häät

5 ensimmäistä askelta häiden suunnittelussa

Hääsuunnittelumme on vasta alussa, mutta mielestäni tärkeimmät asiat on jo päätetty. Nämä 5 tässä postauksessa esiteltyä asiaa ovat sellaisia, jotka olisi hyvä päättää ihan ensimmäisenä. Häitä ja pareja on erilaisia, mutta omasta mielestäni näistä viidestä asiasta on paras aloittaa häiden suunnittelu. Joten jos sinulla ei ole hajuakaan mistä lähteä liikkeelle, tässäpä erinomainen lista!

1. Valitse häille teema / haluamasi yleisilme

Kerroin jo aikaisemmassa blogipostauksessani meidän hääteemastamme. Olen edelleen sitä mieltä, että jokaisella kannattaisi olla jonkinlainen teema tai häiden yleisilmettä sitova tekijä, jotta häät kuvastavat parhaiten hääparia ja kaikki muut häiden osat on helpompi valita. Yhdistävä tekijä voi olla esimerkiksi tietyt teemavärit tai mikä tahansa asia, joka yhdistää hääparia. Tämä on ensimmäinen askel häiden suunnittelussa siksi, että teeman valitsemisen jälkeen on helpompi valita kaikki muu kun on edes jotain käryä siitä, mitä pari häiltään haluaa.

2. Päätä päivämäärä

Kaikki hääpaikat kysyvät heti alussa, minä päivänä häät olisi suunnitelmissa viettää. Ei ole tietenkään välttämätöntä olla hääpäivää valmiiksi päätettynä kun menette katselemaan hääpaikkoja, mutta se saattaa helpottaa teidän häidenne visualisointia ja mahdollisesti arviointia siitä, sopiiko hääpaikka teille. Ainakin vuodenaika olisi hyvä olla tiedossa, sillä se voi vaikuttaa suurestikin siihen, kuinka kaikki toimii hääpaikalla ja kuinka ajoissa hääpaikka olisi hyvä varata. Hääpäivä määrittää myös sen, kuinka pitkä aika teillä on suunnitella tulevia häitänne.

3. Tee vieraslista

Tämä saattaa tulla monelle yllätyksenä, mutta jo kolmas askel häiden suunnittelussa on vieraslistan laatiminen. On nimittäin todella olennaista hääpaikkojen kannalta, onko toiveissasi kutsua 50, 100 vai 200 vierasta. Me lähdimme liikkeelle laatimalla listan kaikista tutuistamme, jotka mahdollisesti voisimme kutsua. Seuraavaksi karsimme listaa vähitellen ja lopulta päädyimme alustavaan vieraslistaan, joka määritti hääpaikan kokoa. Vieraslistan aikainen laatiminen auttaa myös siihen, että tiedät ketä et ainakaan aio/voi/tahdo kutsua, joten sinä tai esimerkiksi yli-innokas vanhempasi ei tule vahingossa luvanneeksi hääkutsua jollekin sukulaiselle, joka ei mahdukaan lopulliselle vieraslistalle.

4. Valitse hääpaikka

Kun teema, päivämäärä ja vierasmäärä ovat selvillä, on aika lähteä katsastamaan hääpaikkoja. Hääpaikkoja voi toki tutkia aikaisemminkin, mutta tässä vaiheessa voit jo varata mieluisan hääpaikan kun se löytyy. Tässä vaiheessa viimeistään täytyy päättää myös, millä paikkakunnalla haluatte häät pidettävän. Hääpaikkoja on todella monia erilaisia, joten kannattaa miettiä tarkkaan, mitkä asiat ovat teille tärkeitä. Saatatte huomata että ulkonäkö ei olekaan ainut asia millä on väliä! Tärkeintä on kuitenkin, että juhlapaikka tuntuu teidännäköiseltä ja voitte kuvitella viettävänne tärkeää päiväänne siellä.

5. Laadi budjetti

Tämä vaihe voi olla vaihtoehtoisesti myös ennen hääpaikan valintaa. Erityisesti jos tavoitteenanne on pitää budjetti matalana, se saattaa asettaa rajoitteita joidenkin hääpaikkojen valinnalle. Monesti kuitenkin lopullisen budjetin voi suunnitella myös jälkikäteen, koska se unelmien hääpaikka määrittääkin budjetin eikä toisin päin. Tämä on kuitenkin täysin henkilökohtaista ja näin päin sen vaan sattui menemään esimerkiksi meillä. Budjetti on tietysti todella tärkeä osa häiden suunnittelua ja monelle varmasti kaikista vaikein osuus. Kannattaa kuitenkin olla selvät rajat sille, paljonko haluatte häihinne käyttää rahaa. Sillä uskokaa pois, häihin pystyy upottamaan vaikka koko omaisuuden, jos vain haluaa.

Lopuksi haluan tuoda vielä esille epävirallisen ja kaikista tärkeimmän askeleen, nimittäin inspiraation etsimisen. Jotta löydätte yhteisen sävelen ja tiedätte mistä pidätte tai mistä ette pidä, kannattaa käyttää useita eri kanavia inspiraation metsästämiseen. Hyväksitodettuja kanaviani ovat häämessut, Pinterest, Instagram, perinteiset häälehdet ja televisiosta tulevat hääohjelmat. Antoisia hääsuunnitteluhetkiä!

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s