häät

Ideoita polttareihin

Olen päättänyt perinteiseen tapaan antaa polttareiden suunnittelun täysin kaasoni ja muun morsiusseurueen käsiin. En aio sanella heille millaiset polttareiden tulee olla tai painostaa heitä mihinkään vaan annan heidän suunnitella itse yhdessä jotain hauskaa. Halusin kuitenkin itsekseni pohtia, millaiset polttarit olisi kiva saada sitten joskus lähempänä häitä. Tästä toki kaaso ja morsiusneidot voivat ja saavat ottaa vinkkiä. 😉

Ihanteellisesti polttarit kestäisivät koko viikonlopun, jotta meillä olisi aikaa nauttia kaikenlaisista aktiviteeteista ja varsinkin toistemme seurasta. Olisi aivan ihanaa saada puhua häistä kokonaisen viikonlopun ajan!! Omasta mielestäni sopiva aika järjestää polttarit on noin 2 kuukautta ennen häitä. Kuukausi ennen häitä alkaa olla jo liian lähellä, koska todennäköisesti polttarit järjestetään viikonloppuna ja silloin on jo paljon muuta häihin liittyvää järjesteltävää pitämässä kiireisenä. Kuitenkin aikaisemmin kuin 3-4 kuukautta ennen häitä on mielestäni liian aikaisin, koska silloin se ihana ”hääinnostus” jonka polttarit saavat aikaan, ehtii jo hiipua.

Koska en ole erityisemmin mikään bilehile, en tahdo polttareideni olevan pelkkää juomista ja baarissa istuskelua. Ymmärrän hyvin, että monelle se on tapa rentoutua ja pitää hauskaa, joten en missään nimessä tuomitse sitä vaan kannustan irrottelemaan itselleen sopivalla tavalla. Haluaisin juhlien kuvastavan minua ja nautin toisenlaisista illanvietoista enemmän. Rakastan kuitenkin tanssimista yli kaiken, joten yökerhot eivät ole täysin poissuljettu vaihtoehto. Ja koska en tule olemaan myöskään humalassa, en haluaisi polttareissani olevan mitään nolausjuttuja julkisilla paikoilla.

Tykkään ajatuksesta, että polttarit olisivat ikään kuin seikkailu. Haluaisin ehkä kokea jotain uutta. Koska olen morsiusseurueestani ensimmäinen, joka menee naimisiin, uskoisin että mielikuvitusta ja innostusta järjestämiseen riittää kaikilla. Itse olisin todella innoissani järjestämässä jonkun polttareita, koska en ole koskaan saanut olla mukana sellaisessa. Ja mitä hurjemmat ja mieleenpainuvammat (hyvällä tavalla tietysti) polttarit niin sen parempi.

Toisaalta olen vuosien aikana haaveillut myös ihanasta hemmotteluviikonlopusta kylpyässä drinkkien ja leivosten kera. En ole aikuisiällä päässyt viettämään yötä kylpylähotellissa tai kokeilemaan spa-hoitoja, joten sellainen voisi olla ihana kokemus ennen häitä. Tähän mielikuvaan liittyy myös sivistynyt ja yleellinen teehetki ravintolassa hienojen leidien tapaan. Tämä myös sopii meidän ranskalaistyyliseen hääteemaamme ja on ehkä myös siksi houkutteleva vaihtoehto.

Minua kiinnostaisi myös ajatus siitä, että polttarit olisivat ulkomailla. Olisi kiva päästä reissuun tyttöporukalla, koska en ole sitäkään päässyt vielä tekemään. Ulkomailla on myös paljon sellaista nähtävää ja koettavaa mitä Suomessa ei välttämättä saa. Jos saisin ihan vapaasti päättää viettäisimme polttareita jossain paratiisisaarella tai Välimeren rannikolla upeissa bikineissä ottaen aurinkoa. Ulkomailla polttareiden viettäminen kiinnostaa ensisijaisesti siksi, että siinä pääsee kunnolla irti arjesta ja itsessään matkan tekeminen olisi erilaista ja unohtumatonta.

Polttareita olisi toisaalta hauska viettää myös suomalaiseen tapaan saunoen ja eräillen jossain metsässä. En kylläkään suostuisi nukkumaan teltassa, koska minulla on siitä vain ikäviä kokemuksia. Minun käsitykseni eräilystä on pienet metsäretket ja vaellusreissut kauniissa maisemissa. Vaikka mökille eristäytyminen on omalla tavallaan hauskaa ja rentouttavaa, olisi polttareissa kiva vähän irrotella ja aktivoitua.

Tärkeintä olisi, että pääsen viettämään aikaa kaikkien rakkaiden ystävieni ja perheeni kanssa, koska sitä tulee tehtyä nykyään niin harmittavan harvoin. Ideoita polttareiden järjestämiseen olisi vaikka kuinka paljon lisää, mutta polttareiden järjestämisessä tärkeintä on pitää mielessä morsiamen toiveet ja luonne. Uskon että omista polttareistani tulee ihanat ja ikimuistoiset joka tapauksessa. En malta odottaa mitä tytöt minulle keksivät!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s