häät

Meidän hääkirkkomme

Helsingin keskustan alueella hääkirkon varaaminen toimii hieman perinteisestä poiketen, koska vihkittäviä pareja on niin monta ja kesälauantait ovat suosituimpia päiviä häiden viettämiseen Suomessa. Me saimme juuri tänään vahvistuksen toivomallemme vihkiajalle haluamaamme kirkkoon ja avaan nyt teille hieman tätä varaamisprosessia sekä paljastan lopuksi, milloin ja missä meidät vihitään.

Aloin etsimään meille vihkikirkkoa melko nopeasti sen jälkeen kun menimme kihloihin. Vaikka olemme molemmat kotoisin pohjoisesta, meille oli selvää että lähitulevaisuudessa asuisimme Helsingissä ja halusimme järjestää häät siellä, koska se olisi meille helpompaa. Tutkin samalla mahdollisia juhlapaikkoja, koska halusin että kirkon ja juhlatilan yleisvaikutelmat olisivat edes hieman samanlaisia, jotta häissä olisi yhtenäinen teema. Hääteemastamme olen kirjoittanut aikaisemmin postauksen ja sen voit käydä lukemassa täältä.

Totesimme jo heti alkuun, että meitä eniten miellyttävät kirkot olivat Helsingin keskustan alueella. Alussa ihastuin paljon Temppeliaukion kirkkoon, joka ei kuitenkaan loppujen lopuksi ollut meidän hääteemaamme sopiva, koska se on arkkitehtuuriltaan liian moderni. Seuraavaksi ihastuimme Helsingin Vanhaan kirkkoon ja toistaiseksi päätimme sen olevan meidän hääkirkkomme.

Etsin netistä tietoa, mitä kautta voisin varata Vanhan kirkon kesälle 2020, mutta tietoa löytyi vähän huonosti. Jollain sivulla puhuttiin jostain lomakkeesta, mutta en löytänyt sitä kuitenkaan mistään. Päätin laittaa sähköpostia Helsingin tuomiokirkkoseurakunnalle, johon tämä kyseinen kirkko kuuluu ja kysyä voisinko varata vihkiajan Vanhaan kirkkoon vai olinko jo liian myöhässä. Yllättäen sain vastauksen, että kesälle 2020 voisi varata vihkiajan vasta vuoden päästä eli toukokuussa 2019. Olin helpottunut, että emme olleet liian myöhään liikkeellä, joten jäimme odottamaan seuraavaan vuoteen.

Syksyn aikana kun suunnittelimme vähitellen häitämme eteenpäin, löysimme puolivahingossa uuden kirkon, johon rakastuimme. Se sopi tyyliimme täydellisesti ja oli myös kätevästi Helsingin keskustan alueella ja varattavissa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kautta. Huhtikuussa julkaistiin tarkka päivämäärä, jolloin tämä aikaisemmin mainittu netistä löytyvä lomake olisi täytettävissä. Vuoden 2020 kesälauantait pystyi varaamaan viikolla 19 eli 6.5. – 12.5.2019. Sivuille oli listattu myös kaikki varattavana olevat kirkot sekä vihkiajat, joita oli 4-6 aikaa per kirkko ja päivä.

Meidän kirkkoomme oli saatavilla vihkiaikoja klo 13, 14, 15 ja 16. Suunnittelimme hääpäivän kulkua ja aikataulua, jotta osasimme määrittää meille sopivimman kellonajan, joka olisi ykköstoiveemme. Lomakkeeseen piti täyttää vähintään 5 toiveaikaa ja laittaa ne tärkeysjärjestykseen. Meille paras aika oli klo 14, joten laitoimme sen ensimmäiseksi. Laitoimme toiveisiin myös loput kyseiselle päivälle olevat ajat ja lisäksi pari aikaa Helsingin Tuomiokirkkoon, jotta varmasti saisimme jonkin ajan.

Tärkeää lomaketta täyttäessä on huomioida, että ei ole mitään väliä käytkö täyttämässä lomakkeen heti maanantaina vai vasta sunnuntaina. Tänä vuonna lomakkeessa oli itse asiassa ongelmia, jonka vuoksi emme voineet käydä edes täyttämässä lomaketta alkuviikosta. Ongelma korjattiin pikaisesti ja kävin itse täyttämässä lomakkeen vasta perjantaina 10.5. Lomakkeen kanssa kannattaa olla myös tarkkana, että valitset oikean päivämäärän (tai useampia päiviä, jos sillä ei ole teille vielä väliä) ja oikean kirkon ennen kuin valitset haluamasi ajan. Lopuksi voit vielä tarkistaa tekemäsi valinnat.

Aikoja jaettaessa ensisijalla ovat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ja Johannes församlingin jäsenet. Näihin seurakuntiin kuulut, jos asut aivan keskustan alueella tai kuulut ruotsinkieliseen seurakuntaan pääkaupungissa. Meidän asuntomme Töölössä ei kuulu tuomiokirkkoseurakunnan alueelle. Olemme siis erittäin onnekkaita, että saimme juuri toivomamme ajan klo 14 haluamallemme päivälle ja haluamaamme kirkkoon. Ja lopuksi vielä paljastan, että meidän vihkikirkoksemme valikoitui…

Johanneksenkirkko!

Rakkaudella, Venla

P.S. Jos sinulla on vielä toiveissa saada vihkiaika kesälle 2020 johonkin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkoista, jäljelle jääneet vihkiajat tulevat yleisesti varattaviksi 10.6.2019 eteenpäin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Meidän hääkirkkomme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s