häät

Sulhasen häätyyli

Kaikki artikkelin kuvat: Susanna Nordvall

Vielä hääsuunnittelun alussa ajattelin, että sulhasen häätyyli koostuu vain sille päivälle valitusta asusta. Luulen, että monet muutkin ovat tehneet sen virheen ja onneksi osaan nyt teille kertoa, että asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Tietysti sulhasia on monia, ja ehkä joku ei haluakaan hääpäivänään mitään sen kummempaa kuin puvun niskaan. Onhan sellaisia morsiamiakin olemassa! Samun tyyli koostui kuitenkin muistakin tarkkaan harkituista yksityiskohdista, jotka nyt teille paljastan.

Näin Samu itse ajatteli tyylistään ennen häitä:

”Olen aina pitänyt juhliin tälläytymisestä ja pukeutumisesta, joten omat häät olivat itselleni pukeutumisen osalta äärimmäisen tärkeä tilaisuus. Halusin ehdottomasti jotain tavallista pukua juhlallisempaa, joten ajattelin aluksi frakkia, sakettia ja jopa silinterihattua. Hiljalleen ajatus frakista alkoi kuitenkin tuntumaan ehkä jopa liian juhlavalta, eikä sakettikaan näyttänyt päälläni niin hyvältä kuin olin kuvitellut. Ja noh, ehkä se silinterihattukaan ei ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Smokki tuntui täten parhaalta vaihtoehdolta ja halusin lähteä etsimään toista värivaihtoehtoa perinteisen mustan smokin tilalle.”

Lähdetään siis liikkeelle helpoimmasta eli Samun puvusta. Olen kertonut puvun metsästämisestä pidemmästi jo täällä, joten en turhaan kerro prosessista liian pitkästi. Tiivistettynä tilanne oli kuitenkin se, että etsimme pitkään harmaan väristä pukua ja nimenomaan smokkia. Olimme kuitenkin luopumasta toivosta, että sellaista koskaan löytyisi, kunnes näimme Gasell GP:n valikoimassa juuri sellaisen puvun häämessuilla. Nopean sovituksen jälkeen asia oli sovittu ja puku löydetty.

Gasell GP:n vuokrapukujen valikoimaan kuului smokin lisäksi tavallinen juhlapuku samasta kankaasta valmistettuna. Päätimme siis, että koko sulhasseurueelle tulee samanlaiset, jotta pääsen toteuttamaan haaveeni yhteensointuvasta hääseurueesta. Mielestämme oli kohtuullisinta, että kaikille vuokrattaisiin puku, jotta kukaan ei joudu ostamaan turhaan pukua, jolle ei olisi myöhemmin käyttöä. Miehet saivat myös itse valita kenkänsä, sillä uskalsimme luottaa siihen, että kaikilta löytyisi mustat juhlakengät.

Vuokrapakettiin kuului takki, housut, smokkipaita (ja sulhaspoikien pukuun normaali kauluspaita) ja olkaimet eli henkselit. Lisäksi Samu päätti ottaa siihen kengät, jotta niitä ei tarvitsisi lähteä erikseen metsästämään ja ostamaan jostain. Kalvosinnapit, rusetin tai solmionkin olisi saanut pakettiin, mutta meillä oli niiden varalle toisenlainen suunnitelma. Olimme nimittäin päättäneet tilata morsiusneitojen mekot Heili Bridalilta ja halusin sulhaspojille solmiot tismalleen samasta kankaasta. Samulle kuitenkin valitsimme mustan rusetin, sillä se sopi smokin tyyliin paremmin.

Valmiiksi paketissa tulleiden kalvosinnappien sijaan hankimme itse napit lahjana ystävillemme. Se oli mielestäni hauska pieni yksityiskohta, jonka lisäsimme kokonaisuuteen. Samu tilasi koko porukalle Ebaysta eri automerkkien kalvosinnapit. Idea lähti siitä, että Samulla oli jo ennestään olemassa Mercedes-Benz -merkkiset napit, jotka hän oli saanut lahjaksi. Koska Samu pitää kovasti autourheilusta ja autoista, oli meistä hauskaa liittää se hääjuhlaan tällä tavalla. Samulle oli tärkeää saada pitää toisena asusteena kelloa, jonka hän oli saanut valmistujaislahjana.

Hiusten ja parran kasvatus oli pitkään Samulle valtava dilemma, jota pohdiskelimme yhdessä monelta kantilta. Etsimme yhdessä netistä inspiraatiokuvia, jotka voisi näyttää parturille. Keväällä koronan ja eristäytymisen vuoksi Samu kasvatti ikään kuin vahingossa ns. ”koronaparran”. Tykästyimme siihen molemmat niin paljon, että päätimme että se saa jäädä häihinkin. Mielestäni se sai Samun näyttämään aikuisemmalta ja fiksummalta ja olin ehdottomasti parran pitämisen kannalla. Sekä parran että hiusten stailaaminen oli kuitenkin tuottanut päänvaivaa, joten ei auttanut kuin lähteä kokeilemaan. Pari viikkoa ennen häitä Samu kävi siis parturilla, joka leikkasi hiukset valmiiksi häälookkia varten. Lopputulos olikin todella hieno, joten pitäydyimme siinä. Hääaamuna Samu kävi siis parturissa, jossa hiukset vielä siistittiin ja stailattiin kuntoon.

Olin päättänyt jo kauan sitten, että Samunkin on käytävä meikattavana hääaamuna. Kun sain sille useammankin hääammattilaisen vahvistuksen ja siunauksen, olin vakuuttunut siitä, että se olisi tarpeellista. Syy siihen oli siis yksinkertaisesti se, että en haluaisi Samun näyttävän kuvissa vähemmän laitetulta kuin minä ihan vain siksi, että hän oli sulhanen ja minä morsian. Kevyt meikkipohja peittää miehiltäkin ihon punaisuuden ja kiiltävyyden sekä enimmät virheet ihossa. Lobbasin idean Samulle varhain, joten en saanut suurtakaan vastustusta hääpäivän lähestyessä. Samu itse metsästi itselleen paikkoja, jotka tekevät sulhasille hääpäivän ehostuksia. Netistä hän löysi suositun Salon Bella Pelo:n, joka laittoi siis Samun hiukset ja ehostuksen kuntoon hääpäivän aamuna. Myös sulhaspojille laitettiin pienesti hienojakoista puuteria T-alueelle ennen kirkkoa ja ennen ryhmäkuvia poistamaan kiiltoa kasvoista. Tähän sain kuulla hieman enemmän vastustelua, mutta hienosti pojat antoivat toiveelleni myöten.

Samun vihkisormus on myös Malmin Korupajalta hankittu. Samu ihastui sormukseen Love me do -messuilla, jossa nähtävänä oli myös 3D Titanium -sormuksia. Mallisto ei siis ole Malmin Korupajan oma, mutta heidän kauttaan pystyy tilaamaan tämän merkin sormuksia. Eniten Samu tykästyi yksinkertaiseen, ei-pyöristettyyn malliin, jossa oli kultaraita. Ensin olin huolissani siitä, että meidän sormuksemme olisivat niin eri tyylisiä, koska ajattelin että niiden pitäisi olla ikään kuin pari. Lopulta ymmärsin, että tottakai tärkeämpää on se, että molemmat saavat haaveilemansa sormuksen. Ja näin sormukset sopivat parhaiten juuri meidän tyyliimme ja luonteisiimme.

Näin Samu sanoi tyylistään häiden jälkeen:

”Lopputulos oli täydellinen ja jälkikäteen kuvia katsellessani olen ollut entistä varmempi siitä, että pukuvalintani osui täysin nappiin. Valintani oli mielestäni persoonallinen, astetta juhlavampi ja väri sopi minulle mielestäni täydellisesti. Musta shaalikaulus oli erinomainen yksityiskohta yhdessä mustan rusetin ja mustien kiiltonahkakenkien kanssa. Sormusvalinta on ollut myös itseni näköinen ja tätä kelpaa kantaa mukanaan koko loppuelämä.”

Kokonaisuudessaan olen todella iloinen kun katselen ryhmäkuviamme, joissa koko komea porukka poseeraa. Yhteensopivat asut olivat erinomainen valinta ja kokonaisuuden kruunaa samasta kankaasta valmistetut solmiot ja morsiusneitojen mekot. Ja tietysti Samu oli mielestäni hääpäivänämme komeampi kuin koskaan!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s