saada maksupääte, jotta vieraat voivat kustantaa omat juominkinsa.

Kartanon ja Lasipaviljongin välinen katettu ja lasitettu terassi on täydellinen tila häiden tärkeille ohjelmanumeroille. Se on kesäisin yleinen buffetpöydän ja baaritason paikka. Siihen mahtuu sopivasti illalla bändi ja tanssilattia sekä mahdollinen lahjapöytä ja esimerkiksi pöytäkartta. Terassin seinät saa kokonaan auki kuumalla ilmalla, mutta viileämmän sään sattuessa ne voidaan pitää myös kokonaan kiinni.

Myös Kartanon laajaa puutarhaa voidaan käyttää hyväksi hääjuhlassa. Jopa itse vihkiminen on mahdollista suorittaa Kartanon puutarhassa. Puutarhaa voi käyttää myös erilaisten ohjelmanumeroiden toteuttamiseen. Me olemme jo miettineet miten voisimme hyödyntää tilaa lapsille suunnatun ohjelman suunnittelussa. Takapihalla on mukava pelata erilaisia pelejä esimerkiksi Mölkkyä. Takapiha on myös ihana paikka ottaa potrettikuvia, koska taustalla on Mustijoki, jota reunustaa kauniit hopeapajut.

En voisi olla enempää innoissani tästä hääpaikasta! Vierailimme Kartanolla ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2018 ja pääsimme käymään siellä pitkästä aikaa viime viikon keskiviikkona. Tunne oli molemmilla kerroilla suorastaan maaginen. En voi edelleenkään uskoa, että tällainen helmi sijaitsee Mäntsälän maaseudulla. Myöhemmin ensi vuoden puolella pääsemme tarkemmin suunnittelemaan hääjuhlaamme Kartanon kanssa pidettävässä hääpalaverissa. Siihen saakka joudun ihastelemaan hääpaikkaamme näistä kuvista.

Rakkaudella, Venla

4 thoughts on “Meidän hääpaikkamme

  1. Moikka!

    Saanko tiedustella, että paljon teidän buffet-ruokailulle tuli hintaa?😊 Aivan ihana hääpaikka!

    Tykkää

    1. Moi! Kiitos kommentista!
      Tarkkaa vastausta en tuohon sun kysymykseen osaa valitettavasti antaa, koska meidän ruokailun hinta määräytyi vähän eri tavalla. Meidän alkuruoat ja pääruoat tarjoiltiin valmiina annoksina suoraan pöytiin ja vain jälkiruoka tarjoiltiin buffet-tyylisesti. Lisäksi me maksettiin erikseen viineistä ja yöpalasta. Mutta lopullisessa laskussa me maksettiin ruokailusta 78€/henkilö ja lapsista 39€/henkilö. Muistelen että Hirvihaaran kartanolla buffet-vaihtoehto oli hieman edullisempi kuin pöytiintarjoilu.

      Tykkää

Jätä kommentti