häät

Kuinka valita häiden teema?

Oletko koskaan miettinyt, miksi häät eivät näytä oikeassa elämässä yhtä upealta kuin kuvissa? Siihen on montakin eri syytä, mutta yksi niistä on yhtenäisen ilmeen puuttuminen.  Ja tässä tapauksessa kyse ei siis ole teemaväreistä vaan häiden yleisestä teemasta, joka määrittää koko häiden tunnelmaa. Olen huomannut, että monella hääparilla on se ongelma, että he tykästyvät moniin erilaisiin tyyleihin, jotka joskus jopa riitelevät keskenään. Yhtenäinen tyyli tai teema tuo juhlatilaan ja koko juhlan kulkuun tietynlaista sulavuutta ja antaa vaikutelman ammattimaisuudesta.

Macaron

Minulla on aina pienestä asti ollut epämääräinen suunnitelma häideni suhteen. Suurimmalta osin se on pohjautunut Pinterest-tauluuni, jonne keräilin kauniita ja inspiroivia kuvia. Kun aloin seurustella Samun kanssa, otin Pinterest-tauluni vakavammin ja aloin keräillä kuvia tarkemmista yksityiskohdista kuten erilaisista morsiuskimpuista, sulhasen puvusta ja häämeikistä. Kun häiden suunnittelusta tuli oikeasti ajankohtaista, huomasin, että Pinterest-tauluni oli sekava ja täynnä täysin erilaisia kuvia. Innostuin järjestämään hääkansioni uuden osio-ominaisuuden avulla, jolla sain kansion jaoteltua eri osa-alueisiin. Kuitenkin vasta äskettäin julkaistu Häät ja Juhlat -lehden syysnumero sai minut lopulta antamaan häidemme teemalle tarkat rajat.

SONY DSC

SONY DSC

Aikaisemmin päässäni oli pyörinyt monia eri vaihtoehtoja esimerkiksi maalaisromanttisista häistä ja syysteemaisista häistä. Tajusin, että haluan määrittää lopullisen hääteeman, jotta loputtomalle Pinterest-selailulle tulisi loppu. En halunnut päätyä tilanteeseen, jossa aina löydän jotain uutta ja häiden tyyli karkaa käsistä. Jotta löytäisimme meidän näköisemme hääteeman, käytimme muutamaa yksinkertaista tekniikkaa. Lopulta teemaksemme valikoitui juhlalliset ranskalaiset klassismin aikakauden kartanohäät.

Häiden teema

Suunnittelin muutaman mood boardin kuvastamaan valitsemaamme teemaa ja sitä, miten haluamme sen näkyvän häissämme. Nämä tulevat jatkossa olemaan tärkein inspiraatiomme lähde.

Häiden mood board 1

Häiden mood board 2

Häiden mood board 3

Näin määritimme hääteemamme:

Ensimmäinen tekniikka oli edellämainitun Häät ja Juhlat -lehden inspiroima. Aloitimme määrittämällä toistemme persoonallisuuden. Millaisia olemme luonteeltamme? Mistä pidämme? Miten kuvailisimme toisiamme? Halusimme häidemme kuvastavan meitä itseämme, koska meille oli tärkeää, että häävieraat kokevat olevansa osa meidän rakkauttamme. Tästä muodostui kaksi erillistä molempia kuvaavaa sanalistaa.

Toisessa vaiheessa kuvailimme toisillemme unelmiemme juhlat viidellä avainsanalla. Oli erityisen tärkeää, että emme miettineet juhlia liikaa häiden kannalta, sillä silloin on helppo päätyä kuvailemaan jotain mitä on nähnyt toisissa häissä (televisiossa tai oikeassa elämässä) tai rajoittamaan mielikuvituksensa siihen, mikä on vain häissä mahdollista. Meillä on onneksi melko samanlainen maku ja yhdistäviä tekijöitä oli paljon.

Seuraavaksi yhdistelimme molempien persoonallisuutta kuvaavia sanoja yhteisiksi ominaisuuksiksi ja samoin etsimme molempien unelmajuhlista yhdistäviä tekijöitä. Näin saimme kokoon listan sanoja, joista pystyimme muodostamaan meitä kuvastavan teeman häillemme. Yhteisiä sanoja oli muiden muassa omaperäisyys, juhlallisuus ja perinteikkyys. Teeman sanamuodon kehittely vaati vielä pientä hiomista. Sitä teimme pohtimalla, missä eri osa-alueissa jokainen keksimämme sana voisi näkyä.

Esimerkiksi pohtimalla sanaa ”perinteikäs” suhteessa häihin, muutimme sen muotoon ”klassinen”, jonka kautta päädyimme klassismin aikakauteen. Halusimme molemmat myös kartanoromantiikkaa, joka juonsi juurensa hääpaikkaamme. Sen pohjalta päädyimme valitsemaan englantilaisen ja ranskalaisen kartanon väliltä, minkä lopputuloksena oli ranskalainen kartanomiljöö. Hyvä esimerkki tästä on Ranskan Versailles-palatsi, jonka puutarha kuvastaa klassismin aikakauden tasapainoa. Ranska oli meille helppo valinta, sillä menimmehän kihloihin Pariisissa.

SONY DSC

Jos tällä tavalla ette pääse vielä lopulliseen teemaan, voitte määrittää teemaa näillä lisäkysymyksillä:

  • Mihin vuodenaikaan häät järjestetään?
  • Millainen hääpaikka teillä on? (Jos sitä ei vielä ole, millainen toivotte sen olevan?)
  • Millainen sisustus- tai vaatetyyli teillä on?
  • Haluatteko juhlalliset vai rennot häät?
  • Onko teillä jo mielessä jotain tiettyjä asioita, joita haluatte sisällyttää häihinne?

Yksi hyvä keino rajata hääteemaa on myös miettiä mitä kaikkea ette halua häissänne olevan. Tästä ei ole kuitenkaan aina helpoin lähteä liikkeelle, sillä tärkeintä on pitää mieli avoinna kaikelle.

Eiffel

Hääteeman ei siis tarvitse olla yksinkertainen tai erikoinen. Hääteeman määrittäminen auttaa koko häiden suunnittelussa, sillä sen avulla pystyy rajaamaan pois asioita, joita ehkä haluaisitte, mutta jotka saattaisivat tehdä yleisilmeestä liian sekavan. Tietenkään ei ole väärin haluta kaikkea. Jos haluatte sisällyttää häihin kaiken mikä miellyttää teidän silmäänne, silloin teidän pitää tehdä juuri niin. Jos teillä on hankaluuksia teeman löytämisessä, ottakaa avuksenne häälehdet ja internet. Joskus nämä voivat kuitenkin olla hieman häkellyttäviä kanavia niiden laajan valikoiman vuoksi. Silloin kannattaa ottaa avuksi kaaso ja bestman tai vaikkapa palkata hääsuunnittelija!

Rakkaudella, Venla

3 vastausta artikkeliin “Kuinka valita häiden teema?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s