häät

Kaasojen tyyli

Kaupallinen yhteistyö: Heili Bridal

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Meillä morsiusneitojen (eli suomalaisittain kaasojen) mekkojen etsintä alkoi jo varhaisessa vaiheessa. Tytöt olivat jo suostuessaan tehtävään tietoisia siitä, että minä valitsisin heille omasta mielestäni mieluisimmat mekot, koska halusin välttämättä kaikkien olevan samanlaisia. Etsin netistä kaikki mahdolliset sivut läpi enkä olisi arvannutkaan, että lopulta mekot löytyisivät ihan suomalaiselta valmistajalta. Mutkien kautta päädyimme teettämään kaasojen mekot ihanalla Heili Bridalilla.

Ihan alusta saakka toiveissani oli ollut löytää tytöille satiiniset tai silkkiset juhlamekot. En halunnut valita sifonkimaista materiaalia, koska tapani mukaan halusin mekkojen olevan erilaiset kuin kaikilla muilla. Olin nähnyt todella monilla kaasoilla sekä Suomessa että ulkomaalaisissa kuvissa liehuvia sifonkisia mekkoja. Satiini sopi hyvin myös meidän astetta juhlavampaan teemaamme. Satiini on haastava materiaali kesällä, sillä siinä näkyvät kaikki tahrat (esim. hiki) paljon helpommin. Myös tytöt olivat tästä aluksi todella huolissaan, mutta selvisivät päivästä kunnialla muutamaa tahraa lukuunottamatta.

Väri aiheutti eniten päänvaivaa. Satiinisia mekkoja löytyi moneltakin verkkosivulta, mutta lopulta en löytänyt täydellistä violetin sävyä mistään. Kun kyselin tytöiltä mieluisia malleja, he ihastuivat erääseen infinity-mekkomalliin. Siitä inspiroituneena keksin, että suomalainen yritys Heili Bridal tekee juuri sellaisia mekkoja. Otin heihin yhteyttä alkuvuodesta ja kyselin onnistuisiko infinity-mekkoa luoda satiinimaisesta kankaasta.

Saadessani myöntävän vastauksen, aloimme todella harkitsemaan näiden mekkojen tilaamista. Alusta alkaen toiveissani oli ollut kaksi tai kolme erilaista mutta kuitenkin samantyylistä mekkoa. Infinity-mekon muunneltavuuden vuoksi sain toiveeni täytettyä ja kaiken mitä halusinkin. Infinity-mekon nimi tulee siis siitä, että sen sitomiseen on loputon määrä erilaisia vaihtoehtoja. Useat erilaiset vaihtoehdot mahdollistivat myös sen, että kaikki tytöt saisivat mekon, joka olisi malliltaan mieluinen ja parhaiten istuva.

Värin löytämisessä olikin omat haasteensa. Sain viisi eriväristä violettia mallikappaletta, joista minun piti valita suosikki. Haastavinta oli se, että oikeaa violettia oli vaikeaa löytää, koska se ei saanut olla liian kylmä eikä liian lämmin, jotta se sopisi kaikille tytöille. Minun kuusi kaasoani olivat kaikki melko erilaisia keskenään, joten myös hiusten ja ihonsävyt vaikuttivat mekkojen sävyn valintaan. Lopulta valitsimme yhden, joka oli ylitse muiden. Koronan edetessä oli kuitenkin käynyt sellainen tuuri, että lopulta tätä kyseistä kangasta ei ehtinytkään enää tilata valmistajalta. Heili Bridal löysi kuitenkin toiselta toimittajalta hyvin samansävyisen kankaan, joten päädyimme siihen. Lopullinen väri oli vaaleanpunaisempi kuin olin alunperin suunnitellut, mutta se sopi kaikille hyvin, joten olin siihen tyytyväinen.

Infinity-mekot valmistettiin siis täysin kustomoituna jokaiselta otettujen mittojen mukaan, haluamassani pituudessa ja värissä sekä helmaan lisätyllä halkiolla. Niimpä tytöt pääsivät mittamaan itseään jo aikaisessa vaiheessa. Tämän vuoksi heillä piti olla myös juhlakengät tiedossa, jotta koron ja helman pituus saataisiin määritettyä jokaiselle tytölle. Olin toivonut tytöille nudenvärisiä korkokenkiä, jotka he saivat itse valita omaan tyyliinsä sopivaksi. Minulle pienetkin yksityiskohdat olivat tärkeitä, joten ajattelin myös korkokenkien värillä olevan väriä. Olivathan tytöt kyllä lopulta upea näky samansävyisten mekkojen ja korkokenkien kanssa.

Jo ennen mekkojen saapumista keskustelimme eri tavoista sitoa mekot. Vinkkasin tyttöjä katsomaan Heili Bridalin IGTV:stä videot, joissa esiteltiin infinity-mekon erilaisia sitomistyylejä. (Ne on muuten vieläkin siellä katsottavissa, jos kiinnostaa!) Valitsimme häitä edeltävänä iltana kolme erilaista sitomistyyliä, joita käytimme kaasojen mekoissa. Kaikissa oli jotain samaa, mutta kuitenkin erilaista. Olimme aikaisemmalla viikolla yhdessä sopineet myös korujen tyylistä, jotta nekin olisivat tyyliltään yhteensopivia. Käsilaukun tytöt saivat valita kokonaan itse, koska se ei tulisi kuitenkaan näkymään ryhmäkuvissa.

Hääpäivää edeltävänä iltana paljastin tytöille hommaamani pienet lahjat. Olin tilannut Etsystä kaikille nimikoidut henkarit ja pyjamasetit, jotka laitoimme hääaamuna päälle. Tytöille valitsin nudensävyiset ja itselleni tietysti valkoiset pyjamat. Päädyin näihin lyhythihaisiin ja -lahkeellisiin yöasuihin, koska lämpimänä kesäaamuna ne olivat mukavammat kuin pitkät. Enkä tietenkään halunnut hommata aamutakkeja, jotka ovat tuntuneet olevan yleisessä suosiossa. Pyjamat olivat mielestäni lisäksi paljon käytännöllisemmät kuin aamutakit ja ne näyttivät kuvissa todella hyvältä.

Kampaukset tytöille toteutettiin tietysti kaikille samalla tavalla, jotta ryhmä olisi yhtenäisempi. Olin etukäteen jutellut myös tyttöjen kampauksista kampaajani Nellin kanssa, mutta hääpäivänä hän sai vapaat kädet. Myös meikin osalta olimme keskustelleet kaasojen lookista etukäteen Lauran kanssa, mutta kaasot saivat vaikuttaa omaan meikkiinsä enemmän. Meikki on varmasti monen kaason mielestä haastavin osuus juhlalookin luomisessa, jos sen tekee joku muu kuin itse. Koska kaasojeni joukossa oli tottuneempia ja vähemmän tottuneita meikkaajia, oli melkeimpä itsestäänselvää, että ammattimeikkaaja tekee kaikkien meikin. Tytöiltä tuli siitä kiitosta jälkikäteen, koska vaikka toisen tekemä meikki tuntui aluksi vieraalta, se pysyi todella hyvin läpin koko päivän.

Minun kampaukseni ja meikkini erottuivat tyttöjen kokonaisuuksista sillä, että ne olivat näyttävämmät. Lisäksi sain hiuksiini jo aikaisemmassa postauksessa mainitsemani Heili Bridalin kustom-hiuspinnit, jotka viimeistelivät kokonaisuuden.

Loppuun vielä muutama vinkki minun kaasoiltani sinun kaasoillesi:

  • Varaa aamun kaunistautumiseen ja pukemiseen riittävästi aikaa (eli paljon enemmän kuin luulisit siihen kuluvan)
  • Se, että kauneustiimi tulee aamulla luokse, säästää hurjasti aikaa ja vaivaa ja tuntuu myös ihanan luksukselta
  • Jos joku muu tekee juhlameikin, se voi tuntua oudolta ja erilaiselta, mutta siihen tottuu kyllä
  • Ammattilaisen tekemä juhlameikki ja -kampaus pysyy todella hyvin koko päivän
  • Rakkolaastarit kannattaa laittaa ihan aamusta, jos on korkokengät (varsinkin jos kengät on uudet)
  • Infinity-mekon kanssa ihoteippi oli ihan huippujuttu ja sitä kannattaa olla varalta mukana lisää, jos se lähteekin irti
  • Mekko kannattaa laittaa todella tiukasti kiinni, koska se saattaa löystyä päivän aikana
  • Mieti mitkä alusvaatteet laitat mekon alle ja sovita niiden kanssa ennen juhlia (tarviiko olla saumattomat alushousut, olkaimettomat rintaliivit, liimattavat kanafileet?)

Minun oma vinkkini tähän loppuun on, että yhtenevä look on ehdoton must, jos haluaa että ryhmä on viimeistellyn näköinen. Olen todella iloinen siitä, miten upeilta tytöt näyttävät kuvissa!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s