muut

Uudet blogisivut

Tervetuloa uudistuneeseen blogiini! Tuttu nimi ja tuttu osoite, mutta uusi ilme! Blogini ulkoasu on erilainen ja tutut sivut löytyvät nyt eri paikasta. Uusia sivujakin on ilmaantunut, joten saattaa mennä hetki että te (ja minä!) opitte navigoimaan sivullani. Navigoinnin helpottamiseksi esittelen teille lyhyesti uutta sivustoani sekä kerron syitä, miksi päätin päivittää blogini.

Kuten saatoit jo huomata, etusivuni on nykyään erilainen. Sitä kutsutaan hienommin staattiseksi etusivuksi ja se siis tarkoittaa sitä, että se tulee jatkossa näyttämään lähes aina samanlaiselta. Etusivultani näette siis lyhyellä vilkaisulla kuka olen ja mitä blogissani on tiedossa. Omia tietojani löytyy myös lisää sivupalkista Instagram ja Pinterest -feedin kera. Lyhyt elämänkertani löytyy ”About”-välilehdeltä kuten aina ennenkin.

Blogipostaukset ovat siirtyneet sille nimetylle välilehdelle ja sitä painamalla pääset selaamaan kaikkia postauksia aikajärjestyksessä. Jos haluat lukea postauksia jostain tietystä kategoriasta, voit valita kategorian alasvetovalikosta. Postauksia voi etsiä myös haku-kentästä, joka löytyy sivupaneelista. Sivupaneelissa on myös esitelty kaksi luetuinta postaustani, jos ne kiinnostavat teitä. Jos haluat löytää uusimman blogipostauksen nopeasti, etusivuni alalaidassa on lueteltu neljä uusinta postausta.

”Hääsuunnittelun aikajana” -välilehteä painamalla pääset tarkastelemaan koko hääsuunnittelumme aikana tehtyjä toimenpiteitä ja päätöksiä. Siitä voi olla hyötyä niille, jotka suunnittelevat omia häitään. Aikajana on listattu kuukausittain, jotta se helpottaa lukemista. Olen myös kirjoittanut kokonaisen postauksen suunnitelmista joka kuukauden ensimmäinen päivä siitä lähtien, kun häihin on ollut aikaa alle vuosi. Nämä postaukset löytyvät tämän välilehden alasvetovalikosta.

Jos sinulla on tarve olla minuun yhteydessä, voit tehdä sen tuttuun tapaan ”Ota yhteyttä” -välilehdeltä. Ainut ero aikaisempaan on, että tämä välilehti oli nimetty ”Contact”. Muista somekanavista minut löytää painamalla sivun oikeassa yläkulmassa näkyviä kuvakkeita. Tai taas kerran sivupaneelista navigoimalla.

Ja siis syy siihen, miksi blogini on uudistunut on se, että siirryin ylläpitämään blogiani itse. Käytännössä tämä ei vaikuta teihin lukijoihin mitenkään. Itselleni se tarkoittaa sitä, että sain enemmän vapautta blogini hallintaan ja pystyn muokkamaan blogiani paremmin. Aikaisempi wordpress.com alusta oli hyvin rajoitettu, sillä se oli ilmainen. Nyt kun käytän wordpress.org -sovellusta, maksan ylläpidosta pienen summan web-hotellille, mutta saan vapauden tehdä blogille lähes mitä tahansa. Tämän kautta sain myös enemmän vaihtoehtoja teeman eli blogin ulkonäön muokkaamisen suhteen. Nyt blogini toimii paremmin ja näyttää myös paremmalta.

Toinen syy siirtyä itsehallinnoitavalle sivustolle on se, että on tullut aika luoda häänettisivut. Tätä varten tarvitsen wordpress.org sivuston ja haluan liittää sen saman käyttäjän alle kuin oman blogini. Hääsivustoa en ole päässyt vielä luomaan, mutta kerron varmasti kaiken sen tekemisestä kunhan sinne asti ehdin. Ja haluan vielä mainita, että en tiedä koodaamisesta mitään ja joskus osaan olla todella hidas oppimaan tietokonejuttuja. Onneksi netistä löytyy paljon ohjeita ja videoita, joiden avulla sain uudet sivunikin toimimaan.

Toivottavasti nautitte uusista sivuistani!

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “Uudet blogisivut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s