häät

Häiden paperituotteet

Kaupallinen yhteistyö: Havu ja Helmi

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Kuten olen jo aikaisemmissa postauksissani kertonut, päätimme tilata kaikki häihin liittyvät paperituotteet Havu ja Helmi:ltä. Kutsujen suunnittelusta ja toteutuksesta olen kertonut jo tässä postauksessa, joten sieltä pääset lukemaan siitä, miten paperituotteiden tyyli syntyi. Hääpäivän paperituotteissa halusimme toteuttaa samaa teemaa kuin kutsuissa, joten niiden toteutuksessa ei ollut sen enempää pohdittavaa. Paperituotteena toteutettiin paikkakortit, menu-/ohjelmakortit ja baarikyltti. Näiden lisäksi tilasimme lasille toteutettuna pöytänumerot, tervetuloa-kyltin ja pöytäkartan.

Kutsujen teemaa mukaillen suunnittelimme kaksipuoleiset menu- ja ohjelmakortit jokaiselle vieraalle. Alunperin harkinnassa oli vain yksi yhteinen kortti per pöytä, mutta totesimme että kattaus näyttäisi paremmalta, jos menu/ohjelmat jaettaisiin jokaisen kohdalle. Tekstin lisäksi korttiin painettiin kutsuissa käyttämäämme kustom-kukkakuosia. Jokaisen vieraan kohdalla oli tietysti myös paikkakortit. Paikkakortteihin nimet toteutettiin kalligrafialla, jonka väriksi valikoitui hopeanharmaa. Samaa paperituotteiden tekstityyliä ja kuosia käytettiin myös baarikyltissä, jonka laitoimme Annen Party & Deco:lta vuokraamiimme kehyksiin.

Tiesimme, että tarvitsemme erikokoisia taulukehyksiä tai peilejä pöytänumeroiden, tervetuloa-kyltin ja pöytäkartan toteuttamiseen, joten lähdimme etsimään teemaamme ja juhlapaikkaamme sopivia netistä. Tämä oli hääpäivän koristeiden suunnittelun haastavin vaihe, koska mietimme todella pitkään taulukehyksen ja peilin välillä emmekä osanneet päättää väriäkään. Minä halusin alunperin hopeat kehykset, koska ajattelin niiden sopivan paremmin pöytäkoristeeksi valittuihin kynttilänjalkoihin. Onneksi lopulta päädyimme koristeellisiin valkoisiin, koska niitä löytyi paremmin erikokoisena ja samaa tyyliä mukaillen. Valkoiset kehykset sopivat myös Annen Party & Deco:lta vuokrattuihin koristeisiin, joten lopputulos oli todella toimiva ja yhtenäinen.

Pöytänumerot päätimme toteuttaa taulukehyksiin, jotta ne pysyisivät helposti pystyssä. Ensin mietimme, olisiko ne mahdollista toteuttaa tussilla lasille niin, että siinä ei olisi mitään taustapahvia. Käytännöllisistä syistä päädyimme sittenkin värilliseen taustapahviin, jotta pöytänumerot näkyisivät kauemmas ja paremmin. Taustaväriksi valitsimme teemaamme sopivan harmaan. Tyyliltään täydelliset pienet kehykset löytyivät Sellon Prismasta, josta kävimme noutamassa 13 kpl kehyksiä hintaan 7,95€/kappale.

Halusimme häihin koristeeksi tervetuloa-kyltin, jota pystyimme käyttämään sekä kirkolla että hääpaikalla. Kyltti ei ollut erityisen tärkeä osa koristelua, mutta pidimme sitä käytännöllisenä, koska se varmistaisi vieraille, että he ovat oikeassa paikassa. Meillähän ei siis ollut minkäänlaisia tienvarsikylttejä ohjaamassa juhlapaikalle. En osaa sanoa olisiko vieraiden mielestä niille ollut tarvetta, mutta itse pidin niitä turhana. Tervetuloa-teksti toteutettiin keskikokoiselle valkokehyksiselle peilille, jonka löysimme Minimanista Ideaparkista hintaan 23,95€. Häiden jälkeen tästä jäi meille ihana muisto, jonka aion ripustaa koristeeksi uuden asuntomme seinälle sitten kun pääsemme muuttamaan.

Sekä tervetuloa-kylttiin että pöytäkarttaan pyysin tekstin lisäksi jotain pientä koristelua tussilla. Koristelu mukaili kukallisia paperituotteitamme, joten se sitoi kaikki koristeet yhteen hääteemaamme sopivaksi. Tussi oli todella pysyvää ja kesti erittäin hyvin. Parasta siinä on se, että sen saa myös kunnolla pesuainetta käyttämällä ja hinkkaamalla pois, joten peilit ovat käyttökelpoisia myös jatkossa. Pöytäkartta toteutettiin siis myös valkokehyksiseen peiliin, jota oli yllättävän vaikea löytää. Se tuli sattumalta vastaan Jyskin verkkokaupassa, kun olimme jo ehtineet metsästää sellaista joka paikasta. Peili oli vieläpä tarjouksessa ja saimme sen 70% alennuksella hintaan 30€. Kaikki aikaisemmat vastaantulleet peilit olivat olleet liian pieniä meidän vierasmäärällemme. Ehdimme harkita välissä myös ikkunakehyksiä, mutta sellaisiakin oli vaikea löytää. Oli siis vaikea uskoa että täydellinen peili löytyi pitkällisen etsinnän jälkeen. Floristimme koristeli sen vielä pyynnöstäni aidoilla kukilla ja oli sanomattakin selvää, että tämä koriste oli ehdottomasti suosikkini kaikista.

Havu ja Helmi onnistui toteuttamaan hääpäivän visioni täydellisesti ja olen todella tyytyväinen kaikkiin heiltä tilaamiimme tuotteisiin. Näiden naisten kanssa on ilo tehdä suunnitelmia erityisesti siksi, että tiedän heidän olevan rautaisia ammattilaisia. Ja vaikka koristelussa moni asia menikin mönkään, paperituotteista en muuttaisi mitään. Kiitos siitä kuuluu näille ihanille naisille!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s