Luokittelematon

Meidän hääkutsumme

Kaupallinen yhteistyö: Havu ja Helmi

Olen todella onnellinen ja rakastunut. Nimittäin meidän hääkutsuihin, jotka on Havu ja Helmi:n käsialaa. Saimme kutsut käsiimme toukokuun viimeisellä viikolla ja laitoimme ne heti postiin. Nyt pääsen vihdoin esittelemään kutsuja teillekin, kun meidän vieraamme ovat saaneet ne käsiinsä. Kutsut ovat vasta ensimmäinen osa hääpäivämme paperituotteita, jotka tulevat kaikki Havu ja Helmi:ltä. Nämä muut tuotteet pääsen esittelemään vasta häiden jälkeen, mutta tässä on ensimmäinen maistiainen näiden ihanien naisten taidoista.

Havu ja Helmi:n löysin Instagramista, kuten olen löytänyt monet muutkin hääpäivämme ammattilaiset. Ihastuimme molemmat heti heidän kädenjälkeensä, joten emme miettineet valintaa sen pidemmälle. Vaikka olimme tehneet valinnan jo ennen joulua, saimme otettua ensimmäisen kerran yhteyttä vasta Mennään Naimisiin -messuilla tammikuussa 2020. Siellä marssin pöydän ääreen ja ilmoitin, että olen päättänyt jo että haluan tilata kaikki paperituotteet kutsuista paikkakortteihin juuri heiltä. Juttelimme lyhyesti toivomastamme tyylistä, väreistä ja tarvitsemistamme paperituotteista ja jäimme odottamaan sähköpostilla tarjousta.

Havu ja Helmi tekee paperituotteita sekä semi-custom-pohjilla että täysin kustomoituna kokonaisuutena. Semi-custom tarkoittaa siis sitä, että voit valita pohjan jo olemassa olevista malleista. Me kuitenkin halusimme jotain ihan omaa, koska minulla oli mielessä jo valmiiksi tietty tyyli. Sovimme sähköpostitse tarkemmin kokonaisuudesta, jonka tarvitsimme ja halusimme tilata häihimme. Ensimmäinen osa näistä tuotteista on siis kutsut ja toinen osa on kaikki muut hääjuhlaan tulevat tuotteet.

Kuva: Havu ja Helmi

Maaliskuun puolivälissä juttelimme puhelimessa tarkemmin kutsujen yksityiskohdista, hahmottelimme kutsuihin tulevaa kuviointia ja kalligrafian tyyliä. Koska meillä vielä tässäkään vaiheessa ei ollut lopullista kaasojen mekkojen väriä tiedossa, menimme täysin aikaisempien suunnitelmien ja toiveiden pohjalta. Värien suhteen oli vielä pelivaraa myöhemmässä vaiheessa. Kutsujen suunnitteleminen on yllättävän pitkä prosessi, vaikka sitä ei ehkä tulisi ajatelleeksi. Varsinkin osoitteiden ja nimien kerääminen listaan saattaa viedä aikaa, koska se ei riipu yksistään sinusta vaan myös niistä vieraista kenen osoitteita yrität selvittää. Saimme osoitteet kuitenkin lopulta selville, mistä iso kiitos kuuluu kaasolleni Nooralle.

Sitten kutsujen suunnittelun pysäytti hetkeksi koronavirus. Me emme uskaltaneetkaan lähettää kutsuja ja myös Milla ja Sini joutuivat lykkäämään kutsujen valmistumista, kun he eivät päässeet työtilaansa työstämään projektia eteenpäin. Tasan kuukausi myöhemmin puhelinpalaverista saimme nähtäväksi ensimmäisen version hääkutsusta. Ja olihan se odotuksen arvoinen. Seuraavaksi vuorossa oli pientä viilausta asettelun ja värien suhteen. Meni toinen kuukausi ja kutsut olivat matkalla postissa meille.

Kuva: Havu ja Helmi

Ihan alusta alkaen suunnitelmissa oli runsaskuvioiset kartanoteemaamme mukailevat kutsut. Värit tulivat suoraan hääväreistämme, jotka ovat pääasiassa violettia ja harmaata. Halusimme kutsuihin samaa tyyliä, kuin hääjuhlan koristeluun, joten päädyimme vintage-henkiseen kukkakuvioon. Kuorten väri oli päätetty heti alussa, sillä se sopii Samun hääpukuun. Kalligrafian ja koristemaalauksen väri sekä narun väri päätettiin lopussa sopimaan parhaiten kokonaisuuteen. Päätimme tilata perinteiset ”tahdon”-postimerkit, joissa on kaksi sormusta limittäin. Se sopi parhaiten kuoreen, koska ei ollut liian kirjava kuten monet muut tällä hetkellä saatavissa olevat postimerkit.

Kuva: Havu ja Helmi

Kutsujen kokonaisuuteemme kuuluu siis varsinainen hääkutsu, infokortti ja menukortti. Näiden lisäksi osana tilaamamme pakettia ovat itse kirjekuori, osoitekalligrafia, koristemaalaus kuoriin ja nk. ”envelope liner” eli kirjekuoren sisälle tuleva kuviollinen paperi, joka oli Havu ja Helmi:llä ensimmäistä kertaa kokeilussa. Lopuksi kutsun osat sidottiin vielä yhteen narulla, jotta kokonaisuus pysyisi kasassa.

Hääkutsussa meillä ei ollut muuta infoa kuin vihkiaika ja -paikka sekä hääjuhlan aika ja paikka. Erilliseen infokorttiin olemme laittaneet paljon olennaista tietoa ja siksi se onkin kaksipuoleinen. Näiden olennaisten tietojen lisäksi, meillä on vielä nettisivut, joilta löytyy vähemmän yksinkertaista faktaa ja enemmän hauskaa henkilökohtaista tietoa meistä pariskuntana. Menukortti liitettiin kutsuun mukaan siksi, että vieraat osaisivat ilmoittautuessaan kertoa myös pääruokavalintansa, sillä häissämme järjestetään pöytiintarjoiltu illallinen.

Kuva: Havu ja Helmi

Loppujen lopuksi en voisi olla enempää tyytyväinen. Kokonaisuus näyttää todella hyvältä ja toimivalta. Kutsut ovat paremmat kuin osasin haaveilla ja odotan innolla että pääsen näkemään loput häätuotteet.

Rakkaudella, Venla

Havu ja Helmin verkkosivut löytyvät täältä: https://havujahelmi.fi

Heidän Instagramiinsa pääset tästä: https://www.instagram.com/havujahelmi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s