häät · kuulumiset

Hääpaniikkia

Huomasin äskettäin, että yksi suosikkivalokuvaajistani, joita olin seurannut Instagramissa, on lähes kokonaan buukattu kesälle 2020. Siitä yllättyneenä aloin kysellä muilta häätoimijoilta heidän aikatauluistaan kesälle 2020 ja sain kauhukseni huomata, että olin menettänyt mahdollisuudet jo muutamaan haaveilemaani toimijaan. No siitäkös paniikki syntyi.

Kun menimme kihloihin ja päätimme hääpäivän, häihin oli aikaa lähes 2,5 vuotta. Kun perustin tämän blogin, aikaa oli jäljellä noin 2 vuotta. Nyt sitten olen elänyt jo useamman kuukauden ajan uskoen että häihin on aikaa vielä pari vuotta. Ja kuten suurin osa ihmisistä tietää, aika matelee koko ajan eteenpäin. Minä sitä en ole tiennyt. Ainakaan viime aikoina.

Olen oppinut kantapään kautta että ei kannata tuudittautua siihen uskoon, että aikaa on niin paljon ettei tarvitsisi varata vielä mitään. Meillehän kävi niin, että emme saaneet myöskään toivomaamme hääpäivää. Vaikka otin hääpaikkaan yhteyttä ajoissa ja luulin sähköpostiviestien perusteella, että meille oli tehty alustava varaus, tämä ei pitänytkään paikkaansa. Kun myöhemmin olin uudestaan yhteydessä, meille kerrottiin, että toivomamme hääpäivähän oli luvattu jo jollekin toiselle, sillä emme olleet tehneet alustavaa varausta aikaisemmin. Voitte uskoa, että olin enemmän kuin pahoilla mielin tapahtuneesta. Noh, pääasia on että saimme varattua jonkun päivän kesälle 2020. Näin jälkikäteen olen uskotellut itselleni, että eihän sillä päivämäärällä ole niin väliä.

Tästä viime aikojen paniikista on seurannut nyt se, että olen laittanut kuluneiden päivien aikana sähköpostia sinne ja tänne ja kysellyt olisiko meille vapaata aikaa hääpäivänämme. Olin toivonut, että olisin voinut odottaa tammikuuhun ja Love Me Do -messuille asti ennen kuin lähtisimme varaamaan mitään. Todellisuus on kuitenkin, että jos pääkaupunkiseudulla tahtoo saada parhaat hääalan toimijat, silloin on oltava pari vuotta etuajassa.

Tärkein kaikista toimitsijoista on valokuvaaja, jota olen lähtenyt metsästämään oikein urakalla. Minulla on onneksi ollut mielessäni jo muutama joista pidän ja jotka olen asettanut ensisijalle. Olen ollut heihin yhteydessä ja nyt vaikuttaisi siltä, että saamme valokuvaajan, joka on meille juuri täydellinen. Tämä kyseinen valokuvaaja oli myös Samun suosikki, joten teimme päätöksen siltä pohjalta, että se kuvastaisi molempien toivomaa tyyliä. Vielä en aio paljastaa valokuvaajan henkilöllisyyttä ennen kuin sopimus on allekirjoitettu ja varaus on varmistettu, mutta sen verran sanon että olen maailman onnellisin että juuri hän on tulossa kuvaamaan häämme!

Harmikseni en saanut haluamaani meikkaajaa häihin. Kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut, häämeikki on minulle hyvin tärkeä osa häälookkia, koska minulla on tarkat vaatimukset sille ja pidän itsekin meikkaamisesta. Ehdin jo ihastua tiettyyn meikkitaiteilijaan, jonka tyyli vaikutti juuri minulle sopivalta, mutta kas vain, meidän hääpäivämme oli ehtinyt jo mennä kun tiedustelin sitä häneltä. Niimpä etsinnässä on nyt erittäin tarkat vaatimukset täyttävä meikkitaiteilija. Toivon mukaan sellainen löytyy pian!

Onneksi pian on jo aika häämessuille, joita odotan innolla, sillä ne tulevat olemaan minulle ensimmäiset kunnon häämessut! Messuilta saa niin paljon ideoita ja meillä on mahdollisuus varata monia niistä toimijoista, jotka haluamme osaksi hääpäiväämme. Messuilla valitaan myös vuoden hääblogi ja hääyritys (Olethan käynyt jo nimeämässä suosikkisi? Pääset nimeämään täältä ja täältä!). Ehkäpä sitten messujen myötä alkaa tämä paniikki vähitellen laantua. Ja kyllähän se joulukin tekee tehtävänsä.

Tästä nyt viisastuneena kerron kaikille pääkaupunkiseudulla häitään suunnitteleville; Olkaa ajoissa liikkeellä! Ikinä ei ole liian aikaista! Ellet sitten pelkää, että muutat vielä mieltäsi ennen häitä. Mutta siihen täytyy vain sanoa, että jossain vaiheessa on pakko sitoutua ja tehdä päätöksiä.

Rakkaudella, Venla

6 vastausta artikkeliin “Hääpaniikkia

  1. Mullekin kävi esimerkiksi valokuvaajan kanssa juuri noin. Hääpaikkamme sai varata vasta vuoden vaihteessa, joten sitä ennen ei uskaltanut tehdä mitään konkreettista. Ajattelin, ettei se haittaa, häät kun ovat Turussa eivätkä pk-seudulla. Lisäksi vielä talvella. Nopeasti kaikki vaan kuitenkin menee. 😬 😅

    Tykkää

    1. Voi harmi että kävi noin! Ei sitä vaan aina hoksaa varsinkaan jos ei ole ollut viime aikoina häitä lähipiirissä. Nykyään niin moni haluaa varata ulkopuolisia hääalan osaajia häihinsä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s