häät

Unelmiesi häät -tapahtuma Oulussa

Viime viikolla 10.10.2018 kävin kahden morsiusneitoni kanssa Oulussa järjestetyssä Unelmiesi häät -tapahtumassa. Tapahtumaa järjestämässä oli mukana eri hääalan toimijoita kuten esim. kukkakauppa ja valokuvaamo. Törmäsin tapahtumaan Instagramissa Somiana-juhlapalvelun julkaiseman kuvan kautta. Tapahtuma oli ilmainen, joten päätimme Milkan ja Natalian kanssa lähteä katsastamaan mistä oli kyse. Tapahtumassa saimme paljon inspiraatiota ja tietoiskuja häiden järjestämisestä ja täytyy sanoa, että kyllähän se hääinnostus vaan kasvoi tämän tapahtuman myötä.

Pääsimme paikan päälle juuri 17.45 kun ovet tapahtumaan avattiin. Tapahtumapaikkana oli Oulun keskustassa sijaitseva Kukkakauppa Kanerva. Olimme todella yllättyneitä siitä, miten suuri liike olikaan. Meillä ei ollut mitään ennakkokäsitystä siitä, kuinka monta vierasta tapahtumaan oli ilmoittautunut ja pohdimme ennen saapumista, että mitenköhän kukkakauppaan mahtuu pitämään tapahtuman. No eihän se ollut ongelma eikä mikään! Itse pidin kovasti kukkakaupan ilmeestä. Siellä oli juuri sopivasti glamouria minun mieleeni ja kaikkien kauniiden morsianten ja muiden vieraiden ympäröimänä tapahtumassa oli todella mukava tunnelma.

SONY DSC
SONY DSC

Meitä vieraita oli ymmärtääkseni lähes 50. Kaikille oli tarjolla kakkua ja kuohuviiniä, joita menimme ihastelemaan heti sisään päästyämme. Tervetulopuheen jälkeen pääsimmekin hakemaan itsellemme lasilliset sekä palaset kakkua. Vetäydyimme sivummalle herkuttelemaan ja osuimme sattumalta kukkasormuspajalle. Hetken vielä mutusteltuamme liityimme muiden askartelijoiden seuraan. Tarvikkeina oli valmiita sormuspohjia, pikkuisia lehtiä sekä kukkasia ja kukkaliimaa. Kyllähän me Natalian kanssa taiteiltiin ihan antaumuksella kuin pikkulapset. Milkakin huomautti että tätähän tuli varhaiskasvatuksen luennolla ihan vasta tehtyä. Eli kaipa me sitten oltiin kuin päiväkoti-ikäiset. Mutta ihan tyytyväisiä oltiin lopputuloksiin kuitenkin. Kakusta vielä sen verran että se oli leipomo-konditoria Kreeman valmistama ja todella herkullinen. Toki minun makuuni olisi saanut olla vieläkin makeampi 😉

SONY DSC
SONY DSC

Liikkeen alakerrassa musisoi pianolla Sointukäännöksen edustaja ja se toi tapahtumaan kyllä juuri sellaista hienostunutta tunnelmaa. Alakerrassa oli vielä Studio P.S.V.:n valokuva-albumeita esillä. Niistä oli kiva etsiskellä inspiraatiota omiin hääkuviin. Sattumalta tuli albumin kuvista bongattua muutama tuttukin! Meidän häihin tulee ehdottomasti dokumentaarinen valokuvaus eli valokuvaaja seuraa meitä läpi koko päivän valmistautumisesta illan hääjuhlaan asti. Haastavaa tulee varmasti olemaan mieleisen valokuvaajan valitseminen.

Yläkerrassa oli Somiana-juhlapalvelun, kampaamo-kauneushoitola Tornin ja ompelimo PiaPointin esittelyt. Oli mielenkiintoista seurata Tornin taiteilijoiden työskentelyä meikin ja kampauksen kanssa. Ehdin kysyä myös vähän neuvoja morsiusneitojen meikkiin ja hiuksiin. Minulla kun on sen verran tuota seuruetta, että löytyy hyvinkin erinäköisiä tyyppejä ja pitäisi olla kaikille sopiva lookki. Semmoinen vinkki tuli, että kaikille laitettaisiin suihkurusketus. Niin että sitä saattaa sitten olla luvassa minun morsiusneidoille 😀 Omasta häätyylistäni en kauheasti kysellyt, kun se riippuu vielä niin paljon mekon valinnasta ja lopullisesta hääteemasta sekä -väreistä.

SONY DSC
SONY DSC

Omaa hääpukua en ole ajatellut teettää ompelimossa, sillä uskon vakaasti mieleisen puvun löytyvän, vaikka Suomessa ei olekaan maailman laajin valikoima. Ja jos paniikki iskee niin aina on varasuunnitelmana karata New Yorkiin Kleinfeldille ostamaan mekko. Suurempi todennäköisyys on että ennemmin morsiusneitojen kuin minun mekot joutuu teettämään, jotta saadaan kaikille tismalleen samanväriset mekot.

SONY DSC
SONY DSC

Somiana oli itseäni eniten kiinnostava piste, sillä he tarjoavat myös juhlasuunnittelua. Ei siis siksi, että tarvitsisin juhlasuunnittelijaa omiin häihini vaan koska se on aina ollut unelma-ammattini. Juttelimme tovin juhlasuunnittelusta ja olin kyllä todella vaikuttunut. Voin ehdottomasti suositella kaikille juhlasuunnittelijaa häihin ja miksei muihikin juhliin!

Koin myös todella hyödylliseksi Kukkakauppa Kanervan vinkit hääkukkien hommaamiseen. Meidän häissä kukilla tulee olemaan tärkeä osa koristelussa enkä valitettavasti ole mikään kukkaexpertti. Voisi jopa sanoa että minä olen pahinta mitä kukalle voisi ikinä sattua. Eli en todellakaan ole siis mikään viherpeukalo. Sain paljon hyödyllisiä neuvoja kukkakimppuihin ja erilaisiin kukkiin ja koristeluun yleensä.

SONY DSC

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella hauskaa tapahtumassa Natalian ja Milkan kanssa. Oli mukava höpötellä koko ilta hääjuttuja ja vähän saada muiltakin näkemystä omaan hitaasti etenevään hääsuunnitteluun. Ilta sujui rennosti romanttisen musiikin ja hienostuneen tunnelman saattelemana. Kiitos kaikille tapahtuman järjestäjille!

Ja valitettavasti me ei voitettu tapahtumassa arvottua 200€ yllätyskoria. Better luck next time.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s