häät

Mistä löysin täydellisen hääpuvun?

Kerroin teille edellisessä postauksessani, kuinka löysin torstaina 28.11. itselleni vihdoin hääpuvun. Olin stressannut puvusta jo useita kuukausia ja sovittanut arviolta noin 60-70 erilaista häämekkoa. Aloitin etsinnät ensimmäistä kertaa Oulussa huhtikuussa ja jatkoin niitä toukokuussa Helsingissä. Elokuussa kävin Lahdessa ja uudestaan Helsingissä sellaisissa liikkeissä, joissa en ollut vielä vieraillut. Viimeisin sovitus oli marraskuun alussa Porvoossa sekä taas kerran Helsingissä suosikkiliikkeissäni. Etsintä kesti siis yhteensä 7 kuukautta. Lopulta löysin itselleni aivan täydellisen mekon.

Mekkoni ei kuitenkaan ole valmispuku vaan olen päätynyt teettämään pukuni Heidi Tuiskulla! Viimeisimmässä sovituksessa löysin vihdoin yhden selkeän tyylin, josta pidän. Jo toukokuussa sovittamani Morileen mekko Niinattaresta oli ollut minulla mielessä pitkään ja ihastuin siihen uudestaan kun pääsin taas marraskuussa sovittamaan sitä. Meinasin jopa päätyä tilaamaan sen, mutta se ei ollut kuitenkaan aivan täydellinen. Löysin myös marraskuussa hääpukuliike Vienosta Modecan mekon, johon ihastuin. Siinä oli kaikki mitä Morileen mekossa ei ollut ja kuitenkin siitä puuttui se mitä Morileen mekossa oli. Päivittelinkin ääneen, että kunpa nämä kaksi mekkoa voisi yhdistää. Molemmista liikkeistä minulle suositeltiin hääpuvun teettämistä ja nimenomaan Heidi Tuiskulla.

Hääpukuliike Vieno

Noh, Heidi Tuiskuhan ei ollut minulle todellakaan uusi nimi vaan tiesin hänen olevan monen mielestä Suomen taitavin hääpukusuunnittelija. Kuten myös omasta mielestäni. Heidi Tuisku olisi ollut ykkösvaihtoehtoni jo alusta lähtien, jos olisin suunnitellut teettäväni hääpukuni. Alussa ongelmana oli kuitenkin se, että en tiennyt ollenkaan mitä haluan, joten oli vaikea lähteä suunnittelemaan ”jotain ihanaa” hääpukua. En yhtään ihmetellyt, että hänen nimensä nousi esille pariinkin kertaan.

Ajatus hääpuvun teettämisestä ei kuitenkaan aiheuttanut minussa innostusta vaan päin vastoin. Tiesin nimittäin, että Heidi oli jo 2 kuukautta sitten ilmoittanut Instagramissa, että ensi kesälle ei enää mahdu uusia tilauksia. Ajattelin, että mahdollisuuteni oli mennyt jo aikoja sitten. Onneksi päätin olla itsepäinen (ja erittäin epätoivoinen) ja laittaa vielä kuitenkin sähköpostia. Onni oli puolellani, koska Heidin aikataulut elävät sen verran, että minut saatiin kuitenkin mahdutettua vielä ensi kesälle! Voitte vaan kuvitella kuinka pompin jo innosta, kun sain kuulla tästä mahdollisuudesta.

Kun Heidi vastasi sähköpostilla, että pukuni olisi mahdollista toteuttaa, sovimme että tulen käymään ja katsomme yhdessä puvun toteuttamista ja sille tulevaa hintaa. Sen jälkeen voisin miettiä rauhassa haluanko tehdä sopimuksen puvun valmistamisesta, jos se vastaisi haaveideni mielikuvaa. On kyllä todella upeaa, että puvun valmistusta saa ensin käydä fiilistelemässä ja suunnittelemassa ja sitten vasta voi tehdä lopullisen päätöksen. Olin nimittäin siinä vaiheessa vieläkin todella stressaantunut, että voisiko tästä tulla mitään. Entä jos unelmieni mekkoa ei voinutkaan toteuttaa tai en pitäisikään lopputuloksesta?

Huoleni olivat kuitenkin aivan turhia. Torstaina kun menin käymään liikkeessä, ryhdyimme heti puuhiin. Heidi alkoi kysellä minulta kysymyksiä haaveideni puvusta. Olin jo etukäteen laittanut sähköpostilla kuvat niistä kahdesta mekosta Niinattaressa ja Vienossa, jotka halusin yhdistää. Heidillä oli siis jo jonkinlainen käsitys siitä, mitä halusin. Samalla kun kuvailin sanoin millaisia yksityiskohtia halusin, Heidi piirsi luonnosta puvustani. Lopulta kun selitys loppui ja puku oli valmis, Heidi näytti sen minulle. Ja voih, se oli juuri niin kuin olin kuvitellutkin!

Seuraavaksi siirryimme jo kankaiden valintaan. Olin hetken hieman hämmentynyt siitä, miten nopeasti hyppäsimme seuraavaan vaiheeseen, sillä olin itse vasta hetki sitten 7 kuukauden jälkeen nähnyt ensimmäistä kertaa unelmieni mekon piirrettynä silmieni edessä. Nautin kankaiden valinnasta todella paljon. Välillä valikoiman paljous hankaloitti päätöksentekoa, mutta huomasin, että vähitellen tyylini alkoi hahmottua. Aluksi valitsimme pohjakankaan varmaankin miljoonasta eri vaihtoehdosta. Sitten tuli mukaan päällyskankaiden ja -pitsien valitseminen, joita oli ainakin kaksi miljoonaa erilaista. Mutta olihan se kyllä hauskaa vertailla niitä!

Kun olin päätynyt muutamaan potentiaaliseen vaihtoehtoon, Heidi laski minulle arvion mekkoni kustannuksista. Hinnaksi mekolle tulisi 2380€ – 2500€. Vaikka olin alunperin koittanut pysyä 2000€ alapuolella, tiesin että loppusummalla ei olisi enää mitään väliä. Suurin osa Heidin puvuista on hinnaltaan välillä 1200€ – 2500€, joten tämä osuu aivan sinne yläkanttiin. Hinta riippuu paljon materiaaleista ja teetetyt puvut voivat olla jopa 5000€ saakka, jos niihin tulee paljon kangasta, kirjailua tai kallista pitsiä. Koska tiedän, että ulkomailla häämekot ovat yleensä paljon kalliimpia, en pidä 2500€ mekkoa kalliina hääpukuna. Lisäksi puku maksetaan kolmessa eri erässä, joten summa ei edes tunnu niin suurelta.

Suunnittelun päätteeksi Heidi olisi antanut minulle vielä viikon aikaa pohtia, vaikka olinkin jo valmiiksi viime tipassa tilaamassa mekkoani. Minun ei kuitenkaan tarvinnut miettiä asiaa ollenkaan. Olin ihan varma, että tämä oli mekkoni ja pystyin jo kuvittelemaan sen. Niinpä Heidi laati sopimuksen ja laitoimme molemmat nimemme paperiin. Minulla oli vielä lopussa vähän aikaa pommittaa Heidiä kysymyksillä, joten käytin myös sen tilaisuuden hyväksi.

Seuraavaksi puvun teettäminen etenee niin, että minulla on 21. tammikuuta mittojen otto pukua varten. Koitan siis kiireesti kiinteytyä sitä ennen häämittoihini. Tämä jännittää jo aikalailla, koska nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet vaikuttaa asiaan. Seuraavaksi alkaa kolmivaiheinen hääpuvun valmistusoperaatio. Ensimmäisessä vaiheessa pääsemme mittailemaan lakanakankaisen raakaversion kanssa puvun mallia. Toisessa vaiheessa puku on jo valmiimpi ja tehty varsinaisista kankaista. Silloin katsomme tarkemmin yksityiskohtia. Kolmannessa vaiheessa puku alkaa olemaan valmis, jolloin näemme vielä onko jotain säädettävää. Pukuni pitäisi olla valmis jo maaliskuun lopussa!

Hääpukuliike Vieno

Olen niin onnellinen puvustani ja kiitän kaikesta sydämestäni Heidi Tuiskua, joka pelasti minut pulasta häämekkoni kanssa. Nyt tiedän, että voin luottaa häneen täysin ja unohtaa mekkostressin. Lisää hääpuvun teettämisestä yleisesti voit lukea Heidi Tuiskun verkkosivuilta täältä sekä Heidin Ateljeen blogista täältä.

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “Mistä löysin täydellisen hääpuvun?

    1. En vaan malta odottaa että päästään siihen vaiheeseen, että näen puvun rakentuvan oikeaksi mekoksi! Tai sitä, että pääsen näyttämään sen koko maailmalle!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s