muut

Joulukoti

Joulu on ihmisen parasta aikaa. Tänä vuonna meillä alkoi joulukodin sisustus kiitospäivän jälkeen. Askartelin ahkerasti kaikkea mukavaa ja ostelin muutamia sisustusesineitäkin tekemään asunnostamme kotoisamman.

Jouluaskarteluihin kuuluu piparkakkutalo, joka on aina tehty yhdessä kotona Raahessa. Viime vuonna tein itse ensimmäistä kertaa piparkakkutalon ja toisin kuten meillä kotona, missä käytetään valmista kaupasta saatavaa talon pohjaa, tein pohjan paperimuoteilla. Lopputulos oli kivannäköinen ja onnistunut, mutta se oli turhan hankalaa. Viime jouluna huomasin Lidlissä piparkakkutalomuottisarjan, joka oli mielestäni paras idea ikinä ja jonka päätin sitten hommata. Tämän vuoden talo on siis tehty tuolla muotilla. Ja pipariksihan se meni. Tänä vuonna ihan kaikki meni pieleen tuon talon kanssa. Pikeeri oli liian löysää, kattopalaset olivat liian pienet ja unohtuivat uuniin eli paloivat lähes mustaksi. Jouduin siirtämään seiniä lähemmäksi toisiaan ja sahaamaan veitsellä pienemmäksi sen jälkeen kun ne oli jo kiinnitetty pohjaan. Eli eihän siitä mitään tullut. Mutta näin tänä vuonna. Ensi kerralla paremmin. Ja näin jälkikäteen vain huvittaa miten vakavasti otin tuon piparkakkutalon valmistuksen silloin.

Päätin myös askarrella kaneliappelsiineja. Leikkasin appelsiinit viipaleiksi ja ripottelin toiselle puolelle kanelia. Kuivatin appelsiiniviipaleita uunissa viisi tuntia ritilän päällä käännellen niitä puolen tunnin välein. Se ei ollut mitenkään kovin hankala homma, mutta viipaleet eivät kuivuneet viiden tunnin jälkeenkään aivan täysin ja jäivät tosi tahmaisiksi. Mutta tuoksu oli aivan mahtava ja laitoin viipaleet silti koristeeksi. Kyllä ne nyt vähitelleen ovat kuivuneet.

Tein myös neilikka-appelsiineja eli oikealta nimeltään pomandereita, mutta se oli taas kerran katastrofi. En tajua miten ne eivät muilla homehdu. Viime vuonna tein sen virheen että laitoin ne suoraan lasiastiaan ja on loogistakin että ne homehtuivat viikossa sillä kosteus ei päässyt haihtumaan. Tällä kertaa laitoin ne roikkumaan viileään ja hämärään kaappiin, kun olin jostain lukenut että näin ne kuivuvat. No kestiväthän ne pidempään mutta homehtuivat silti ja parin-kolmen viikon jälkeen sain heittää ne pois. Vaikka oli ihan kivaa että ne kestivät pidempään, harmittaa että emme päässeet nauttimaan tuoksusta sillä ne roikkuivat koko tämän ajan siellä kaapissa. Viime vuonna sentään tuoksui koko koti viikon ajan. Saapa nähdä jaksanko askarrella niitä enää ensi vuonna. Niiden tuoksu on kyllä vertaansa vailla.

Koristelin kotia myös ulkoa hakemillani kuusenhavuilla. Tavoitteena oli että koti tuoksuisi aidolta joulukuuselta, sillä sellaista emme aikoneet hankkia, mutta kaipasin joulun tuoksua. No arvatkaas kun eihän se toiminutkaan. Eivät ne tuoksuneet yhtään! Eivät nuo leikatut ja kuivatut eivätkä myöskään vesikupissa olevat, joista yksi on jo kasvattanut uutta versoakin. Mutta onhan ne onneksi nätit silti.

Paras tapa tuoda kotiin joulun tunnelmaa on hommata kauniita kynttilöitä ja erityisesti vielä tuoksukynttilöitä. Ostin kaksi jouluntuoksuista kynttilää Clas Ohlsonilta, sillä aikaisempinakin jouluina olen polttanut sieltä ostettuja joulukynttilöitä ja rakastanut sitä tuoksua. Tänä vuonna joulukynttilät oli kuin tilauksesta tehty todella kauniiksi lasipurkkeineen ja etiketteineen luoden vaikutelman todella hienostuneista ja kalliista kynttilöistä eli toisin sanoen ne olivat täydellisiä sisustuskynttilöitä. Enkä joutunut myöskään pettymään niiden tuoksuun. Ostin myös Citymarketista pieniä tuikkuja joissa on hyvin samanlainen tuoksu. Toinen tämän joulun ilontuoja on adventtikynttilä, jota on kiva polttaa joka päivä. Saan siitä jopa enemmän joulufiilistä kuin vanhasta kunnon suklaaadventtikalenterista.

Tämän vuoden askarteluihin kuuluu vielä tyhjät lahjapaketit jotka tein siis täysin ihan vain sisustuselementiksi. Ovatkohan muut näin jouluhöperöitä? 😀 Pidän kuitenkin siitä miltä ne näyttävät ja ne voi laittaa esille vuosi toisensa jälkeen muiden joulukoristeiden tavoin. Toinen sisustusesine mitä hommasin tänä vuonna on ihanat jouluiset tyynyliinat olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Minä olisin halunnut vielä verhotkin, mutta Samu ei kokenut niitä tarpeelliseksi joten luovuin ajatuksesta. Ehkä hän taisi olla oikeassa.

Nyt kun koti näyttää valmiilta jouluun, on niin mukava olla kotona ja voi jo tuntea joulun olevan lähellä. Enää viikko jouluun! Toivon kaikille blogini lukijoille rauhallista ja onnellista joulunaikaa! Syökää niin paljon pipareita, kinkkua, rosollia ja konvehteja että maha meinaa räjähtää! ❤

Jouluisella mielellä ja rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s