häät

Helsingin parhaat hääpukuliikkeet

Kun tuli kihlautumisen jälkeen aika miettiä hääpukua ja etsiä hääpukuliikkeitä joissa halusin vierailla, löysin ensimmäisenä morsius- ja juhlapukuliike Glamourin Lahdesta. Ajattelin silloin, että minun täytyy tehdä päiväretki sinne kunhan muutamme Helsinkiin. Onnekseni Glamour avasikin toisen liikkeen myös Helsinkiin melko pian sen jälkeen, joten päätin varata sinne ajan heti kun muuton ajankohta oli selvä. Olin ihastellut myös hääpukuliike Vienon some-kuvia ja halusin vierailla siellä samana päivänä, joten varasin ajan myös sinne. Samalla varasin ajan hää- ja juhlapukuliike Niinattareen viikon päähän näistä sovituksista, koska tiesin Niinattarella olevan todella suuri valikoima pukuja.

Glamour Helsinki

Aloitimme yhden kaasoni sekä yhden morsiusneitoni kanssa Glamourista klo 11.30. Liike oli aivan uskomattoman upea ja asiakaspalvelu huippuluokkaa! Omaan tyyliini sopivasti sisustus oli hennon vaaleanpunaista ja tyttömäistä. Saimme heti käteemme ihanat vaaleanpunaiset ruusulimpparit ja ryhdyimme katselemaan ympärillemme. Oli mukavaa, että sovitusaika oli yksityinen ja kesti 1,5 tuntia niin, että liikkeessä ei ollut muita kuin me ja saimme katsella rauhassa. Meitä palvellut myyjä/konsultti osasi ihanasti suositella minulle mekkoja sen perusteella mitä keskustelimme mieltymyksistäni ja aikaisemmista sovituskerroista Oulussa. Glamourissa sovituksesta peritään 30€ maksu, joka kuitenkin hyvitetään puvun hinnasta jos päädyt ostamaan mekon sieltä.

Glamour Helsinki
Glamour Helsinki

Päädyin taas sovittamaan montaa erityyppistä mekkoa, koska liikkeessä oli paljon sellaisia, mitä Oulussa ei ollut ollut kun etsin mekkoa sieltä. Tällä kertaa sovittelu oli erilaista, koska odotin samanlaisia tunteita kuin viimeksi Oulussa. Jälkikäteen huomasin että se oli kuitenkin virhe, sillä asetin mekoille liian suuria odotuksia. Vaikka Oulussa tykästyin viimeiseen sovittamaani mekkoon niin paljon, että se sai minut kyyneliin, uskon sen tunteen johtuneen kuitenkin vain siitä, että pystyin mekossa näkemään itseni morsiamena. Glamourissa oli yksi mekko, jossa pääsin lähelle sitä tunnetta ja vaikka en ihan itkenyt, minusta tuntui että pidin tästä mekosta silti enemmän kuin Oulussa sovittamastani mekosta.

Vieno
Vieno

Tämä mekko mielessä pidimme pienen kahvitauon ja klo 14 siirryimme hääpukuliike Vienoon. Vienoa markkinoidaan häämuodin erikoisliikkeenä ja sellainen se todellakin oli. Myös Vienolla on aivan upeat tilat Töölössä ja liike oli täynnä erikoisia mekkoja. Mutta vaikka haluaisitkin jotain yksinkertaista, Vieno on ehdottomasti vierailun arvoinen! Vienossa on kaksi sovitustilaa, mutta koska samaan aikaan ei ollut toista seuruetta, saimme rauhassa selata mekkoja tyttöjen kanssa. Konsultti osasi taas kerran hyvin suositella sovitettavia mekkoja aikaisempien suosikkieni perusteella. Vienosta löysin useammankin upean puvun, joihin tykästyin. Ne olivat tyyliltään hyvin erilaisia kuin aikaisemmat suosikkini täällä Helsingin Glamourissa ja Oulussa Zazabellassa. Erityisesti mukana olleet kaasoni ja morsiusneitoni ihastuivat viimeiseen sovittamaani mekkoon.

Niinatar
Niinatar Lounge

Viikkoa myöhemmin otin mukaan ostoksille molemmat kaasoni sekä yhden morsiusneidoistani ja suuntasimme klo 12 Niinattareen, jota myöskin markkinoidaan hää- ja juhlapukujen erikoisliikkeenä. Varasin meille maksullisen lounge-ajan, sillä tiesin että meitä on monta ja halusin nauttia sovituksesta rauhassa. Lounge maksaa arkisin 25€ ja lauantaisin 35€ ja sovitusaikaa on 1,5 tuntia normaalin 1 tunnin sijaan. Niinattaressa liike oli aivan pullollaan ihania mekkoja ja valikoima oli valtavan suuri. Mekkoja oli todella montaa eri mallia a-linjaisesta merenneitoon sekä kunnon prinsessamekoista laskeutuvampiin malleihin. Sovitusmekoista oli myös saatavilla suurempiakin kokoja, mikä oli mielestäni todella hienoa.

Niinatar

Niinattaressa häkellyin täysin valikoimasta, joten en aluksi osannut itse valita yhtään mekkoa sovitettavaksi. Konsultti ehdotti minulle mekkoja, jotka olivat samantyylisiä kuin aikaisemmin sovittamani mekot. Myös seurueeni valitsi pari sovitettavaa mekkoa. Lopulta sain valittua valikoimasta vielä itse yhden jota halusin sovittaa. Tämä valitsemani mekko oli kolmas mekko, jota sovitin ja se oli heti mielestäni täydellinen. Siinä yhdistyi kaikki ne ominaisuudet, mistä olin aikaisemmissa mekoissa pitänyt. Olin yllättynyt, että kaiken sovittamisen jälkeen löysin sellaisen, kun pitämäni mekot olivat olleet niin erilaisia keskenään.

Niinatar

Valitettavaa oli kuitenkin se, että en saanut samanlaista tunteenpurkausta kuin Oulussa Zazabellassa, joten jäin epäröimään mekon suhteen. Tilanteeseen vaikutti myös se, että tuntui kuin en olisi saanut seurueeltani vastakaikua omalle ihastukselleni. Itselleni tyypilliseen tapaan jäin myös etsimään mekosta virheitä ja syitä sille, miksi se ei kuitenkaan olisi täydellinen. Olihan se kuitenkin erilainen kuin mitä olin alunperin haaveillut. Vaikka koko seurueeni oli sitä mieltä, että ilmeestäni näki että pidin mekosta eniten, en pystynyt silti ostamaan tätä mekkoa.

Näiden sovitusten jälkeen Oulussa ja täällä Helsingissä, minulle on jäänyt todella hämmentynyt olo. Olen selannut mekkokuvia puhelimestani uudestaan ja uudestaan ja aina löydän jokaisesta jotain vikaa tai sitten en löydä mistään mitään vikaa. Toisin sanoen minulle on nyt tullut mekkoähky. Olen omien laskelmieni mukaan sovittanut jo noin 40 mekkoa. Aion pitää pienen pohdintatauon ja välttää katsomasta yhtäkään kuvaa yhdestäkään mekosta. Sen jälkeen käyn mekot järjestelmällisesti läpi ja listaan kunnolla ominaisuudet mistä pidän ja mistä en. Palaan siis asiaan myöhemmin täällä blogin puolella!

Rakkaudella, Venla

Yksi vastaus artikkeliiin “Helsingin parhaat hääpukuliikkeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s