häät · kuulumiset

Viikko naimisissa

Nyt olen vihdoin virallisesti Rouva W! Ensimmäinen viikko on mennyt todella nopeasti enkä ole ehtinyt edes ajattelemaan blogia. Olemme juosseet taas hoitamassa miljoonaa eri asiaa, mitä en edes osannut odottaa. Toisaalta on hyvä, että en ole ehtinyt miettimään asiaa vaan jatkanut elämää samaa tahtia eteenpäin. Toisaalta taas tiedostan, miten sekavat tunnelmat minulla asiasta on ja että olen vältellyt siitä kirjoittamista. Lopulta voin kuitenkin vain todeta, että tavallaan tuntuu tyhjältä. Kai siis poden jonkinlaista häädarraa eli häiden jälkeistä masennusta.

Kaikki häihin liittyvä on menettänyt kiinnostuksensa. En osannut arvata, että jopa välttelisin hääaihetta kokonaan, koska se ei tunnu enää miellyttävältä. En osaa kertoa muille omista tunteistani enkä halua katsella Instagramissa muiden kauniita hääkuvia. On myös vaikea seurata enää muiden hääbloggaajien ja -instaajien hääsuunnitelmia. Totuus on, että pelkään alkavani vertailla omia häitäni muiden häihin. Pelkään, että kertomalla omasta hääpäivästäni pilaan kaikki kauniit muistot, koska tällä hetkellä ainut mitä osaan kertoa, on ne asiat, mitkä menivät pieleen.

On siis totta, että en nauttinut hääpäivästäni. That’s it. Olen pelännyt myöntää sen, enkä suunnitellut toteavani sitä tässäkään blogipostauksessa, kun aloin tätä kirjoittamaan. Viime lauantai ei ollut elämäni paras päivä. En osannut rentoutua, sillä olin jo liian pitkälle suunnitellut kaiken enkä voinut muuta kuin seurata sivusta, kun asiat menivät mönkään. Mitään katastrofaalista ei tapahtunut, mutta ne eivät olleet häät, mitkä halusin.

Tuntuu niin väärältä puhua tästä aiheesta, koska en ole itse nähnyt kenenkään muun morsiamen myöntävän tätä heti häiden jälkeen. Nyt pitäisi olla vielä rakkauskuplassa ja ylistää sitä miten hauskaa meillä oli ja miten kaunis päivä olikaan. Minusta ei kuitenkaan tunnu siltä. Tiedän, että useatkin morsiamet harmittelevat jälkikäteen asioita, jotka eivät miellyttäneet hääpäivänä. Tiedän siis, että en ole ainoa josta tuntuu tältä.

Olen niin onnellinen siitä, että olemme nyt aviopari. Nyt asiat tuntuvat oikealta, juuri siltä miltä pitääkin. Kuten sanoin hääpuheessani; me emme ole enää kaksi vaan yksi. Odotan innolla tulevaisuuttamme ja olemmekin ottaneet taas vauhtia oman asunnon metsästämiseen. Häiden järjestelyintoni on muuttunut sisustusinnostukseksi ja selaan joka päivä Pinterestiä uusien ideoiden toivossa. Samalla toivon, että etusivu lakkaisi ehdottamasta hääaiheista sisältöä.

Tärkeintä minulle kuitenkin on se, että häävieraamme viihtyivät todella hyvin. Olen kuullut vain hyvää vierailtamme, jotka ovat kaikki kertoneet nauttineensa juhlan tunnelmasta ja kulusta. Arvostan sitä suuresti, sillä panostin hääsuunnittelussa erittäin paljon myös vieraidemme viihtyvyyteen. Kaikista tärkeintä minulle on se, että Samu kertoi nauttineensa päivästä todella paljon. Hänelle se oli täydellinen päivä, joten en halua pilata sitä häneltä.

Uskon, että aika kultaa muistot ja unohdan miten paljon annoin oman stressini pilata hääpäivämme. Lopulta päivästä jäi käteen kaksi tärkeintä asiaa; tuore aviomies ja maailman kaunein vihkisormus.

Rakkaudella, Venla

P.S. Tulen aivan varmasti kertomaan hääpäivämme yksityiskohdista blogissa, kunhan saamme kuvat valokuvaajalta ja olen pitänyt pienen tauon häähommista. Siinä välissä kerron teille mm. polttareistani, jotka järjestettiin kolme viikkoa ennen häitä.

6 vastausta artikkeliin “Viikko naimisissa

 1. Onnea vielä! Onpa kurja kuulla, että kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan tai varsinkin, että se on päässyt päivässänne haittaamaan omaa viihtymistäsi. Some on hurja mediana, koska muutamia vilauksia nähneenä kaikki näytti minun silmääni aivan upealta.

  Olen varma että aika ja tulossa olevat videot sekä kuvat auttavat varmasti myös kauniiden muistojen esiin nousemisessa. Näin toivon omallakin kohdalla, koska vaikka oma kokemukseni hääpäivänä oli mitä parhain, samaistun hyvin tuohon häiden jälkeiseen masennukseen ja tyhjyyden tunteeseen. Olen tuntenut jopa pientä selittämätöntä kateutta niitä kohtaan, jotka ovat saaneet nauttia hääpäivästään meidän jälkeen. Tunne on katkeransuloinen, koska samalla toivoisin hääpäivän onnen kokemusta ihan joka ikiselle. On silti vaikeaa hyväksyä, että oma pitkään odotettu päivä on ohi, vaikka lopputuloksena päivästä jäänyt avioliitto ja muistot ovat niitä, joita olen halunnutkin päästä vaalimaan. Aika parantaa tyhjyyden tunteen ja elämässä on niin paljon onnea edessä, tähän haluankin uskoa.

  Huomaan tässä kirjoittaessani että itselläkin on vielä paljon sulateltavaa näissä häiden jälkeisissä ajatuksissa ja niistä onkin hyvä keskustella ja puhua laajemmin, eri näkökulmista. Onhan jokaisen kokemus kuitenkin ainutlaatuinen. Odotan hetkeä, jolloin jaksan itsekin koota omia ajatuksia kokoon ja kirjoittaa niistä enemmän.

  Pahoittelut sekavasta vuodatuksesta. Haluan erityisesti sanoa että olen vilpittömän onnellinen teidän puolesta ja toivotan kovasti tsemppiä teidän päivän muistojen ja fiilisten käsittelyyn. Aika kultaa ja niin paljon ihanaa yhteistä matkaa on vielä edessä. Onnea teille ❤

  Tykkää

  1. Kiitos Jasmiina ihanista sanoista! ❤
   On kyllä tosi outoa yrittää selvittää millaisia ajatuksia häämaailmaan liittyen nyt nousee, kun omat häät on ohi. Tunnen myös tuota mainitsemaasi katkeransuloista kateutta, toisaalta taas helpostusta ja välillä sitä tyhjyyden tunnetta. Onneksi meistä kukin voi ottaa oman aikansa ja niin kuin sanoit, paljon onnea ja iloa on vielä edessä meidän jokaisen elämässä.
   Odotan kyllä jo kovasti innolla meidän hääkuvia, toivottavasti ne on upeat!

   Tykkää

 2. Voi ei! Olen pahoillani, että tuntuu tuolta, olen kuitenkin varma, että kaikki hyvät jutut tulevat pintaan, kunhan tuo ahdistus helpottaa. Voi myös olla, että olet aika väsynyt kaiken jälkeen, itse olen silloin helposti alakuloinen. Olo saattaa olla täysin erilainen parin viikon päästä ja vaikka ei, olen varma, että tuo on hyvin yleinen tunne. Itse en osaa vielä sanoa, kun häämme ovat vasta tulossa. On mahtavaa, että puhut aiheesta! Uskon, että monet saavat tästä tekstistä lohtua 🙂 ❤

  Tykkää

  1. Kiitos Sissi!
   Laittaisin myös itsekin ison osan näistä tunteista väsymyksen piikkiin. Ehkä vain kaipaan tämän pienen hetken pois hääajatuksista, niin sitten on taas helpompi palata niihin muistoihin. Ja odotan jo innolla hääkuvia, koska kuvaajamme Susanna on ihan supertaitava ja osasi varmasti ikuistaa kuviin kaikki ihanimmat hetket!

   Tykkää

 3. Hei Venla! Luin tämän kirjoituksesi heti, kun julkaisit sen, mutta en silloin ehtinyt kommentoimaan. Piti kuitenkin palata sanomaan, että arvostan todella paljon sitä, miten rehellinen ja avoin olet tekstissäsi. Toivottavasti aika on jo ehtinyt tehdä taikojaan ja muistot ja tuntemukset ovat muuttuneet pikkuhiljaa lämpöisemmiksi. Kaikkea hyvää teidän syksyyn ja avioliiton alkutaipaleille! ❤

  Tykkää

  1. Voi ihana kuulla!
   Vaikka häät itsessään eivät tuo pintaan vielä hyviä fiiliksiä, olen jo saanut mielenrauhan sen suhteen. Ja tärkeimmät ja parhaat asiat kuitenkin tulevat aina ensimmäisenä häistä mieleen eli oma aviomies ja perhe ja ystävät, jotka olivat häissä mukana!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s