häät

Sulhasen puvun valinta

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, olemme päättäneet vuokrata Samulle puvun häihimme. Uskoimme, että puvulle ei tulisi jatkossa olemaan juurikaan käyttöä ja säästäisimme siinä ison summan rahaa. Samalla päätimme, että olisi hyvä vuokrata myös sulhasseurueelle puvut, jotka sopivat yhteen keskenään. Useinhan on niin, että nuorilta miehiltä löytyy vain yksi hyvä juhlapuku kaapista ja keskenään ne olisivat voineet olla hyvinkin erilaiset. Löysimme täydelliset puvut pitkän etsinnän jälkeen tammikuussa häämessuilta. Kävimme jo jokin aika sitten sovittamassa näitä Samulle ja pojille valitsemiamme pukuja Gasell GP:llä.

Puvun väri oli ollut meille itsestäänselvä alusta asti. Samulle sopii hyvin kaikki harmaan eri sävyt ja halusimme jotain muuta kuin mustaa tai sinistä. Puvun tyylistä keskusteltiin todella pitkään. Minä olin sitä mieltä, että sen pitäisi olla ehdottomasti smokki, mutta Samu oli perinteisempi ja halusi ennemmin saketin. Kesällä kävimme kokeilemassa pukuja tuossa ihan naapurista löytyvässä Frakkipalvelu NAM -liikkeessä. Totesimme yhdessä myyjän kanssa, että harmaata smokkia tuskin tulee mistään löytymään. Olimme saaneet pienen luennon myös Suitsupply -liikkessä työskentelevältä myyjältä hääpukujen etiketistä. Niimpä päätimme sovitella toisenlaisia pukuja Samun päälle. Frakkiliikkeessä totesimme kuitenkin, että saketti näytti vähän hölmöltä Samun päällä. Takki oli tietysti siis pitkä, mikä sai Samun näyttämään todella lyhyeltä.

Jatkossa etsimme siis vain harmaata kiiltävää juhlapukua. Kävimme sovittamassa niitä muutamassa myymälässä ja innostuimme samalla kokeilemaan muunlaisiakin pukuja. Seremonia-liikkeessä intoillessamme smokista myyjä totesi meille, että saisimme unohtaa kokonaan hääpukeutumisen etiketin, koska kysehän olisi juuri meidän päivästämme. Silloin vasta uskalsimme tehdä päätöksen siitä, että Samulle laitettaisiin sittenkin smokki, koska pidimme siitä tyylistä eniten.

Olimme siis päätyneet siihen tulokseen, että koko seurueelle tulisi mustat smokit. Tammikuun häämessuilla eteemme tuli kuitenkin kokonaan uusi ja odottamaton mahdollisuus: harmaa smokki. Innoissamme varasimme ajan sovittamaan tuota pukua liikkeeseen ja ehdimme kokeilla takkia päälle lyhyesti jo siinä messukiireessäkin. Gasell GP:ltä löytyi myös samaa kangasta oleva harmaa puku, joka olisi täydellinen valinta sulhaspojille.

Maaliskuussa sitten päädyimme kolmistaan Samun ja yhden sulhaspojan kanssa liikkeeseen sovittamaan. Heti kun saimme puvun Samun päälle, tiesimme sen olevan juuri oikea valinta. Sopivasti omalaatuinen, mutta kuitenkin omalla tavallaan perinteinen ja ehdottomasti juhlava. Ja koska poikien puvut oli tehty samasta kankaasta, ne sopivat luonnollisesti yhteen. Varasimme siis nämä kaksi pukua ja annoimme muille viidelle tehtäväksi käydä sovittamassa itselleen sopiva koko tästä harmaasta puvusta.

Kokonaisuus tulee näyttämään todella hyvältä! Nyt voimme rauhassa valita asusteita, jotka haluamme liittää pukuun. Vuokrapakettiimme kuuluu jo housut, smokkipaita, smokkitakki, henkselit, kalvosinnapit, rusetti ja kengät. Meillä on kuitenkin hauska idea napeille ja mietimme vielä löytäisimmekö morsiusneitojen mekkojen sävyyn sopivan rusetin jostain. Kenkien suhteen annamme pojille vapaat kädet, mutta Samu päätyi vuokraamaan myös kengät, jotka sopivat pukuun. Koko tämä yhden hengen vuokrapaketti maksoi korjausompeleineen noin 180€.

Rakkaudella, Venla

Yksi vastaus artikkeliiin “Sulhasen puvun valinta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s