matkailu

Lontoon Instagram-nähtävyydet

Minulle valokuvaaminen on todella tärkeä harrastus, vaikka en olekaan siinä mikään ammattilainen. Erityisesti ulkomailla innostun etsimään parhaita valokuvauskohteita, joiden tuotoksia jaan Instagramissa. Nykyisin Instagram on monelle tuttu sovellus ja sitä tulee käytettyä usein varsinkin reissussa. Jos suuntanasi on Lontoo, tästä postauksesta on toivottavasti sinulle hyötyä! Luvassa siis Lontoon instagrammattavimmat nähtävyydet.

1.Sky garden

Yksi parhaista näköaloista Lontoossa London Eye:n ohella. Sky Garden on monelle turistillekin tuttu nähtävyys, mutta oletko hoksannut että sisältä saa aivan upeita kuvia?! Sky Gardeniin pitää varata etukäteen vierailuaika netin kautta, sillä sinne pääsee vain omalla aikanumerolla. Ajat ovat varattavissa kolme viikkoa etukäteen. Sky Gardenissa on myös mukava baari, josta saa naposteltavaa ja virvokkeita. Sky Garden löytyy läheltä London Bridgeä ja sinne pääsee metrolla Monumentin pysäkiltä. Ajan vierailuun pääset varaamaan täältä.

2. Piccadilly Circus

Tämä on yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä Lontoon alueella ja erityisen hyvä Instagram-kuvauksen kohde. Piccadilly Circus on Lontoon Times Square, sillä sitä hallitsee suuri näyttö jossa vilisee mainosvideoita. Aukio on myös keskellä liikennettä ja siitä on mielenkiintoista seurata Lontoon ihmisvilinää. Piccadilly Circus on tietysti aivan keskustassa ja sen metropysäkin nimi on Piccadilly Circus.

3. British Museum

Itse olen aina ollut sitä mieltä, että museot ovat todella kuvauksellisia kohteita. Usein ne tulvivat luonnonvaloa ja kauniita portaikkoja sekä halleja. British Museum on arkkitehtuuriltaan upea rakennus ja sen vuoksi nähtävyys itsessään. Sekään ei sijaitse kaukana ostoskaduista ja sinne pääsee metrolla jäämällä pois pysäkillä Tottenham Court Road.

4. Covent Garden

Tämä ihastuttava alue tarjoaa sekä hyviä kuvauspaikkoja että hyviä ostosmahdollisuuksia. Covent Gardenin alue on erityisesti täynnä luksusliikkeitä, joihin voi tuhlata kokonaisen omaisuuden. Vanha Market Building eli suuri hallirakennus aukion keskellä on todella suosittu kuvauskohde sen kauniin arkkitehtuurin takia. Covent Gardenin aukiolla usein tapahtuu kaikenlaista ja alueena se on myös suosittu elokuvien kuvauspaikka. Covent Garden on myös olennainen osa Lontoon keskustaa ja sen metropysäkki on samanniminen.

6. Peggy Porschen -kahvila

Tämä on jokaisen tyttömäisen tytön unelmakahvila! Kaikki on vaaleanpunaista ja sievää. Kahviloita on kaksi, mutta niistä suositumpi sijaitsee Belgraviassa. Kahvilan ulkoasua muutetaan jatkuvasti ympäri vuoden vaihtuvien sesonkien mukaan. Kahvilan herkut ovat ihania ja niitä ehdottomasti kannattaa maistaa valokuvaamisen yhteydessä. Ota huomioon, että kahvila sijaitsee risteyksessä ja on hieman hankala kuvattava autojen vuoksi. Suurempi haaste on kuitenkin monet muutkin innokkaat turistit, jotka toivovat sitä täydellistä Instagram-kuvaa ja varmasti parveilevat kahvilan edustalla. Kahvila löytyy aivan Victorian rautatie- ja metroaseman läheisyydestä.

8. Punaiset puhelinkopit

Tämä on jokaiselle turistille pakollinen turistikuva, mutta puhelinkopeista saa myös upeita valokuvia itsessään. Minua ne inspiroivat, koska ne tuovat ihanaa värikästä kontrastia muuten niin harmaaseen kaupunkiympäristöön. Yksi suosikkipaikoistani kuvata punaisia puhelinkoppeja on niiden rivistö, joka sijaitsee Covent Gardenin alueella. Yksi ikonisimmista paikoista on kuitenkin Big Benin edustalla sijaitsevat kopit, sillä näin kuvaan saa kaksi ikonista Lontoon nähtävyyttä samaan kuvaan: punainen puhelinkoppi ja Big Ben. Tällä hetkellä Big Ben on kuitenkin remontissa, joten sen torni on kääritty muoveihin ainakin vielä vuoden 2020 puolelle saakka.

9. Shoreditch

Alue on tunnettu katutaiteestaan ja sitä sieltä todellisesti löytyy. Shoreditchissä kannattaa vaeltaa katuja pitkin ja tutkia alueen eri osia, sillä jokaisen kulman takaa löytyy upeita seinämaalauksia. Jos Lontoossa haluaa nähdä katukulttuuria, kannattaa tulla juurikin tänne. Täytyy kuitenkin mainita, että vaikka Lontoo on todella turvallinen kaupunki matkustaa yksinkin, nuorena naisena olisi fiksua miettiä tarkkaan missä liikkuu myöhään illalla. Oman kokemukseni mukaan Shoreditch on turvallinen kaupunginosa, mutta jotkut Lontoon alueet saattavat olla hieman riskialttiimpia myöhään illalla. Meitä ihmisiä on monenlaisia ja ikinä ei tiedä mitä sattuu, joten kannattaa olla varuillaan.

7. Élan Café

Tässä on toinen ihastuttava kahvilaketju, joka on monelle instagrammaajalle tuttu Lontoon kohde. Élan cafe on monelle tuttu juurikin sen kukkaseinän vuoksi, jonka löytää Brompton Roadin kahvilasta. Nykyisin kahviloita on kuitenkin enemmän ja myös Market Placen kahvilassa on kauniita kukkaseiniä. Kahvilan tarjoilijat ottavat valokuvaajat ystävällisesti vastaan, mutta ota huomioon että kukkaseinän edessä saattaa kahvitella muita asiakkaita, jotka eivät ihan niin mielellään poseeraa Instagram-kuvissasi. Kuten aina, muista olla kohtelias toisia kohtaan, pyydä lupa kuvaamiseen ja odota omaa vuoroasi.

10. Notting Hill

Tässä taas yksi turisteillekin tuttu kohde. Juurikin turistien vuoksi täällä on hankalaa kuvata niin, että kuvissa ei näkyisi muita ihmisiä tai autoja. Notting Hill on siis tunnettu värikkäistä taloistaan ja idyllisistä englantilaiskaduistaan. Kuten aina, muistathan käytöstavat! Talojen asukkaat eivät ole kovin innoissaan löytäessään tuntemattoman turistin portailtaan tai pihaltaan ihan vain täydellisen Instagram-kuvan vuoksi. Alueella järjestetään myös Portobello Road Market, joka on auki maanantaista lauantaihin. Lauantai on kuitenkin katumarkkinoiden pääpäivä ja silloin katu on aivan tupaten täynnä ihmisiä.

5. Natural History Museum

Tämä on valokuvauksellinen kohde sisältä ja ulkoa. Myöhään syksyllä ja talviaikaan museon puisto tarjoaa upeat puitteet luisteluradalle, joka on suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Luisteluringin keskellä on valtava joulukuusi ja puut luisteluringin ympärillä on valaistu jouluvaloin. Sisällä museossa on monia upeita kuvauspaikkoja, mutta ehkä suosituin paikka kuvata on pääportaikko, josta näkee koko rakennuksen upeassa loistossaan. Museo sijaitsee South Kensingtonin alueella melko lähellä Hyde Parkia.

Tämä listaus ei ole todellakaan kattava, sillä monia paikkoja jäi vielä mainitsematta. Erityisen paljon minulla olisi ollut vielä kahviloita listattavana, joten ehkä palaan asiaan vielä joskus myöhemmin. Lontoossa on aina uutta koettavaa ja nähtävää enkä parilla aikaisemmalla kerralla ole ehtinyt nähdä vielä läheskään niin paljon kuin olisin halunnut. Omasta mielestäni paras aika matkustaa Lontooseen on kuitenkin syksyllä, kun ulkona ei ole enää liian kuuma ja metrot ja nähtävyydet eivät ole täynnä kesälomalaisia. Suosittelen varaamaan matkasi pian täksi syksyksi!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s