häät · matkailu

Häämatkasuunnitelmat

Hyvää uutta vuotta 2023 kaikille blogin lukijoille! Täällä ollaan tosi helpottuneita, että vuosi 2022 on vihdoin takana. Onko kellään muulla ollut samoja fiiliksiä? Paras puoli kuluneessa vuodessa on ollut se, että on päässyt taas matkustamaan kun koronarajoitukset on poistuneet. Tein viime vuonna yhteensä kolme ulkomaanmatkaa; Lontooseen, Kreikkaan ja Norjaan. Siitä rohkaistuneena me päätettiin suunnitella ja varata meidän häämatka! Vihdoinkin, näin 2,5 vuotta häitä myöhemmin.

Meidän häämatkasuunnitelmat keskeytyivät jo alkuvuodesta 2020, kun kävi selväksi, että koronan vuoksi emme voineet matkustaa mihinkään. Vaikka menimme lopulta naimisiin alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti kesällä 2020, päätimme jättää häämatkan suunnittelun ja toteutuksen kauemmaksi tulevaisuuteen. Kuten moni täälläkin tietää, meillä on ollut toisenlaisia suunnitelmia vuosille 2021-2022, mutta ne eivät ole edenneet halutulla tavalla. Niimpä teimme loppuvuodesta päätöksen, että nyt on oikea aika lähteä häämatkalle.

Jo ihan hääsuunnittelun alussa meillä oli suuria haaveita häämatkan suhteen. Halusimme matkustaa kauas ja olla siellä pitkään. Ihannetapauksessa voisimme olla häämatkalla 3 viikkoa, mutta tiesimme jo silloin että häämatkan kesto riippuisi kohteesta ja matkustusajankohdasta. Budjetista sanon sen verran, että alunperin olin varannut hääbudjetistamme 8000€ häämatkaa varten. Sen rahan päädyimme käyttämään muuhun, mutta tätä matkaa suunnitellessa pidimme mielessä tuon saman summan. Monet unelmiemme häämatkakohteista ovat paljon tuota kalliimpia, joten olimme varautuneet tekemään kompromisseja.

Viime syksynä teimme yhdessä kolme matkasuunnitelmaa kolmeen suosikkikohteeseemme: Malediiveille, Bora Boralle ja Balille. Nämä kohteet ovat melko erilaisia keskenään, vaikkakin Malediiveilla ja Bora Boralla on paljon yhteistä. Oli todella vaikeaa rajata kohteet näihin kolmeen, koska listallamme oli myös safari Afrikassa, Brasilia ja sambakarnevaalit, Australia, Kalifornia ja Japani. Voitte siis kuvitella miten vaikeaa oli tehdä päätöstä näiden kolmen finalistin kesken. Matkasuunnitelmat ja budjetit näihin kolmeen erosivat todella paljon toisistaan, joten todella pitkään pähkäilimme valinnan kanssa.

Uskon että lopullisen päätöksen puolestamme teki kohtalo. Ihana yhteinen ystävämme ja yksi minun morsiusneidoistani Anni sai tietää lähtevänsä Australiaan puoleksi vuodeksi työvaihtoon ja kutsui meidätkin käymään vierailulla. Aluksi ajattelin että se ei ole meille mahdollista, koska säästämme häämatkaamme varten ja se vie kaikki matkarahamme. Samu kuitenkin oli katsonut lentojen hintoja ja ehdotti minulle, että kävisimme sittenkin vierailulla Annin luona Australiassa. Yhdessä innostuimme ideasta ja aloimme kaavailla matkan venyttämistä ja useamman kohteen yhdistämistä häämatkaksi. Näin päädyimme lopulta varaamaan häämatkamme, joka kestää 2,5 viikkoa. Matkan aikana käymme Singaporessa, Balilla ja Austaliassa.

Päätimme käyttää häämatkan maksamiseen Samun Finnair-lentopisteitä, joita hän oli säästänyt kaukolentoja varten jo vuosien ajan. Niillä saimme Samulle meno-paluulennot ilmaiseksi Helsingistä Singaporeen. Koska varasimme ajoissa, saimme myös minun lentoni todella edullisesti. Sen jälkeen varasimme hotellin ja lennot Balille viideksi päiväksi. Lopuksi ostimme vielä Sydneystä Singaporeen paluulennon. Ihan äskettäin saimme varattua myös Australian sisäiset lennot ja majoituksen Sydneystä Whitsunday-saarille muutamaksi päiväksi.

Matkan varaaminen ei kuitenkaan mennyt täysin sujuvasti. Pari päivää ensimmäisten lentojen varaamisen jälkeen halusin muuttaa suunnitelmia ja viettää Australiassa kaksi päivää enemmän. Olimme ottaneet pitkälle lennolle peruutusturvan, joten tiesimme että päivän muuttaminen on helppoa. Jouduimme maksamaan Sydney-Singapore paluulennoista extraa yli 200€ muutoskuluja, mutta päätimme että se on sen arvoista. Sen jälkeen kävikin ilmi, että Samun pisteillä ostettua paluulentoa Singaporesta Helsinkiin ei voinutkaan muuttaa, koska saatavuutta ei enää ollut. Olin jo ihan paniikkikohtauksen partaalla, koska meillä oli ensimmäinen etappi paluulennosta siirretty ja kaksi päivää myöhemmäksi kuin paluulentojen toinen etappi. Loppujen lopuksi kohtalo ohjasi kaikki juuri niinkuin pitikin ja saimme ostettua tarjoushinnalla lisää Finnairin lentopisteitä, joilla saimme varattua paluulennot molemmille oikealle päivälle. Tämä koko jännitysnäytelmä oli paljon sekavampi ja stressaavampi, mutta en koe olennaiseksi selittää sitä sen enempää.

Matkaamme on nyt aikaa vain vähän yli kuukausi eli lähdemme 24. helmikuuta. Lentoaikamme on 12,5 tuntia ja saavumme Singaporeen kuudelta illalla seuraavana päivänä. Yövymme siellä kaksi yötä, jolloin meillä on yksi päivä aikaa tutustua kaupunkiin. Maanantaina 27. helmikuuta lennämme Balille viideksi päiväksi. Eli reissumme ensimmäisen viikon vietämme Singaporessa ja Balilla. Lentomme Sydneyyn lähtee lauantai-iltana 4. maaliskuuta ja saavumme Australiaan seuraavana päivänä. Australiassa vietämme loppuloman Sydneyssä sekä vieraillen ainakin Whitsunday-saarilla. Saatamme tehdä vielä toisenkin reissun jos aikataulu ja budjetti antavat periksi. Australia on kuitenkin valtavan iso maa ja lopulta vietämme siellä vain viikon, joten emme tee liikaa suunnitelmia. Paluu Singaporeen on 13. maaliskuuta, jossa vietämme vielä yhden kokonaisen päivän. Paluulento Singaporesta Suomeen on siis 14.3.

Uskon vahvasti että reissu tulee olemaan upea ja ikimuistoinen. Kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt noin kaukana ja odotamme että pääsemme kokemaan jotain sellaista, mitä ei löydy mistään muualta maailmasta. Vaikka reissu on suhteellisen lyhyt ja täynnä ohjelmaa, lähdemme sinne rennolla asenteella. Minulla on tapana stressata matkustamisesta, koska asetan usein liikaa odotuksia matkalle. Tällä kertaa olen vakaasti päättänyt vain nauttia maisemista ja meidän häämatkasta.

Rakkaudella, Venla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s