kuulumiset · muut

Me muutetaan Helsinkiin!

Eilen vihdoin allekirjoitimme uuden vuokrasopimuken ja teimme muuttoilmoituksen. Näin varmistui meidän muutto Helsinkiin toukokuussa. Voi miten jännittävältä se nyt tuntuukaan! Helsinki on minulle toki hyvin tuttu paikka ja siellä on tullut käytyä monta monta kertaa. On kuitenkin vaikea tajuta, että minusta tulee nyt helsinkiläinen. Silti lähden innolla kohti tätä uutta elämänvaihetta.

Minusta tuntuu, että moni asia tulee helpottumaan sen myötä kun muutamme. Erityisesti meidän häidemme järjestäminen. Tämä muutto on syy, miksi halusimme järjestää häät pääkaupunkiseudulla. Asiat ovat näin meille helpompia, vaikkakin sukulaisille ja monille ystäville hankalampia. Olisi nimittäin todella vaikeaa järjestää koko hääjuhla tänne pohjoiseen Helsingistä käsin. Tiesimme siis, että muutto olisi edessä viimeistään syksyllä, koska Samu valmistuu maisteriksi nyt keväällä ja parhaat työpaikat ovat etelässä. Ajankohta vain ei ollut meille vielä ennen tätä selvä.

Odotan myös innolla sitä, että pääsen matkustamaan helpommin kotimaassa ja ulkomailla. Haluaisin päästä tutustumaan kaikkiin Etelä-Suomen pikkukaupunkeihin ja tehdä päiväreissuja lähiseudulle. Olen myös innoissani siitä, että ulkomaille matkustaminen helpottuu ja tulee edullisemmaksi. Enää ei tarvitse joka kerta miettiä, miten sieltä pohjoisesta pääsee ensin Helsinkiin, josta voi lentää kauemmaksi. Toki täytyy hieman harmikseni myöntää, että meillä ei todennäköisesti tule olemaan aikaa tai varaa ulkomaanreissuille niin kauan kun häät lähestyvät.

Olen ollut hieman huolissani siitä, että etelässä minulla ei ole samanlaista tukiverkostoa kuin täällä ja sehän ei kuitenkaan pidä paikkaansa ollenkaan. Olen niin onnekas, että minulla on siellä perhettä, jonka kanssa pääsemme viettämään paljon enemmän aikaa. Lisäksi yhä useampi kavereistani asuu siellä päin, joten saan enemmän laatuaikaa myös heidän kanssaan. Olen siis ollut huolissani ihan turhaan. Kyllähän muuton myötä matka vanhempien luokse Raaheen ja Rovaniemelle hankaloittuu, mutta onneksi lento- ja junayhteydet ovat hyvät.

Uusi asuntomme sijaitsee Taka-Töölössä Mannerheimintiellä ja siitä on 13 minuutin matka ratikalla rautatieasemalle. Pyörällä saattaa päästä jopa nopeammin alle 10 minuutissa. Uusi kämppämme on vanha kerrostaloyksiö, mikä on aika suuri muutos tähän meidän nykyiseen uuteen rivitalokolmioomme. Vaihdamme myös tämän Oulunsalon maaseutumiljöön Helsingin keskustan vilinään ja erityisesti koirallemme Pepelle se tulee olemaan aluksi todella outoa. Uskon kuitenkin, että tuo meidän sisupussi tottuu siihen nopeasti.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s