muut

Löydä stressitön ja kiireetön arki

Kaupallinen yhteistyö: Aarni ; Sisältää mainoslinkkejä

Meidän arkeemme kuuluu nykyään vahvasti se, että toivomme ajan kuluvan nopeammin eteenpäin, jotta pääsisimme eteenpäin hoidoissamme. Odottaminen voi olla välillä todella stressaavaa ja turhauttavaa. Siksi me pyrimmekin löytämään iloa ihan arkisista jutuista. Olen huomannut somea selatessani, että monella muullakin lapsettomuushoidoissa käyvällä parilla tuntuu olevan sama haaste. Ajattelin siis kertoa muutamia tapoja ja ideoita, joilla me olemme opetelleet nauttimaan arjesta lapsettomuushoitojen keskellä.

Keskity johonkin harrastukseen

Sisustaminen on yksi intohimoistani ja käytän paljon vapaa-aikaa Pinterestin selailuun ja uusien sisustusideoiden etsimiseen. Vaikka en olekaan ammattilainen tai edes erityisen kokenut sisustaja, omaan asuntoon on mukava kehitellä jatkuvasti jotain uutta. Olen pitkään luvannutkin sisustusaiheista blogipostausta, mutta asunnon viimeistely tuntuu olevan loppumaton projekti. Viimesin osa tätä projektia on ollut keittiö-/ruokailutilan taulun metsästys. Melkein heti muuton alusta asti meillä on ollut olohuoneessa tauluseinä, jonka olen koonnut Deseniosta tilatuista julisteista. Keittiöön toiveissa on ollut isompi ja näyttävämpi taulu, joka toimisi tilan katseenvangitsijana. Kuin tilauksesta läheinen ystäväni Natalia alkoi tehdä omia tauluja vapaa-ajallaan ja hänen tyylinsä sopi meidän sisustukseemme ihan täydellisesti. Niimpä laitoimme tilauksen tulemaan Natalialta. Saimme itse vaikuttaa tekstuuriin, asetteluun ja väreihin. Valitsin värimaailmaksi neutraalin, jotta taulu ei olisi liian raskas meidän vaaleassa kodissa. En olisi voinut kuvitella parempaa lopputulosta. Jos Natalian taulut kiinnostavat, hänet löydät Instagramista nimellä art.by.nataly.

Sisustusharrastelun myötä kesäsuunnitelmissa on tietysti käydä myös asuntomessuilla inspiroitumassa. Se on myös mukava tapa saada aikaa kulumaan ja tehdä kodista mukavampi paikka oleskella. Messut järjestetään tänä vuonna Loviisassa, minne meidän on mukavan helppo tehdä päiväretki omalla autolla Espoosta. Messuilta mukaan tarttuu perinteiden mukaisesti Deko-lehden tilaus, koska minusta on ihanaa kun kerran kuussa postiluukusta tipahtaa sisustusideoita pullollaan oleva lehti.

Puhu toisille avoimesti

Olen saattanut aiemminkin mainita tästä blogissani, mutta pidin hoidot ja lapsitoiveen pitkään salassa muilta. Koen että asiasta avautuminen kuitenkin auttoi ja huomasin, että henkinen taakka keveni. Erityisesti minua helpottaa se, kun saan jakaa tuntemuksia ja ajatuksia läheisille, jotka ovat aina ajan tasalla hoidoistamme. Näille ihmisille en joudu joka kerta selittämään kaikkea alusta asti vaan he tietävät heti mitä tarkoitan, kun puhun hoidoissa käymisen haasteista. Tietysti kerron mielelläni aiheesta julkisesti myös täällä blogissa ja juttelen hoidoistamme muillekin aiheesta kiinnostuneille. Ymmärrän, että kaikki eivät halua jakaa näin herkkiä tai henkilökohtaisia asioita toisten kanssa. Toivoisin että me kaikki oppisimme ymmärtämään, että aihe on joillekin arka ja on jokaisen oma päätös haluaako jakaa ajatuksia siitä.

Läheisten lisäksi puhun asiasta tietysti paljon oman lääkärini kanssa. Se helpottaa asian käsittelyä, jos tiedän aiheesta niin paljon kuin mahdollista. Olen kiinnostunut kuulemaan lisää omasta terveydentilastani sekä myös lapsettomuushoidoista yleisesti, vaikka se ei omaan hoitooni liittyisikään. Lisäksi jokaisen hoitojakson alussa keskustelemme myös puolisoni kanssa molempien ajatuksista hoitoihin liittyen. Vaikka kummankaan tunteet eivät olisi muuttuneet, se on hyvä hetki tunnustella omia fiiliksiä ja sanoittaa niitä ääneen. Joskus huomaan olevani turhautunut ja ahdistunut, joskus taas tunne on iloisen odottavainen. Asiasta puhuminen säännöllisesti on lähentänyt meitä ja helpottaa myös sitä, että asiaa ei tarvitse vatvoa koko ajan.

Palkitse itseäsi

Olen aina ollut sitä mieltä, että jokainen meistä saa palkita itseään silloin tällöin. Äitienpäivän aikaan mietin, että haluaisin palkita itseäni jollain vähän suuremmalla siitä ilosta ja surusta, että lapsettomuutta on takana jo kaksi vuotta. Meinasin varata meille matkan ulkomaille, mutta juuri silloin sain upean mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Aarnin kanssa.

Aarnin tuotteet ovat suomalaista luksusdesignia ja tutustuin tähän suomalaiseen brändiin jo yliopistossa opiskellessani. Aarni on perustettu 2015 ja oli silloin yliopistoaikoinani ihan tuore yritys. Nykyisin Aarni on yksi nopeimmin kasvavista suomalaisista kellobrändeistä, joka myy myös puisia aurinkolaseja sekä nahkaisia laukkuja ja lompakoita. Puiset kellot on kuitenkin se, mistä monet selkeimmin tunnistavat Aarnin.

Muotoilua opiskelleena Alvar ja Aino Aalto ovat minulle tuttuja ikoneita, joiden työtä ja muotokieltä ihailen suuresti. Rakastuin Aarni x Alvar & Aino Aalto -mallistoon heti kun näin sen ensimmäisen kerran Instagramissa. Kellon on suunnitellut Harri Koskinen, joka on suunnitellut myös monelle tutun Block-valaisimen. Valitsin itselleni valikoimasta siis tämän A36 – silver -kellon, joka sopii erityisen kauniisti valkokultaisen kihlasormukseni kanssa yhteen.

Tämä kaunis kello on kuin koru ja muistuttaa minua designin ajattomuudesta. En olisi voinut kuvitella parempaa lahjaa itselleni lapsettomuushoitojen merkkipäivän kunniaksi. Kello on ikään kuin symboli sille, että ei ole väliä kuinka paljon aikaa kuluu, meidän oma pienokainen on tulossa sitten kun sen aika koittaa. Kello on mielestäni yksi parhaista lahjoista kenelle tahansa, koska sen symboliikka on niin moninaista. Tässä meidän tilanteessa osuvinta symboliikkaa ovat ajan kuluminen, odottaminen ja elämä itsessään.

Olen somessa nähnyt monella myös Aarnin nahkaista olkalaukkua, joka on seuraavaksi ostoslistallani. Pidän Aarnin tuotteissa myös siitä, että ne ovat ajattomia ja omasta mielestäni sukupuolineutraaleja.

Hemmottele kehoa ja mieltä

Välillä kaiken stressin keskellä tekee hyvää käydä rentoutumassa hemmotteluhoidossa. Minulla on tapana käydä muutaman kerran vuodessa kasvohoidossa ja ainakin kerran vuodessa hierojalla. Lisäksi hemmottelen itseäni rakennekynsillä ja satunnaisesti kampaamokäynneillä. Joskus olen kuullut väitteenkin, että tietynlaiset hieronnat voisivat auttaa lapsettomuuden hoidossa, mutta sen suhteen olen vähän skeptinen. Yksi hoitomuoto, mikä on vielä kokeilematta ja kuulostaa kiinnostavalta on akupunktio. Sen tehosta lapsettomuushoidoissa olen kuullut enemmänkin juttua, mutta en ole ennättänyt vielä varaamaan aikaa. Ja vaikka en täysin uskokaan näiden hoitojen tehoon, ei niistä varmasti haittaakaan ole. Kannustan siis lapsettomuushoitojen keskellä varaamaan itselleen ajan hierontaan, kampaajalle tai kasvohoitoon.

Mindfulness + liikunta

Saimme joskus useita vuosia sitten hyvän neuvon parisuhdeterapeutilta harjoitella mindfulnessia ja hyödyntää sen oppeja parisuhteessa. Tämä vinkki on kantanut pitkälle ja tukeudun mindfulness-oppeihin nykyäänkin haastavissa elämäntilanteissa. Yksi parhaista mindfulness sovelluksista on Headspace, jonka kautta pystyy valitsemaan todella laajasta kirjastosta itselleen mieluisinta kuunneltavaa. Omalla listallani on esimerkiksi Headspacen ”Trying to Conceive” -ohjelma ja yölliset sleepcastit, jotka auttavat minua nukahtamaan. Tykkään yhdistää podcastien kuuntelun kävelylenkkeihin, koska saan samalla liikuntaa kun olen omien ajatusteni kanssa. Podcasteista suosikkini on Mielipäiväkirja-podcast, joka saa ajattelemaan asioita ihan uudella tavalla. Samalla tulee hoidettua sekä mieltä että kehoa. Liikunta yleisestikin lievittää stressiä ja saa hyvän olon hormonit liikkeelle.

Toivon että nämä ajattomat vinkit auttavat kaikkia rentoutumaan. Ja kehotan kurkistamaan kotimaisen Aarnin valikoimaa jos etsit lahjaa itsellesi tai jollekin läheiselle. Hyvää ja rentouttavaa juhannusta kaikille!

Jätä kommentti