häät

Juhlatilan koristelut

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Hirvihaaran kartanon lasipaviljonki on upea ja juhlava ihan sellaisenaan eikä loistavien kattokruunujen seuraksi tarvita juuri muita koristeita. Vuokrasimme kuitenkin muutamat tarpeelliset koristeet häitämme varten Cosa Nostra Crew:lta (kyntteliköt) ja Annen Party & Deco:lta (kaikki muut koristeet). Koristelu ei sujunut ihan ongelmitta, koska lasipaviljongissa oli häät edeltävänä päivänä ja meidän häiden koristelun pystyi toteuttamaan vasta hääpäivänä. Itse emme päässeet hääaamuna koristelemaan juhlatilaa, joten suurimman osan koristelun toteutuksesta hoiti kartanon väki. Joudun myöntämään, että koristelussa olisi voinut olla paljon parantamisen varaa. Ongelmaksi muodostui se, että jouduin luottamaan sokeasti muiden kykyyn toteuttaa visioni, eikä se mennyt ihan nappiin.

Alusta alkaen tiesin haluavani juhlatilaan pyöreät pöydät, jotka kartanolta pystyi vuokraamaan 100€ lisähinnasta per pöytä. Pöytien asettelu ja koristelu määritti ison osan siitä, miltä koko juhlatilan ilme tulisi näyttämään. Kartanolla oli valmiiksi olemassa käsinojalliset tummat tuolit, mutta koska halusin lasipaviljongin ja hääteemamme vaaleaan ilmeeseen sopivammat tuolit, jouduimme etsimään ne muualta. Kuten olen jo aiemmin blogissani kertonut, löysimme Love me do -häämessuilla täydelliset valkoiset tuolit Maison Helsingiltä jo pari vuotta ennen häitä, jotka päädyimme lopulta vuokraamaan.

Pyöreiden pöytien lisäksi juhlatilassa oli suorakulmainen ”pääpöytä”, jossa istui meidän lisäksi perhettämme ja salin perälle asetettiin pitkä buffet-pöytä, josta tarjoiltiin jälkiruokaa ja iltapalaa. Tämä ei kuitenkaan ollut alkuperäisen suunnitelman mukainen, vaan buffet-pöydän tilalla oli tarkoitus olla iso pyöreä jälkiruokapöytä ja pieni lisäpöytä, josta olisi voinut ottaa kahvikupit. Lopputulos ei ollut mielestäni yhtä hyvännäköinen kuin alkuperäinen suunnitelma, koska koristelu buffet-pöydän osalta jäi todella vajaaksi. Ihan alusta alkaen minulla oli ollut mielessä todella runsas ja herkkuja pursuava jälkkäripöytä, joka koristellaan runsaasti kukilla. En kuitenkaan saanut aivan sitä mitä halusin. Onneksi toteutus oli kuitenkin toimiva ja vieraat olivat tyytyväisiä.

Jo ihan hääsuunnittelun alkuvaiheessa tiesin kukkien olevan todella suuressa roolissa juhlapaikan koristelussa. Olisin laittanut kirkonkin niitä täyteen, jos siellä olisi saanut koristella. Alkuperäisissä suunnitelmissa pyöreiden pöytien keskelle oli tarkoitus tulla suuret ja korkeat kukka-asetelmat, jotka toisivat tilaan runsautta ja eloa. Lopulta hintasyistä päädyimme laittamaan kukka-asetelmat vain joka toiseen ja vuokraamaan kyntteliköt joka toiseen pöytään. Kukka-asetelmien suhteen en lopulta saanut ollenkaan sitä mitä haaveilin. Pienet kimput oli aseteltu korkeiden vaasien päähän niin, että lopputulos oli hassusti vajaan ja köyhän näköinen. Olin toivonut esim. kranssia tai köynnöstä kynttelikköjenkin kaveriksi, mutta niihin pöytiin saimme sen sijaan muutaman leikatun ruusun lasissa. Valitettavasti en pitänyt kukka-asetelmista ollenkaan ja juhlatilan koristelun tärkein osa jäi laihaksi.

Pyöreiden pöytien kattaus oli suunniteltu tarkasti ja laitoin siitä mahdollisimman havainnollistavat esimerkkikuvat kartanolle etukäteen. Keskikoristeen alle asetimme jokaiseen pöytään pyöreät peililasit. Nämä eivät toimineet ihan toivotulla tavalla kukkapulan vuoksi. Pöydissä oli pöytäkoristeen lisäksi koristeena helminauhaa ja pieniä kynttiläkuppeja. Jätimme kunnolla tilaa varsinaiselle kattaukselle, pöytänumerolle, paikkakorteille ja menu-ohjelma -kylteille.

Hääpäivää edeltävänä aamuna kävimme viemässä koristeet ja ripustamassa vuokraamamme valot terassille. Ne olivat todella kiva lisä ja vaikka vaativatkin hieman enemmän vaivaa, en missään nimessä vaihtaisi niitä pois. Samalla laitoimme valmiiksi kaikki mahdolliset koristeet kuten kruunukynttilät kynttelikköihin ja kyltit telineisiin. Hääseurueellemme jäi kuitenkin aika paljon laitettavaa hääpäivänä sille hetkelle, kun he saapuisivat juhlapaikalle. Kaasoni Noora oli vastuussa näistä tehtävistä ja he saivat hienosti kaiken valmiiksi.

Annen Party & Deco:lta löysimme pienen valkoisen lintuhäkin, joka sopi täydellisesti romanttiseen valkoiseen teemaamme, joten sekin päätyi osaksi koristusta. Vuokrasimme Annelta lisäksi korttilaatikon, johon vieraat saivat pudottaa onnittelukortit ja kirjekuoret, vieraskirja- ja lahjapöytäkyltit sekä baarikyltin kehykset ja siihen sopivan telineen, jotka olivat kaikki samantyylisiä. Meillä oli vuokrassa myös pienet lasipurkit huiskutuskepeille ja korit, joista jaettiin riisi-laventeliseokset kirkolla vihkimisen jälkeen.

Ostimme ison kassillisen Jo Malonen tuotteita tuomaan tunnelmaa ja tuoksua juhlatilaan. Kaikki kynttilät, diffuuserit ja meidän häätuoksut valittiin yhteensopivaksi keskenään, jotta kokonaisuus olisi selkeä. Diffuuserit asetettiin vessoihin, pienemmät tuoksukynttilät sijoitettiin juhlatilaan mm. lahjapöytään ja vieraskirjapöytään ja isommat kynttilät baariin ja muistopöydälle. Samun isän muistopöydän olin päättänyt toteuttaa kaikilta salaa, kunnes jouduin pyytämään Samulta apua kuvien hankkimiseen ja valintaan. Teetin muutaman kuvan ja valitsimme niistä parhaan, jonka laitoimme meiltä kotoa löytyviin valkoisiin kehyksiin. Pöydälle laitettiin isompi Jo Malonen kynttilä ja pyysin floristia laittamaan siihen myös kukkia.

Terassille sijoitettu pöytäkartta ja vieraskirjapöytä olivat lempikohtani koko juhlatilan koristelussa. Olimme saaneet Maison Helsingiltä tuolien vuokraan kaupanpäällisenä valita kukkakaaren tai -puun, joten olin randomilla valinnut valkoisen kirsikkapuun. Se sopikin tilaan todella kauniisti ja olen todella iloinen että saimme sen mukaan pakettiin. Päällisin puolin koristelu oli onnistunut ja toimiva, joten en harmittele sitä enää liikaa jälkikäteen. Tosin, jos saisin mahdollisuuden tehdä kaiken uudestaan, niin tekisin asiat toisin. Minusta tuntuu, että edelleen kukkapula oli todella ratkaiseva tekijä koristelussa. Kaikki kuitenkin toimi hyvin yhdessä ja pääasia oli, että vierailla oli hauskaa.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s