häät · kauneus

Morsiamen häätyyli osa 2

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Love yourself first, because that’s who you’ll be spending the rest of your life with

Unknown

Jokainen morsian asettaa suuria paineita itselleen hääpäivänsä vuoksi. Täytyy näyttää kauneimmalta mahdolliselta versiolta itsestään. Täytyy saavuttaa unelmapaino ja täydellinen posliini-iho. Elämän, ruokavalion ja terveyden täytyy olla täydellisessä tasapainossa. Väittäisin rohkeasti, että tämä on utopistinen ja hölmö tavoite. Hääpäivänä kauneus ei säteile sinusta sen ansiosta, mitä elämänmuutoksia teet ennen häitä vaan siksi, että olet onnellinen hääpäivänäsi ja osaat nauttia päivästä tuoreen aviopuolisosi rinnalla.

Aloitin valmistautumisen hääpäivään heti kihlautumisen jälkeen 2,5 vuotta ennen häitä. Ensiksi ryhdyin treenaamaan 10 kilometrin juoksua varten, muutin ruokavalioni aivan täysin ja aloin kasvattamaan hiuksiani ja omaa hiusväriäni takaisin. Noin vuosi ennen häitä aloitin kasvohoitojen sarjan, jotta saisin ”täydellisen” ihon ja lopulta päädyin laittamaan tekokynnet, tekorusketuksen ja tekoripset. Eli pyrin tekemään paljon suuria muutoksia elämäntapoihini ja ulkonäkööni.

Tavallaan en näe tässä toimintatavassani silti mitään väärää, koska nautin siitä suuresti. Oli ihanaa löytää motivaatio uusiin asioihin häiden suunnittelun kautta. Ja vaikka stressasin painoasiasta ja monesta muusta kauneuteen liittyvästä asiasta ennen hääpäivää, unohdin ne täysin sitten kun häät alkoivat olemaan lähellä. Vaikka en saavuttanut tavoitepainoani tai ollut ”täydellinen” ihmisenä, olin tyytyväinen siihen, mitä olin saavuttanut. Loppujen lopuksi kaiken tämän vaivannäön jälkeen en usko ulkonäkökeskeiseen hääsuunnitteluun. Halusin kuitenkin vielä erikseen koota tähän postaukseen asiat, jotka liittyivät pääasiassa häätyylini kauneuspuoleen.

Haluan aloittaa hääpäivän kauneustiimistämme, jota parempaa en olisi voinut saada. Löysin Nellin Ruhajärven (ent. Ruhanen) ja Laura Pensasmäen hääsuunnittelumme aikaisessa vaiheessa. Tutustuimme Lyreilian, LYYLIn ja useiden häätapahtumien kautta niin, että he pääsivät tuntemaan jonkin verran tyyliäni jo ennen häitämme. Nellin kanssa aloitimme heti hiusprojektin, jonka tavoitteena oli kasvattaa hiuksia ja saada takaisin oma luonnollinen hiusvärini. Olen tainnut jo aiemmin mainita, että päädyin tähän ratkaisuun, koska se oli turvallisin vaihtoehto. Uskon, että omaa hiusväriäni en varmasti tule katumaan vielä 30 vuotta häiden jälkeenkään.

Ajatukseni omasta hääkampauksestani oli alunperin aivan erilainen. Osallistuin Nellin järjestämään #unelmienkampaus -päivään, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan haaveilemaani hääkampausta. Tuloksia sen päivän tuotoksista löytyy muuten Instagramista tuolla tägillä ja oman kampaukseni löydät tästä postauksesta. Kokeilin eräässä LYYLIn tapahtumassa erilaista ”puolet kiinni, puolet auki” -ideaa, mutta vaikka se oli ihana, se ei tuntunut hääkampaukselta. Lopullinen ajatus hääkampauksestani kehittyi niin, että toiveissani oli lopulta valtavan suuri ja korkea kiharanuttura, jollaisen Nelli toteutti minulle koekampauksena. No lopputulos ei kuitenkaan ollutkaan yhtään mieleinen, joten suunnitelmaa muutettiin hääpäivänä ihan lennosta.

Hääpäivän aamuna annoin Nellille lähestulkoon vapaat kädet. Olimme jo tutustuneet sen verran, että uskalsin luottaa Nelliin ihan täysin. Kerroin muutamin sanoin mitä haluan (romanttista, kiharaista, rentoa) ja Nelli alkoi tekemään taikoja. Ja niinhän siitä lopputuloksesta tuli aivan täydellinen. Oli helppo luottaa tekijään, joka on jo jonkin verran tuttu. Toisaalta taas olin valinnut juuri Nellin hänen kampauskuviensa perusteella, joten tiesin jo valmiiksi, että pidän hänen tyylistään.

Meikin suhteen olin paljon epävarmempi. Pidän meikkaamisesta ja laittaudunkin mielelläni kunnolla, silloin kun minulla on aikaa. En olisi kuitenkaan ikinä kuvitellut tekeväni häämeikkiäni itse. En tiennyt mistä löytäisin sopivan meikkaajan, kunnes Nelli ja Laura astuivat kuvioihin. Lauran kanssa kokeilimme meikkiä ensimmäisen kerran huomenlahjakuviin. Silloin teimme tarkoituksella meikistä erilaisen kuin mihin olen normaalisti tottunut. Meikki sopi paremmin myös kuvauksen tyyliin.

Koemeikissä kerroin haluavani jotain melko tummaa ja näyttävää, millaista sitten sainkin. Sekään ei kuitenkaan ollut lopulta ollenkaan sellainen, mitä halusin hääpäivänäni. Niimpä tässäkin asiassa muutimme suunnitelmaa lennosta. Otin hääpäivänä esille varalta mukaan pakkaamani meikit, joita itse tykkään käyttää. Selitin uudestaan mitä haluaisin meikissäni tehtävän erilailla ja näin saimme myös meikistä juuri täydellisen ilman minkäänlaista harjoitusta. Hääpäivän meikki oli melko näyttävä, mutta sopivan pehmeä ruskeiden ja punertavien sävyjen vuoksi.

Olin käynyt aikaisemmin laittamassa Kauneushoitola Blue Lagoonissa ripsienpidennykset hääpäivää varten. Se oli kuitenkin todellinen farssi, koska tupsut eivät pysyneetkään ollenkaan. Ne tippuivat parin viikon aikana pois ja onneksi olinkin varannut vielä huoltoajan juuri ennen häitä. Hääpäivän aamuna Laura vielä joutui paikkailemaan ripsiäni ja taisi jopa lisätä joukkoon muutaman liimattavan tekoripsen, koska osa pidennyksistä oli ehtinyt varista pois taas kerran vain parissa päivässä. Tämä kokeilu ei ollut siis menestys, mutta toisaalta ripset näyttivät hääpäivänä hyvältä ja se oli tärkeintä.

Hiuspinnit saatu osana kaupallista yhteistyötä Heili Bridalin kanssa

Hiuksiin minulle kiinnitettiin ihanat Heili Bridalin minun asuuni sopivaksi valmistamat kukkapinnit. Pinnien kukat on tehty valkoisesta kankaasta, jonka keskellä on koristeena pieniä helmiä. Lisäksi mukana on käsinmaalattuja hopeita lehtiä ja muutama isompi helmi. Kukissa on valmiiksi mukana pinni, niin että ne oli helppo kiinnittää kampaukseen. Nelli oli jo ihan tapaamisemme alussa istuttanut päähäni ajatuksen hiuskoristeesta, jota en ollut aikaisemmin harkinnutkaan. Oli kuitenkin kiva, että hiuksissa oli jotain koristelua sitten kun vihkimisen jälkeen huntu otettiin pois.

Olin pitkän harkinnan jälkeen valinnut häätuoksukseni Jo Malonen tuoksun. Halusimme häätilaan tuoksukynttilöitä ja diffuusereita sekä meille molemmille tuoksut, jotka sopisivat kaikki yhteen. Jo Malonen tuoksujen ideahan on juuri siinä, että niitä pystyy yhdistämään ja kerrostamaan niin, että luodaan yksilöllisiä ja uniikkeja tuoksuja. Rakastan Jo Malonessa myös sitä, miten paljon tuoksut tulevat luonnosta ja ovat kevyitä ja raikkaita. Hajuvedekseni valitsin siis Jo Malonen Peony & Blush Suede -tuoksun, johon olin rakastunut jo aivan alussa kun ensimmäistä kertaa pääsin nuuhkaisemaan sitä. Siihen yhdistettiin ihana English Pear & Freesia -hiustuoksu, jota suihkutin lopuksi hiuksiini. Aamun kiireessä kävi kuitenkin niin, että unohdin kokonaan lisätä hajuvettä ja laitoin pelkästään hiustuoksua. Se harmitti minua jälkikäteen kovastikin, koska olin käyttänyt tuoksuun niin paljon rahaa, mutta toisaalta olin iloinen, että olin muistanut laittaa edes toista valitsemistani tuoksuista.

Hääviikolla kävin laittamassa ripsien lisäksi rusketuksen, kulmat ja tekokynnet. Rusketuksen kanssa koetusta epätoivostani kerroinkin jo postauksessani, jossa kävin läpi hääviikon tunnelmia. Kulmiin tehty brow lift oli ihastuttava ja jatkan varmasti niiden ylläpitoa vielä tulevaisuudessa. Kynnet sen sijaan olivat hittimenestys yli kaikkien muiden kauneuskokeilujen. Kamlai Beauty:n Silja oli niin ihana, että otti minut asiakkaaksi vielä aivan viime hetkillä, kun jo luulin että en saa varattua aikaa mihinkään ennen häitä. Ja vau mitkä kynnet hän taikoi! Sain vielä viikkoja häiden jälkeenkin kehuja kynsistäni tuntemattomilta. Kynsissä oli vaaleanpunainen babyboomer ja valkoista pitsikoristetta timanttikoristein. Hääkynsien myötä vakiinnutin siis suhteeni myös kynsiteknikkoni kanssa ja käyn edelleen säännöllisesti Siljan luona huollattamassa kynsiäni. Hääkynsien laiton yhteydessä sain myös nuden geelilakkauksen varpaisiini.

Kiitos kaikille ihanille yrittäjille ja yrityksille, jotka tekivät häälookistani unelmieni täyttymyksen! Jokaiselle morsiamelle on tärkeää tuntea itsensä kauniiksi ja tärkeäksi ja siihen vaikuttaa paljon ne ihmiset, jotka ovat osana luomassa tätä taikaa. Olin lopulta kuitenkin paras versio itsestäni, sillä koin itseni kauniiksi ja näytin silti aivan minulta itseltäni hääpäivänäni.

Rakastakaa kaikki morsiamet itseänne, sillä olette kauniita!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s