häät

Miksi hääalan yritysten hintoja on vaikea löytää netistä?

Tässä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi perustin blogini. Halusin kertoa kaikille morsiamille, mitä häiden suunnittelu maksaa ja paljonko kukin toimija pyytää palveluksistaan. On kuitenkin käynyt ilmi, että on monta syytä siihen, miksi hintoja ei ole ilmoitettu verkkosivuilla. Vaikka minulla on edelleenkin suunnitelmissa kertoa varaamieni palveluiden hintoja blogissani, olen nyt myös ymmärtäväisempi sen suhteen, että yritykset eivät halua julkaista valmiita hintoja sivuillaan. Tässäpä muutamia syitä siihen.

Ensinnäkin tapahtuman järjestämiseen liittyy niin monia pieniä yksityiskohtia, jotka vaikuttavat hinnan muodostamiseen, että on lähes mahdotonta nimetä yhtä tiettyä hintaa. Hintahaarukan määrittäminen on kuitekin usein mahdollista ja sitä näkee sivustoilla jonkin verran. Toiseksi, jokaiset häät ovat erilaiset ja työn määrän määrittää täysin hääpari itse. Toiset parit vaativat hääalan toimijoilta enemmän, toiset vähemmän.

Monet hääyritykset eivät tahdo julkaista tiettyä hintaa sivuillaan, sillä siitä saattaa tulla vaikeuksia yksittäisten asiakkaiden kanssa, koska nettisivulla julkaistu hinta omalla tavallaan sitoo yritystä. Ymmärrän hyvin, että yritys ei halua perustella joka kerta asiakkaalleen, miksi nettisivuilla julkaistu hinta eroaa hänelle tehdystä tarjouksesta. Jokainen juhla on kuitenkin erilainen ja omanlaisensa. Häät ovat juhla, jossa voi kustomoida aivan kaiken sen mukaan mitä morsian ja sulhanen toivovat. Saat itse valita miten ja mistä materiaaleista kukkakimput, pöytäkoristeet tai juhlatilan somisteet on koottu. Myös puvut ja sormukset on mahdollista suunnitella juuri sinua varten teettämällä ne toiveidesi mukaan. Häätoimijat haluavat myös tarjota asiakkailleen mahdollisimman henkilökohtaista palvelua, joten vaihtoehtoja on ihan laidasta laitaan.

Olen huomannut, että siitä on myös hyötyä itselle, kun ottaa yhteyttä yritykseen kysyäkseen hintaa. Samalla voi kysyä muita yrityksen tarjoamia palveluita ja tutustua toimijaan, koska esimerkiksi valokuvaajan kanssa on tärkeää olla hyvä yhteys ettei kuvaamisesta tule vaivaannuttavaa vaan kuvaajan kanssa on luontevaa olla ja hän ymmärtää näkemyksesi ja toiveesi. On ihan ok kertoa puhelimessa tai sähköpostitse, että on vasta kartoitusvaiheessa ja kysyä, paljonko yritys keskimäärin veloittaa hääpareilta. Samalla voi myös kertoa hieman omista suunnitelmista hääjuhlan suhteen, jotta yritys saa paremman kuvan siitä, paljonko mahdollinen palvelu tulisi maksamaan.

Yllättävää kyllä, häiden vierasmäärä vaikuttaa suuresti kuluihin. Eikä ainoastaan ruokaan ja kutsuihin. Jos vieraiden määrä on suurempi, se tarkoittaa, että palkkaamasi yritys tarvitsee enemmän työntekijöitä työskentelemään hääpäivänäsi tai enemmän työtunteja ennen hääpäivää, jotta kaikki tarvittava saadaan tehtyä ajoissa. Tämä siis tarkoittaa enemmän palkkaa heille eli suuremmat kulut teille.

Häät ovat sellainen tapahtuma, jonka hintaan vaikuttaa kyseisen juhlan päivämäärä. Jotkut hääyritykset saattavat ottaa enemmän rahaa kesäkaudella, joka on häiden sesonkiaikaa. Kesäsesongin lisäksi lauantaipäivä saattaa olla kalliimpi kuin muut viikonpäivät. Esimerkiksi juhlapaikka saattaa veloittaa enemmän kesäviikonlopusta kuin perjantaihäistä keskellä talvea. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että sesonkiaikaan hääalan yrityksillä on niin paljon asiakkaita, että he pyytävät kiirelisää suosituista päivämääristä.

Tiedän, että erityisesti suomalaisessa kulttuurissa raha on vielä melko henkilökohtainen ja arka aihe. Kovin monet eivät tykkää kertoa paljonko he tienaavat tai paljonko auto tai talo on maksanut. Mielestäni se on melko vanhanaikaista vaikkakin ymmärrän mistä se johtuu. Haluan kuitenkin itse olla avoin blogissani ja auttaa mahdollisimman monia. Toistaiseksi emme ole varanneet vielä muuta kuin itse häiden juhlapaikan ja sen hinnan ja kaikkea muuta tästä hääpaikasta aion kertoa vielä myöhemmässä blogipostauksessa.

Mielestäni paras paikka löytää hintoja budjetin määrittämistä varten, on selata eri keskustelupalstoja. Sitä kautta me itse määritimme budjettimme (joka ei kylläkään ole vielä täysin lukkoon lyöty). Loppujen lopuksi ainoa keino saada selville juuri sinun juhliisi uppoava rahasumma, on ottaa suoraan yhteyttä toivomaasi yritykseen ja kysyä heiltä hinta-arviota. Muista kuitenkin vertailla hintoja ennen kuin päädyt valitsemaan toivomasi yrityksen!

Rakkaudella, Venla

4 vastausta artikkeliin “Miksi hääalan yritysten hintoja on vaikea löytää netistä?

 1. Arvaa miten meidän juhliin uppoava rahasumma selvitettiin. Morsiamen käytettävät rahat + sulhasen käytettävät rahat + morsiamen vanhempien panostus juhliin + sulhasen vanhempien panostus juhliin = maksimi summa.
  Sitten etsimme puvut, koristeet, ja paikat tämän pohjalta.

  Tykkää

  1. No mielestäni tuo on sitä maalaisjärkeä jonka pohjalta suurin osa suunnittelee häitään ja erittäin hyvä keino lähestyä häiden budjetointia. Minä olen enemmän suunnittelijatyyppiä niin halusin tehdä tarkan budjetin, että saadaan säästettyä riittävästi ja ettei sitten lipsuta siitä etukäteen päätetystä budjetista. Mutta loppujen lopuksi meilläkin se saattaa mennä tuon teidän kaavan mukaan. 😉

   Tykkää

 2. Minä olen myös pyrkinyt pitämään rahasummat avoimina kaikissa tapauksissa. Ihan sillä, että olisi muille morsiamille suuntaviivoja, mitä tälläinen palvelu/tavara Turussa maksaa, koska vastaavaa olisin itse kaivannut hääsuunnittelun alkumetreillä.

  Tykkää

  1. Se on kyllä semmoinen asia mikä kaikkia lukijoita varmasti kiinnostaa ja juuri samoin itsekin olen niitä hintoja kovasti etsinyt, minkä vuoksi haluankin jakaa löydökseni muille.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s