häät

Morsiusseurue

Monet morsiamet ovat varmasti joutuneet murehtimaan morsiusseurueen valintaa. Toisille se on hyvin helppoa, sillä kaasot ja morsiusneidot on päätetty jo silloin kun niiden kanssa leikittiin päiväkodissa tai sitten niitä ei valita häihin ollenkaan, jotta säästytään valitsemisen vaivalta. Minulle kuitenkin, kuten monelle muullekin, valinta tuotti hieman päänvaivaa. En halunnut joutua tilanteeseen, jossa minulla on 10 morsiusneitoa eikä yhtään kaasoa, koska kaikki on pakko valita eikä ketään saa nostaa toisten yläpuolelle.

Olen valitsemaani seurueeseen hyvin tyytyväinen, sillä tämä kokoonpano tuntui vaivattomimmalta. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö olisi halunnut kutsua sata muutakin rakasta ja tärkeää ystävää. Omasta mielestäni morsiusseuruetta ei kuulukaan valita sillä perusteella, ketkä ovat morsiammelle tärkeimmät ja parhaimmat ystävät. Minun mielestäni morsiusneitojen ja kaasojen täytyy olla ihmisiä, joiden tukea tarvitset eniten hääsuunnittelun aikana ja jotka pystyvät olemaan tukenasi parhaiten kun sitä tarvitset.

Joidenkin mielestä mielipiteeni saattaa olla outo tai väärä, mutta en voisi ikinä valita morsiusseuruetta parhaista ystävistäni, sillä niitä on liian monta! Toinen tapa miten en ikinä haluaisi valita seuruettani, on perinteiden noudattaminen eli toisin sanoen ketä minun pitäisi valita hääseurueeseeni. Jokainen morsian saa mielestäni valita omansa eikä kenenkään tarvitse tuntea, että joku on ulkopuolisesta paineesta pakko kutsua.

Mutta nyt siis pidemmittä puheitta haluan esitellä teille morsiusseurueeni, joka koostuu hyvistä ystävistäni sekä siskoistani. Morsiusseurueessani on kaksi kaasoa ja neljä morsiusneitoa eli yhteensä kuusi ihanaa leidiä!

SOFIA

Sofiasta tuli paras ystäväni seitsemännellä luokalla. Sofia ja minä olemme hyvin erilaisia, mutta myös monella tapaa ah, niin samanlaisia. Sofia on ystävällinen, persoonallinen ja puhelias. Sofian kanssa meillä oli nuorempana tapana käydä nuorisoilloissa ja istuskella usein myöhään yöhön katsomassa leffaa. Parhaat muistoni meistä ovat juurikin teiniajoiltamme, kun huristelimme Sofian skootterilla pitkin Raahen katuja ja kun juoruilimme pikkukaupungin viimeisimmistä tapahtumista. Nykyisin Sofia asuu Kuopiossa, joten näemme harvemmin, mutta viestittelemme yhä usein. Sofialle minun on helppo puhua, sillä hän on todella hyvä kuuntelemaan. Sofia on toinen kaasoistani, sillä hän on luottoystäväni, joka on luvannut olla tukena, kun stressitasoni kohoaa ja hiuksia alkaa lähteä päästä. Sofian tärkeimpänä tehtävänä on siis lepytellä stressaantuneita morsiamen aivojani.

NOORA

Isosiskoni Nooran valitsin toiseksi kaasokseni, sillä tiesin hänen olevan vastuuntuntoisin, aikaansaavin ja luotettavin. Noora on aina ollut idolini. Pienempänä aina salaa toivoin olevani enemmän hänen kaltaisensa ja olemmekin hyvin samalaisia luonteeltamme. Molemmat olemme järjestelmällisiä ja äkkipikaisia, minkä vuoksi voin luottaa siihen, että Noora saa häiden järjestämisessä pyörät pyörimään ja asioita hoidettua. Nooralta kuulee aina järkevimmät neuvot ja hyvin usein myös suorasanaisimmat kommentit. Nooralla on sellaista sinnikyyttä (tai jääräpäisyyttä), jota en ole kenelläkään muulla koskaan nähnyt. Ihailen sitä suuresti ja siksi Noora on edelleen esikuvani elämässä. Parhaat muistoni meistä ovat perhelomilta ja pitkiltä viikonlopuilta, kun höpsöttelimme ja nauroimme mahat kippurassa. Nykyisin Nooran kanssa on kiva soitella pitkiä puheluja ja jutella viimeaikaisista kuulumisista.

MILKA

Milka on pikkusiskoni, jonka kanssa olen jakanut aivan kaiken. Kun olimme pieniä, olimme Milkan kanssa kuin paita ja peppu. Menimme joka paikkaan yhdessä, meillä oli yhteinen huone ja yhteiset kaverit ja meillä oli tismalleen samalaiset vaatteet, lelut ja periaatteet. Nykyisin olemme luonteeltamme enemmän erilaisia, sillä minusta tuntuu että Milka on luonteeltaan rauhallisempi ja kiltimpi. Parhaat muistoni ovat kuitenkin lapsuudesta, kun olimme aivan erottamattomat ja keksimme aina uusia leikkejä yhdessä. Meillä on Milkan kanssa ikäeroa vain hieman yli vuoden verran, mutta vaikka Milka onkin nuorempi, luotan vahvasti hänen mielipiteisiinsä. Milkalle avaudun aina kaikesta, sillä olen oppinut luottamaan siihen, että hän on tukena (halusi tai ei) pikkusiskon velvollisuudesta. Milka myös tuntee minut parhaiten ja tietää minkälainen tyylini on tai mikä tekee minut iloiseksi.

ANNI

Annin kanssa ystävystyin vähitellen lukion toisella ja kolmannella luokalla yhteisten kavereiden kautta. Anni on aina ollut ystävistäni muotitietoisin ja trendikkäin. Anni on sellainen ystävä, jonka jokainen tarvitsee elämääsi kertomaan viimeisimmät juorut ja meiningit. Annissa parasta on hänen hyväsydäminen ja lämmin luonteensa, josta ei voi olla pitämättä. Vaikka Anni nykyisin asuukin kauempana, se ei ole muuttanut välejämme. Anniin luotan eniten hääasioissa tyylin suhteen, koska meillä on hieman samanlainen maku ja luotan Annin tyylitajuun. Annin kanssa parhaat muistot ovat yliopistoaikojen alusta, kun yövyin hänen luonaan Oulussa ja kävimme yhdessä opiskelijabileissä. Edelleen parasta ajanvietettä on höpötellä kaveriporukalla myöhään yöhön ja unelmoida suuria.

NATALIA

Natalia eli Nasu on ystävistäni luonteeltaan lähimpänä minua. Nasun kanssa olemme usein samaa mieltä ja toimimme kaveriporukassa järjen äänenä. Nataliaan tutustuin lukion ensimmäisellä luokalla myöskin yhteisen ystävän kautta. Parhaat muistot Nasun kanssa ovat ne pienet teehetket, kun Nasu on leiponut jotain ihanaa ja juttelemme herkkujen äärellä tai kun tarvitsen tukea elämän hankalissa tilanteissa ja hänestä on ollut suuri apu. Nasu on ihanan huolehtivainen ja lohduttava ystävä eli jos joskus tarvitsen huolenpitoa Nasu on se jonka luokse menen. Nataliaan luotan hääasioissa, sillä hän osaa perustella mielipiteensä hyvin ja näkee asiat monesta eri näkökulmasta. Ja tämä on juuri se, mitä tarvitsen päätöksenteossa, sillä jokainen päätös tulee tuottamaan minulle varmasti ongelmia. Natalia on myös todella lahjakas taiteellisesti, joten hänelle uskon pikkutarkat tehtävät, jotka vaativat kärsivällisyyttä.

SOFIA

Sofia on villi sielu. Tuntuu siltä, että Sofian elämässä aina sattuu ja tapahtuu. Sofiaan tutustuin yhdeksännellä luokalla ja olemme olleet läheisiä siitä asti. Sofian kanssa on tullut reissattua ja Sofialla on aina uusia reissuja suunnittella, joskus jopa todella yllättäen. Tämä johtuu siitä, että Sofia elää täysillä hetkessä, vaikka onkin joskus höpsö. Parhaat muistoni meistä ovat yhteisiltä reissuilta Suomessa ja ulkomailla, sillä olemme kokeneet reissussa paljon ja Sofia on ihanaa matkaseuraa! Sofialla on usein parhaat ideat, sillä Sofia keksii aina omaperäisiä ja hauskoja ideoita, joita muut eivät ehkä hoksaa. Sofiaakin näen nykyään harvemmin, sillä hän asuu Turussa, mutta hän on korvaamaton ystävä ja tärkeä osa hääseuruettani.

Voi kaikki nämä kuvat tuovat mieleeni ihania muistoja vuosien varrelta (aikaisin kuva on vuodelta 2003 ja myöhäisin vuodelta 2015)! Olen onnellinen että minulla on nämä ihmiset tukenani häiden suunnittelussa! Meillä tulee olemaan vielä todella hauskaa ja kiitänkin jo etukäteen kaikkia että suostuitte osaksi hääseuruettamme!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s