häät

Näin valitset unelmiesi häämekon

Päätin vihdoin saattaa päätökseen jo kaksi kuukautta kestäneen häämekko-paastoni. Tällä siis viittaan siihen, että en ole kahteen kuukauteen nähnyt kuvia sovittamistani mekoista enkä ole oikestaan miettinyt häämekkoja juuri ollenkaan. Vahingossa kuvia on tullut vilauksella vastaan puhelimen kuva-albumissa, mutta vain pikaisia väläyksiä, jotka on ollut helppo unohtaa heti. Nyt sitten päätin lähteä käymään läpi kaikki sovittamani mekot ja miettimään, miten jatkaisin tästä eteenpäin häämekon metsästyksen kanssa.

Metodini oli seuraava:

Kävin läpi kaikki kuvat kirjaamalla ylös muutaman pointin jokaisesta mekosta. Valikoin kaikista mekoista top 5 mekkoa, joihin keskityin hieman syvemmin ja listasin useamman huomion. Kaikista mekoista tein siis plus- ja miinuslistan, jonka yhdistin lopulta yhdeksi listaksi. Yksi selkeä lista antaa minulle paremman mielikuvan siitä, mitä haluan häämekoltani. Näin minun on helpompi jatkaa sovitteluja ja sovituksessa tulee mahdollisesti kokeiltua muutama mekko vähemmän kun en enää yritä kokeilla kaikkea mahdollista.

Minulla ei valitettavasti ollut kuvia kaikista sovittamistani mekoista, sillä Oulun liikkeessä ei saanut ottaa kuvia mekoista mallisuojan vuoksi. Minulla on kuitenkin suosikeistani vahvat muistikuvat ja pieniä yksityiskohtakuvia, joista pystyn muistelemaan koko mekkoa. Helsingissä sovitetuista mekoista minulla oli paljonkin kuvia, sillä kaikissa Helsingin liikkeissä kuvaaminen oli sallittua.

Lähdin liikkeelle järjestelmällisesti miettimällä mekkoja aikajärjestyksessä ja tekemällä jokaisesta huomioita. Kuten sanoin, tein pidemmät plus- ja miinuslistat tähänastisista suosikeistani. Sen verran monta mekkoa olen sovittanut, että erilaisia huomioita kertyi monta.

Seuraavaksi etsin listoista samoja huomioita, jotka kokosin kaikki yhdeksi kattavaksi listaksi. Vähitellen sain selkiyttä ajatuksiini ja lista alkoi käydä järkeen. Koska en halua paljastaa etukäteen millainen häämekkoni tulee olemaan, en kerro minkälainen lopullinen listani oli. Voin kuitenkin antaa muutaman esimerkin.

Sovitin Helsingissä Vienossa prinsessamekkoa, jossa oli kahvinvärinen pohja ja valkoisia kukkia kirjailtuna yläosaan. Tästä mekosta pidin sovituksessa todella paljon, mutta jälkikäteen en ollut enää yhtään varma. Kirjasin listaan ylös tällaisia huomioita: (positiiviset) ruskea väri, kaunis silhuetti, kaunis kukkakirjailu, (negatiiviset) kirjailtu yläosa mutta simppeli alaosa näyttää oudolta ja olkapäiden kirjailu leventää hartioita. Näistä kirjasin lopulliseen listaan huomioita, jotka olivat siis yhteisiä muiden mekkojen kanssa. Esimerkiksi mekkojen ”eriparisuus” oli mainittu pariin kertaan. Tällä perusteella tiedän jatkossa olemaan etsimättä mekkoja, jotka ovat liian koristeellisia yläosasta, mutta yksinkertaisia helmasta tai toisin päin.

Toiseksi esimerkiksi valitsin toisen Vienossa sovittamani mekon, joka oli malliltaan merenneitohelmainen. Mekossa oli lila pohjasävy ja paljon valkoista kukka- ja helmikirjailua. Tästä mekosta kirjasin tällaisia asioita: (positiiviset) lila pohjasävy, selän kuviointi on kaunis, (negatiiviset) kuviointi on outo takamuksen kohdalla ja illuusio kaula-aukko eli ihonsävyinen verkko yläosassa leventää myös hartioita. Kuten tästä listauksesta huomaa, yhteisiä tekijöitä toisen kuvailemani mekon kanssa oli paljon, vaikka mekot itsessään olivat aivan erilaisia. Näimpä lopulliseen listaan yhtenä positiivisena huomiona tuli mekon pohjasävy, joka siis saisi häämekossani olla mielellään joku muu kuin valkoinen.

Lopullisessa listassa on 7 ominaisuutta, mitä toivon häämekoltani ja 11 ominaisuutta, joita pyrin välttämään. Nyt kun luen listaa, se käy järkeen paljon enemmän ja minulla on selkeä visio siitä, mitä en ainakaan halua. Osaan myös paljon selkeämmin kuvailla unelmieni häämekkoa. Odotan innolla, että liikkeisiin tulee sovitettavaksi ensi vuoden mallistot, jotta löydän oman häämekkoni!

Rakkaudella, Venla

2 vastausta artikkeliin “Näin valitset unelmiesi häämekon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s