häät · kauneus

Morsiamen häätyyli osa 1

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Oma tyylini oli jo hyvin pitkälle suunniteltu kauan ennen kuin pääsimme itse asiaan. Olin jo Pinterestin alkuajoista lähtien vuonna 2010 luonut sinne hääaiheisen kansion, jonne keräsin inspiraatiokuvia. Minulla oli siis melko tarkka kuva siitä, mitä halusin. Suurin vaikeus oli löytää oikeanlainen häämekko ja sen kanssa taistelinkin moneen kertaan. Jokaisen oma häätyyli kuvastaa tietysti jokaisen omaa persoonaa ja pitäisi muodostua juuri niistä asioista, jotka ovat kullekin morsiamelle tärkeimpiä. Se onkin mielestäni parasta, että häätyyliinsä saa valita ne omasta mielestään maailman kauneimmat korut ja kengät, koska mikä olisikaan parempi syy hankkia vain parasta kuin omat häät.

Kuten olen jo aiemmin kertonut, päädyin teettämään häämekkoni Heidi Tuiskulla, sillä olin sovittanut jo yli 50 mekkoa, joista mikään ei ollut sitä mitä etsin. Tämä luomus sai inspiraationsa kahdesta erityylisestä merenneitomallista, jotka yhdistettiin yhdeksi. Jo ihan ensimmäisellä sovituskerralla Oulussa ihastuin Zazabellassa kerrostettuun tyllihelmaan eräässä muhkeassa prinsessamekossa. Seuraavan kerran kun sovitin mekkoja Helsingissä, löysin samantyylisen helman merenneitomallisesta mekosta Niinatar-liikkeessä. Siitä hetkestä alkaen tämä mekko oli jatkuvasti mielessäni. Luulin pitkään, että se olisi unelmieni mekko ja olin jo ostamassa sen, kun löysin loppusyksystä 2019 hääpukuliike Vienosta merenneitomekon, jossa oli haluamani romanttinen pitsi ja pohjavärinä vaaleanpunaiseen vivahtava kangas. Tässä mekossa ei vain ollut sitä toivomaani näyttävää helmaa. Sain kuitenkin unelmieni mekkoon lopulta molemmat. Jälkikäteen sovituksissa otettuja kuvia selatessani voin vain todeta, että häämekkoni oli ehdottomasti paras kaikista, sillä siinä yhdistyi kaikki toivomani yksityiskohdat.


Mekkoon tuli siis pohjaväriksi ei-valkoinen pohja. Olen todella huono kuvailemaan väriä, mutta pohjimmiltaan se oli kylmä nude, joka näytti tietyssä valossa violetilta, toisessa vaaleanpunaiselta ja toisaalta myös ruskehtavalta. Pohjakankaan päällä on kaksi kerrosta erilaista pitsiä ja helmassa kerrostettu tylli. Halusin alunperinkin jokaiseen sovittamaani mekkoon olkaimet, joten ne lisättiin myös tähän mekkoon erään Glamourissa sovittamani mekon inspiroimana. Lisäksi mekko kaipasi pientä blingiä, jota sain olkaimiin ja kapeaan helmivyöhön. Parasta mekossa oli sen istuvuus, millaista ei voi saada kuin mittatilauspuvussa. Mekon alle ostin alusvaateliikkeestä nämä Wonderbran pitsikoristeiset olkaimettomat liivit ja Sokokselta nämä kevyesti muotoilevat lahkeelliset alushousut. Muotoilua ei varsinaisesti tarvittu puvun tiukan istuvuuden vuoksi, mutta se helpotti pukemista, koska housujen kangas oli liukkaampaa.Huntu oli minulle itsestäänselvä asustevalinta aivan alusta asti. Vaikka monet morsiamet ovat täydellisen upeita ilman huntuakin, en itse tuntenut itseäni morsiameksi ilman huntua. Huntu valikoitui sovituskäynneillä helposti Heidin valikoimasta, sillä sieltä löytyi huntu, jonka pitsi sopi lähes täydellisesti mekkoni pitsiin. Olin toivonut pitkää huntua, jossa on pitsireuna ja juuri sellaisen sainkin. Huntua lyhennettiin vielä hieman sopimaan mekkoni helman pituuteen niin, että pitsireuna tulisi juuri sopivasti yli helman reunan. Samalla hommasin Heidiltä valkoisen pitsisen sukkanauhan, jossa oli sininen rusetti.Kerroin jo aikaisemmin pitkästi hääkenkieni valinnasta täällä. Päädyin siis näihin Dune Londonin unelmakenkiin, joita en aluksi meinannut edes löytää omassa koossani. Ahkera kyttääminen Zalandon sivuilla kuitenkin toi menestystä ja sain nämä ihanat kengät. Kenkien korko on tosiaan yli 10 cm ja aluksi niillä pidempään seisoskelu tuotti haasteita. Harjottelin seisomista ja kävelyä melko usein kotona, kun puuhailin muuta. Venytin kenkiä hieman pitämällä niitä sukat jalassa, jotta ne olivat mukavammat loppukesästä kun jalat olisivat varmasti ihan turvoksissa. Lisäksi kengissä ei ollut juurikaan pehmustetta pohjassa, joten lisäsin niihin geelipohjalliset, jotka veivät lisää tilaa kengistä. Lisäsin myös taakse pienet geelipalat ja kantapäihini hääpäivänä rakkolaastarit kaiken varmuuden vuoksi. Harjoittelu, venyttäminen ja kaikki tämä muu valmistelu oli sen arvoista, sillä minulla ei ollut mitään ongelmia seisoa kengillä koko päivää. Jossain vaiheessa illasta otin kengät hetkeksi pois, mutta laitoin ne takaisin jalkaan uudestaan tanssia ja kuvia varten.Myös häälaukkuni oli Zalandosta. Odotin pitkään, että sopiva osuisi kohdalle ja viime hetkillä ennen häitä Zalandoon oli tullut paljon uutuuksia. Tilasin monta erilaista ja vertasin niitä sovituskäynnillä mekkooni. Lopulta päädyin tähän Mascara-merkkiseen laukkuun. Laukkuun mahtui kaikki tärkein eli hääpuhe, puhelin, laturi ja powerbank sekä huulipuna ja peili. Meillä oli hääpäivänä erikseen vielä matkassa nk. ”hätätarvikelaukku” eli emergency kit, joka sisälsi erikseen kaikki tarvikkeet, jotka saattoivat tulla tarpeeseen hääpäivän aikana.

Koruja en juurikaan halunnut, sillä tahdoin häämekkoni olevan parhaiten esillä. Oikean käden nimettömään laitoin ystäviltäni polttarilahjaksi saamani sormuksen ja korviini Nellystä tilaamani Lily and Rose -merkkiset korvakorut. Korvakorujen etsiminen oli haastavaa, sillä näyttäviä helmikoruja oli todella vaikea löytää. Erään korukaupan myyjä kertoi minulle, että niitä ei ole ollut vähään aikaan myynnissä, koska ne eivät ole enää muodissa. Kaipa sitten olin häätyylini suhteen ihan out. Mutta onneksi googlettamalla löysin tämän brändin, jonka koruja monet morsiamet käyttävät. Tilasin pienemmät versiot riippuvasta Kate-korvakorusta hopeana ja vaaleanpunaisessa sävyssä. Korut maksoivat Nellyssä 59,95€ eli ne olivat aika hintavat. En kuitenkaan löytänyt lopulta helmikoruja, joista olisin pitänyt yli näiden, joten päädyin pitämään näitä. Ja nämä sopivat muuten aivan täydellisesti vihkisormukseeni!

Vihkisormuksen löytämisessä minulla oli hieman haasteita, mutta kuten aikaisemmin olenkin kertonut, päädyin teettämään sormuksen Malmin Korupajalla. Alussa oli itsestäänselvää, että halusin valkokultaisen sormuksen, joka sopisi yhteen kihlasormukseni kanssa. Olin erittäin pitkän pohdiskelun jälkeen päätynyt tammikuussa Love me do -messuilla halo-malliseen ovaalinmuotoiseen sormukseen. Sen jälkeen päädyin vielä valitsemaan vaaleanpunaisen morganiitti-keskikiven. Timantti olisi ollut paljon kalliimpi ja ajattelin, että jos joskus kyllästyisin vaaleanpunaiseen (mikä on lempivärini), voisin vaihtaa sen. Kustomina sormukseen tehtiin sivukivet eli runkoon istutetut kivet ja keskikiven ympärille nk. krysanttireuna, joka tarkoittaa tuota pientä pallomaista riviä keskikiven ympärillä. Rakastan tätä sormusta maailman eniten. Se on kyllä toiseksi paras asia mitä sain meidän hääpäivästä! Heti Samun jälkeen siis ❤️

Olin vielä varmuuden vuoksi vuokrannut sateenvarjon Annen Party&Deco:sta, jos sattuisi niin, että sitä tarvittaisiin. Olen varmaan myös hieman taikauskoinen, sillä ajattelin, että jos meillä on sateenvarjo varmuuden vuoksi mukana, ei ainakaan voi sataa vettä. Niimpä saimme aivan täydellisen aurinkoisen ja lämpimän juhlapäivän!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s