häät

Hääpukuliikkeet Oulussa ja ensimmäinen kerta häämekossa

Torstaina 18.4. kävimme morsiusneitojeni ja äitini kanssa katsastamassa Oulun hääpukuliikevalikoiman. Pääsin ensimmäistä kertaa laittamaan hääpuvun päälleni, mikä oli todella jännittävää. Kaikki kolme hääpukuliikettä, missä kävimme, olivat erilaisia. Oulussa on kolme suurempaa hääpukuliikettä: Morsius- ja juhlapukuliike Glamour, Morsiusateljee Katariina ja Zazabella. Kävimme liikkeet läpi aloittaen Katariinasta klo 10, siirtyen Glamouriin klo 11.30 ja viimeisenä Zazabellaan klo 13. Kaikissa liikkeissä varattu sovitusaika oli 1 tunti.

Monet morsiamet ovat varmasti katselleet häämekkoja jo etukäteen ennen kuin lähtevät sovittelemaan häämekkoja. Minulle häämekko on ollut häiden tärkein yksityiskohta jo pienestä lähtien ja mielipiteeni ja makuni on muuttunut paljonkin vuosien aikana. Erityisesti Pinterestissä häämekkojen inspiraatiotauluni ovat eläneet suuntaan ja toiseen. Siksi minulla olikin mielessäni useita eri mielikuvia siitä, millaisen mekon haluaisin. Toiset morsiamet tietävät todella tarkkaan, mitä hääpuvultaan haluavat. Toiset taas lähtevät sovituksiin ilman mitään ennakkokäsitystä. Kumpikaan ei mielestäni ole oikea tai väärä tapa. Omalla kohdallani vuosien etsintä etukäteen ei ollut loppujen lopulta haitaksi eikä hyödyksi. Tärkeintä oli, että osasin lähteä sovitukseen täysin avoimin mielin.

Morsiusateljee Katariina

Suurin yllätys oli se, miten hankalaa sovittamisen aloittaminen oli. Olin todellakin häkeltynyt siitä miten paljon erilaisia ja varsinkin samanlaisia mekkoja oli! Alussa sovitettavien mekkojen valintaa vaikeutti myös se, että mekot näyttivät todella erilaisilta rekeissä kuin valokuvissa ja ihmisten tai mallinukkejen päällä. Jos olisin tiennyt paremmin, olisin aloittanut Morsiuspukuliike Glamourista, sillä siellä valikoima oli pienin. Katariinassa saimme ensimmäisenä käteemme noin 6 rinkulaa, joilla pystyimme merkitsemään mekot, joita halusin sovittaa. Saimme rajattua Katariinassa sovittettavat puvut niin, että valikoimassa oli monia erimallisia ja -tyyppisiä mekkoja.

Morsiusateljee Katariina

Minulla oli ollut suuret odotukset ensimmäiselle mekolle, sillä olin odottanut sitä ”vau”-hetkeä kun näen itseni ensimmäistä kertaa häämekossa. Minusta tuntuu, että kukaan koko meidän seurueesta ei kokenut sitä tunnetta. Osaltaan syynä varmasti oli minun sille hetkelle asettamani paineet, mutta osasyynä oli myös se, että mekko ei vain tuntunut oikealta. Huomasin, että en tuntenut itseäni morsiameksi. Päivän mittaan tästä tuli aika yleinen merkki siitä, että sovitettava mekko ei ollut se oikea.

Morsiusateljee Katariina

Ensimmäisessä liikkeessä kävi ilmi, että me kaikki tykästyimme aivan erilaiseen malliin, kuin mitä olin itselleni etukäteen haaveillut. En olisi arvannut pitäväni siitä niin paljon ennen kuin sovitin sitä. Tämän vuoksi kannattaakin kokeilla monia erimallisia mekkoja, jotta tietää mikä näyttää ja tuntuu parhaalta juuri sinulla. Huomasin myös, että mekkojen eri sävyistä valikoitui minulle yksi selkeästi mieleisempi, sillä joka kerta kallistuin enemmän tietynsävyisiin mekkoihin. Huomasin myös, että en pitänyt kummemmin hihoista. On melko yleistä, että morsiamet pitävät käsivarsia ongelma-alueenaan ja myös minä kuulun näihin morsiamiin. Olin myös ajatellut monen muun tavoin, että tarvitsen jonkinlaiset hihat peittämään käsivarteni. Se kuitenkin sai minut näyttämään jollain tapaa vanhanaikaiselta ja kiinnitti huomioni liikaa käsiini.

Glamour

Seuraavaksi Glamourissa oli hieman helpompi lähteä sovittelemaan, koska minulla oli jo jonkinlaista käsitystä siitä, mistä pidin. Myöskin valikoima oli pienempi, joten oli helpompi jakaa mekkoja niihin, joita halusin sovittaa ja niihin, joista en pitänyt. Vaikka valikoimaa oli vähemmän, löysin yhden todella mieleisen mekon. Tämän mekon kohdalla tunsin ensimmäistä kertaa itseni todelliseksi morsiameksi, mikä sai minut kyynelten partaalle. Mekko muistutti kovasti Katariinassa sovittamaani mekkoa, joka oli noussut meidän suosikiksemme. Tämä oli vain vielä hieman parempi.

Glamour

Zazabellassa oli kaikista suurin valikoima mekkoja. Täytyy myöntää, että olin hyvin positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon ihania mekkoja liikkeessä oli. Jostain syystä olin ajatellut, että koska Zazabella on ketjuliike, se ei olisi niin laadukas. Onneksi olin kuitenkin väärässä. Zazabellassa oli myös todella hyvä valikoima suurempia sovituskokoja. Zazabellassa ehdimme sovittaa useita erilaisia mekkoja ja vietimme siellä hieman yli tunnin. Loppujen lopuksi löysin kaksi mekkoa, jotka olivat aivan upeita ja joihin molempiin rakastuin. Nämä kaksi mekkoa olivat taas aivan erilaisia kuin kaksi aikaisempaa suosikkiani Katariinasta ja Glamourista. Lisäksi ne olivat vielä todella erityylisiä keskenään. Kuitenkin viimeinen mekko oli ehdoton suosikkini. Voisi jopa sanoa, että se on mahdollisesti ”the Dress”. En pystynyt edes katsomaan itseäni peilistä, kun näky sai minut kyyneliin. Varsinkin kun kokonaisuuteen lisättiin huntu malliksi…

Zazabella

En päätynyt vielä ostamaan mekkoa, sillä halusin olla 100% varma että se mekko on juuri oikea. Loppujen lopuksi olen todella tyytyväinen tuohon shoppailupäivään, sillä tulokset ylittivät odotukseni. Suunnitelmissani on tehdä vielä muutama shoppailureissu Helsingissä ja katsoa mitä sieltä löytyy, jotta saan varmasti riittävän laajan käsityksen vaihtoehdoistani. Olen myös harkinnut vierailua Tukholmaan, sillä olen ihastunut Demetrios-merkkisiin mekkoihin, joita ei valitettavasti saa Suomesta.

Haluan suositella jokaista morsianta ottamaan sovitukseen mukaan avoimen mielen ja nauttia kokemuksesta. Meillä oli morsiusneitojen kanssa todella hauskaa ja ainakin omasta puolestani voin sanoa, että innostuin entistä enemmän meidän häistä. Mekko sai kaiken tuntumaan niin paljon todellisemmalta. Muistakaa myös, että ei kannata lannistua, jos sitä unelmamekkoa ei löydy heti ensimmäisellä kerralla. Valikoiman määräkin saattaa aiheuttaa sen, että jokainen mekko alkaa näyttää samalta ja on hankala tehdä mitään päätöksiä. Silloin parasta on pitää pieni miettimistauko ja palata sovittamaan joskus myöhemmin. Jokaiselle löytyy varmasti lopulta se unelmien häämekko!

Rakkaudella, Venla

Yksi vastaus artikkeliiin “Hääpukuliikkeet Oulussa ja ensimmäinen kerta häämekossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s